Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nebojsak

Re: Oprema Koju Imate

Post by nebojsak » 12 Apr 2012, 22:57

Baba Slim wrote: Uzimaj, ne razmišljaj. :hide: :lol: U svakom slučaju, moći ćeš uvek da ga prodaš za 50e ako ti se ne svidi.
Taj rad. Ma, ako ga kupim, to ostaje, ne prodajem ja pjedale tek tako :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Apr 2012, 22:59

:ziveli: Videćeš da će zaslužiti da ostane... :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Apr 2012, 23:06

Funkomat wrote:
Spoiler:
Image
odlicna akvizicija.. ;)

nebojsak

Post by nebojsak » 12 Apr 2012, 23:48

nebojsak wrote: Image
Malo snimijo na konpu. Nije previše reprezentativno dok se ne otpanji na lanpi, ali you get the idea. Zanemarite traljavu pijanu sviražu :hide:

Vol max, Tone max, Drajv ništa (podrazumevano setovanje za mene):

http://www.box.com/s/d43bbd6d63f342ad0b81

Vol max, Tone max, Drajv max:

http://www.box.com/s/ec988d1dad461c376554

guv'nor

Post by guv'nor » 13 Apr 2012, 02:01

Matori, mislim da je ovo sasvim i apsolutno dojajno - em ti bas lepo leg'o tvengic! :)

Dweez i Cortexcicu, kako ste ih napravili da imaju manje gaina i vise fokusa, jel' to samo opamp ili ima necega drugog u kolima™? Ja se secam da je onaj moj TS9 imao vise raspada na drive max setingu.

Evo, nadjoh klipcic, jbga nemam ni jedan na max drajvu a bez vajba... :(
http://www.box.com/shared/7xkhgqz0rs

Edit: Evo nadjo i jedan bez drajva na max, mada se ne secam sta je gde bilo...
http://www.box.com/shared/xyrqsi5rle
Od 00:43 krece TS, pre toga smara clean.

Ja mislim da bi mi sada bas leg'o neki 'vakav, manje topao i vise fokusiran skriimer.

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Apr 2012, 02:53

Eh, ovo što je dweez pravio je 1:1 TS808 po standard specifikacijama, tako bar reče :D Meni je trebalo nešto za nijansu mekše od 9, pošto Bassman ima već tonu tvrdoće i midla sam po sebi. Enivej, meni se ovo mnogo svidža u ovoj varijanti, sjutra će se definitivno polagati master na matorom 50 srebrnlicu™, ali reklo bi se da je to to :ziveli: Uglavnom, poenta mi je da mi to bude klin varijanta, TS zaboden ispred drajva (koji god bio, videćemo), sa drajvom na nula, da masti.

HeatMan

Post by HeatMan » 13 Apr 2012, 04:56

Gagi wrote:
Brate po Teksasu kakvo crno davljenje :D ? Pa ti si ovde dao jedan od najboljih (ako ne i najbolji) rivju pomenutih magneta i komparacije sa ostalim, kapiram da je to i svrha ovakvih tema itd :) Veoma stručna i argumentovana analiza za koju ti skidam kapu :bow:

hvala puno.. nadam se da ce nekome pomoci.. sad sam se vratio iz studija pa mogu da dam josh koji komentar..
Gagi wrote:
A sad o njima. Slažem se da je bridge malo manje transparentan, isprva to je i mene iznenadilo pošto sam čitao o raznim ušuima u vezi njegovog tkzv. neukrotivog tona i neslaganja sa ostalima (neck. bridge). Takođe potvrđujem da je na II i IV poziciji primetljiva neka zatvorenost u tonu, kao da su to totalno drugi magneti kad su u kombinaciji, KWS strat signature ima te modifikovane TS sa namerom da se baš te pozicije malo otvore pošto on dosta, jelte, koristi iste. Moje zapažanje je da sama visina magneta dosta utiče na boju/tranaparentnost/sustain tona, probaj da se igraš sa tim.
Mnogi pribegavaju odmotavanju bridža kako bi time dobili mirnije harmonike, jessey Davey iz The Hoax je to ovde lepo obrazložio:
nisu meni harmonici problem.. shto vishe to bolje.. ono shto mi je problem, sada kada sam je svirao.. nekako mi je drvena u odnosu na mog mayera.. imaju ok odziv na dinamiku, ali je raspon od minimuma do maksimuma pod znakom pitanja.. shto je za neku vrstu svirke i dobro.. deshavalo mi se na mayeru kada sviram neke brze clean solaze i to nezno, da mi po koja nota ne izadje.. i to me malo istera iz takta ponekad, konstantno me podseca na to da bi trebalo josh vezbati.. nisam nosio luke-a da uporedjujem, mada nije ni bilo potrebe iz prostog razloga shto su ono aktivni magneti pa svako uporedjivanje gubi smisao..

shto se te dinamike tiche, i manjka visokih, mislim da bi upravo to odvijanje jedno 600/700 namotaja pomoglo.. ali ko ce to sad da radi.. nemam zivaca za to, a i da hocu da imam dva mayera, uzeo bih dva mayera.. :grummel_2: a to mi ne treba.. i definitivno se primecuje razlika u outputu.. teraju mi bognera skoro u crunch, dok je na istom setovanju mayer vrlo nezno clean.. i koliko se razumem u celu prichu, i output bi se smanjio sa smanjenjem broja obrtaja.. shto ne bi bilo loshe.. ali opet, ne zelim dva ista strata. :) bojim se da bih tim postupkom izgubio na midrange-u..

shto se kws-a tiche, probao sam ih par i nisam ni znao da su to texasi u njima.. mada sad kad bolje razmislim, koje bi druge kws svirao? :) ne secam se da su ovako zvuchali magneti.. tako da je to sigurno to shto ti kazesh.. jer koliko se secam jeste mi bila malo "kruta" gitara.. ali mozda za nijansu manje.. kad kazem kruta mislim na manjak dinamike..

ja to tako vidim, ako ne odgovara na blagi dodir onda je kruta i opire se :)

povratak na ove moje teksase: sa plimsoulom ukljuchenim nisam mogao da u pozicijama 2 i 4 dobijem onaj srv "bite", ne onoliki koliki moze biti ali sam dobio ton koji svakako mogu da iskoristim..
Gagi wrote:
Ono što bih možda zamerio su staggered polepieces, čini mi se da su malo preterali sa razlikom u visini, u okidanju pojedinačnih žica primećujem mali disbalans u jačini tona mada u samom prosviravanju akorda stvari su prilično izbalansirane :? Takođe mislim da sami magneti imaju neku vrstu ograničenja ili krajnjeg dometa u overdrivu, tj. ganjaš ih do jedne tačke i nakon toga postaju kontraefektivni, mutni, nerazumljivi... ako se odredi ta granica za maksimum gaina onda na samu transparentnost tona može da se utiče middle boostom više nego overdrajvovanjem.

Nadam se da ćemo razmeniti još po koju reč o tome, veliki cheers! :ziveli:
to se i meni chini.. obratio sam paznju bash na to kad sam uzeo gitaru u ruke.. imam blagi utisak da je e1 dosta niza na izlazu od npr G..(iliti D# i F# u mom sluchaju) ali mi se svidja 6ta kako zvuchi.. nije prenapadna i glasnija od svih.. tako da shto se nekog ritma tiche (ili sviranja akorda), dobro su izbalansirani.. samo malo kruta kao shto rekoh..

shto se tiche nekog prevelikog gaina, nisam primetio nishta toliko dramatichno, jedino da na 135 pozicijama pochne da se krlja sama sa sobom i sa monstrumom od 50hz, ali to je normalno i na to sam navikao.. mada sustain bi mozda mogao biti malo bolji.. ali nisam dobio neke jako loshe rezultate..

moram priznati da sa ovom mid boost elektronikom shto imam, idu savrsheno.. jer mogu da dobijem taj neki napumpani single coil ton.. onako "debeo" i 'mas'an".. ne volim da koristim te termine, ali to je to. :)

moze se dobiti masivan ton, svakako.. i bez mid boosta i slichne elektronike.. valja se josh malo igrati sa njima.. i mislim da, kada budem skupio pare za area 61 i 67, da cu ih ugraditi u neku novu gitaru.. mada videcemo.. ja planiram tako, a nemam solid body HH gitaru, kao ni tele/no/broadcastera a ni ts808.. a to mi je svakako potrebno hahah

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Apr 2012, 10:04

guv'nor wrote:Matori, mislim da je ovo sasvim i apsolutno dojajno - em ti bas lepo leg'o tvengic! :)
Potpuno se slazhem, bravo chika dweez, spravica radi fenomenalno! :ziveli:
Dweez i Cortexcicu, kako ste ih napravili da imaju manje gaina i vise fokusa, jel' to samo opamp ili ima necega drugog u kolima™? Ja se secam da je onaj moj TS9 imao vise raspada na drive max setingu.
Kolko prochitah dweez je isto kao i ja, sve historijski korektno, kao originalne vintge ts808-ice odradio. Ja nisam hteo keeley-e i slichno, jer sam prvo hteo da vidim kako ce da shljaka ovako, i na mom bass heavy ampu..chuo si. Ja sam na svoj nabacao najbolje komponente koje mogoh da nadjem, obichno diyeri u nedostatku pravih bipolaraca stave elektrolite, ne znam koliko utiche na ton ali nisam hteo da zakinem tu pa sam i to naruchio sa banzai-a, takodje Silver Mica cap u tonskoj sekciji, navodno najbolji capovi za tone sekciju audio kola itd...JRC4558D se podrazumeva.
Tako da, nije to nishta specijalno torima, samo eto, mi forumashi pravimo dobre pedale i to je to. :P ne placamo banere dodushe, ali dobro.
Inache i ja volim da koristim TS kao i vi ochito, a to je sa drajvom na minimumu, volume max a tone ne bash max ko Nebojsha ali na 3/4.
Ono shto ne volim kod TS-a je to shto se odvratno chisti.

takodje se ne slazhem sa izjavama tipa "ma TS ti je skoro isto ko OCD, ko Timmy, ko Lovepedal ovaj onaj i sl" meni to ne zvuchi "skoro isto".
mislim da je TS optimizovan da radi sa single coil magnetima, shta vi mislite? najbolje prosto zvuchi i zvuchi kao - TS sa plocha! ajmo primer jednog gitariste koji koriste jake humove [p90 se ne rachuna] a da koristi TS808 a da ne svira metal :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 13 Apr 2012, 10:14

Pa ja bre. :mrgreen:

TS9 doduse. Al neki put i splitujem te bakere a obavezno im obrnem fazu bilo koja da je varijanta. Nego riknuli mi potovi od akanja pa je sad djitra na remontu.

Drive i tone na 9 sati, level po potrebi.

dweezil

Post by dweezil » 13 Apr 2012, 12:35

a thnx na komentarima, pa sta znam meni je najfascinantnije u celoj prici da je covek koji je smislio, dizajnirao i konstruisao Tube Screamer Mr. S. Tamura, Japanac, nekako mi je to sve weird koliko je sve isprepleteno, istocnjacka i zapadna civilizacija ...ladno dobar deo zvuka rock and rolla je smislio kosooki covek :bambi:

HeatMan

Post by HeatMan » 13 Apr 2012, 14:45

Meni je ts808 radio odlichno na svakoj gitari i to u svakom setovanju. chak je i aktivnim magnetima dao malo zivota.. Humovima mi doda tachno harmonic content.. tachnine ako su mrachniji humovi kao na mojoj 335ici.. i nisam nishta skoro probao a da radi dobro kao ta pedala

bancika

Post by bancika » 13 Apr 2012, 15:11

ja sam ga voleo sa Tone Zone i Paf Pro buckerima. Koristio sam ga da zamasti onaj hotbox preamp.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Apr 2012, 15:30

e pa heatman 335 je 335 :ziveli: ma super je ts

HeatMan

Post by HeatMan » 13 Apr 2012, 17:33

Cortex wrote:e pa heatman 335 je 335 :ziveli: ma super je ts
tachnije heritage h535 ali to bi bio ustvari original 335 a ne ovi novi preskupi krshevi :)

http://www.heritageguitar.com/history.html

The idea to start Heritage Guitar began when the Gibson Guitar Corporation closed its Kalamazoo, Michigan factory in September of 1984 and moved all production to its other plant in Nashville, Tennessee (in operation since 1975). When this took place, some of the employees were asked to move to Nashville. However, since their families had spent many years in Kalamazoo, it made it difficult to uproot and move. Therefore 3 men, Jim Deurloo, Marvin Lamb, and JP Moats, decided to start a guitar manufacturing business. In 1985 when the company was incorporated, 2 other former Gibson Guitar Corporation employees, Bill Paige and Mike Korpak, joined as owners. Mike left the company in 1985.

jeftinije su a bolje nenormalno.. i samim tim shto su handmade mogu se praviti po narudzbini.. mada ja nisam neshto preterano ludovao.. to cu tek kad budem skupio pare za les paula.. :) ko moze da preboli da mu ne pishe gibson na glavi i da je sama glava uzasno ruzna, neka proveri gitare.. odlichne su!

Btw gary moore je dosta svirao njihove lesove, chak u nekim periodima i vishe nego njegove gibsone

http://www.youtube.com/watch?v=B0nKJFVVoYM

:ziveli: :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Apr 2012, 17:44

Image
ah pa znam za heritage gitare kako ne, srecniche jedan! mnogo su dobre, aj bih jedan totally hollow body njihov

Post Reply