Tone to die for
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tone to die for
stvarno neverovatno svira ovaj JAck. i ranije sam ga gledao pa sam zaboravio na njega a eto sada dzhonija da nas podseti
koja tehnika bre jbt, chovek jedva da pomera prste.

Pa bre, bar smo jedno šesnaest puta komentarisali da ovaki Skvajeri nisu nimalo loši pa da kažemo: dobri su ako ne i odlični. Doduše, nije isključeno da je ovaj Džeki Čen maneken Skvajera pa su njegovi Skvajeri bolji od samih Skvajera (ako ikako moguće da postoji od boljeg - bolje). A očigledno je da su mu žice vrlo niske pa može da svira ovako precizno ko Erik Džonson...johnny_b_good wrote: BTW tek sam sad skontao da je to squierocito budzeni ili je kupio odabrani komad sa KP
P.S. Meni jedino smeta kod ovih ljudi koji pobeđuju na kojekakvim tekmičenjima (gitar-ajdol tipa) je to što svi, iako zvuče tehnički superiorno, istovremeno (bar meni) svi zvuče vrlo slično, da ne kažem isto... Red bi bio da ti žirii (množina od žiri) koji odlučuju na tim natecanjima jednom proglase i nekog bluzera, kantrera, fankera za pobednika, čisto radi promene...
- johnny_b_good
Ima ubacene Saymor Duncan JB u bridzu i to je to ja mislim 

eg303 wrote:P.S. Meni jedino smeta kod ovih ljudi koji pobeđuju na kojekakvim tekmičenjima (gitar-ajdol tipa) je to što svi, iako zvuče tehnički superiorno, istovremeno (bar meni) svi zvuče vrlo slično, da ne kažem isto... Red bi bio da ti žirii (množina od žiri) koji odlučuju na tim natecanjima jednom proglase i nekog bluzera, kantrera, fankera za pobednika, čisto radi promene...

ali to se verovatno nikad neće desiti. Na žalost.
to je isto ko da ste rekli vidi ove shto trche na 100m sa preponama, jedan pobedio a svi su bili manje vishe isti. jbg nije to takmichenje kompozicije ili najemotivnije blues zabendovane note, nego lepo brate shreduj letnji dan do podne [djed tm]
zapravo, oni svi shreduju preko slichnih harmonija i imaju slichne glavne teme u kompozicijama, kao i kompozicije su po odredjenom shablonu glavna tema intro - tema - refren - tema - refren - half tempo interlude sa soulful playingom - mega shred solo - i na kraju tema za oktavu vishe uz double tempo na bubnjevima, ili ako je baja bash uporan, mega shred solo za kraj, ili ako je patetichan, osnovna tema u tercama za kraj i outro fade out
ali meni bude zanimljivo kako ko pristupi tom shred delu
teme su im izandjale i ti ooo-OOO-oooo-I am a templar of happiness and power- refreni ali kad shreduju mnogi od njih ubace i neke zanimljive skale, imaju neki meni neochekivan twist u frejzingu i sl. hocu da kazhem da u tih 10% same kompozicije lezhi zanimljiv deo koji ih diferencira jedne od drugih
e sad shto ja ovo nikad ne bih pustio a da ne naletim na nechiji youtube link to je druga stvar..
zapravo, oni svi shreduju preko slichnih harmonija i imaju slichne glavne teme u kompozicijama, kao i kompozicije su po odredjenom shablonu glavna tema intro - tema - refren - tema - refren - half tempo interlude sa soulful playingom - mega shred solo - i na kraju tema za oktavu vishe uz double tempo na bubnjevima, ili ako je baja bash uporan, mega shred solo za kraj, ili ako je patetichan, osnovna tema u tercama za kraj i outro fade out
ali meni bude zanimljivo kako ko pristupi tom shred delu

e sad shto ja ovo nikad ne bih pustio a da ne naletim na nechiji youtube link to je druga stvar..
Ma OK, jasno je da su svi oni svesno takmičari na takmičenjima pa otuda i očekivanje da će se iz iz toga desiti neko muzičko prosvetljenje je nerealno, meni je iskreno žao, evo recimo onaj momak iz Zagreba (Tomo), koji je poslao one videe na temu handmade stratocastera, što je mala šansa da se otrgnu od celog tog miljea i odrade nešto svoje a da to nema mnogo veze sa onom formom koju si precizno definisao u prethodnom postu, meni je Tomo podjednako sjajan kao Džek a ovaj pa podjednako furiozan kao _________ (popuniti po sopstvenom nahođenju imenom nekog mega afirmisanog šredera)... 

Posebno solo na 1:36
Da da, uskoro će i na kocku uglja turati žice, to će biti Vintedž nad Vintedžimasinisake wrote:Koliko bi tek kostala gromom spaljena? Ja bih takvu voleo, ova je samo blago nagorela.

Void wrote:eg303 wrote:P.S. Meni jedino smeta kod ovih ljudi koji pobeđuju na kojekakvim tekmičenjima (gitar-ajdol tipa) je to što svi, iako zvuče tehnički superiorno, istovremeno (bar meni) svi zvuče vrlo slično, da ne kažem isto... Red bi bio da ti žirii (množina od žiri) koji odlučuju na tim natecanjima jednom proglase i nekog bluzera, kantrera, fankera za pobednika, čisto radi promene...
![]()
ali to se verovatno nikad neće desiti. Na žalost.
http://live4guitar.com/article/7th-live ... 4guitar%29
awesome
od drugog minuta kreće ludilo
U, tesno je pobedio, za jedan bod, OK, ovo mu dodže kao neki Moore tribute od strane Zlatka Manojlovića (da budem čangrizav do kraja pa da njamke kako na samom kraju ima jednu melodija/harmonija nesuglasicu, ali bi to bilo preterano s moje strane, Švaba mu dao masnu gibanicu 135%, sve mu curi mas' niz prste), umalo da ga upropasti sudac Alexandar...

Pazi, jedan zarez pobio mnoooogo ljudi... interpunkcija je tvoj dobar drug....
Kenny Vaughan, Marty Stuartov djitrista i veri zanimljiv muzicar, sa Rosie Flores, btw nisam siiguran koja je ova njegova djitrica tacno?
[youtube]VzyQ5slss8Y&feature=endscreen[/youtube]
[youtube]VzyQ5slss8Y&feature=endscreen[/youtube]