Tone to die for

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Tone to die for

Post by Cortex » 22 Apr 2012, 12:15

stvarno neverovatno svira ovaj JAck. i ranije sam ga gledao pa sam zaboravio na njega a eto sada dzhonija da nas podseti :ziveli: koja tehnika bre jbt, chovek jedva da pomera prste.

eg303

Post by eg303 » 22 Apr 2012, 12:41

johnny_b_good wrote: BTW tek sam sad skontao da je to squier :shock: ocito budzeni ili je kupio odabrani komad sa KP :lol:
Pa bre, bar smo jedno šesnaest puta komentarisali da ovaki Skvajeri nisu nimalo loši pa da kažemo: dobri su ako ne i odlični. Doduše, nije isključeno da je ovaj Džeki Čen maneken Skvajera pa su njegovi Skvajeri bolji od samih Skvajera (ako ikako moguće da postoji od boljeg - bolje). A očigledno je da su mu žice vrlo niske pa može da svira ovako precizno ko Erik Džonson...
P.S. Meni jedino smeta kod ovih ljudi koji pobeđuju na kojekakvim tekmičenjima (gitar-ajdol tipa) je to što svi, iako zvuče tehnički superiorno, istovremeno (bar meni) svi zvuče vrlo slično, da ne kažem isto... Red bi bio da ti žirii (množina od žiri) koji odlučuju na tim natecanjima jednom proglase i nekog bluzera, kantrera, fankera za pobednika, čisto radi promene...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 22 Apr 2012, 12:44

Ima ubacene Saymor Duncan JB u bridzu i to je to ja mislim :)

Void
kulen zmija

Post by Void » 23 Apr 2012, 05:14

eg303 wrote:P.S. Meni jedino smeta kod ovih ljudi koji pobeđuju na kojekakvim tekmičenjima (gitar-ajdol tipa) je to što svi, iako zvuče tehnički superiorno, istovremeno (bar meni) svi zvuče vrlo slično, da ne kažem isto... Red bi bio da ti žirii (množina od žiri) koji odlučuju na tim natecanjima jednom proglase i nekog bluzera, kantrera, fankera za pobednika, čisto radi promene...

:1:

ali to se verovatno nikad neće desiti. Na žalost.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Apr 2012, 07:56

to je isto ko da ste rekli vidi ove shto trche na 100m sa preponama, jedan pobedio a svi su bili manje vishe isti. jbg nije to takmichenje kompozicije ili najemotivnije blues zabendovane note, nego lepo brate shreduj letnji dan do podne [djed tm]
zapravo, oni svi shreduju preko slichnih harmonija i imaju slichne glavne teme u kompozicijama, kao i kompozicije su po odredjenom shablonu glavna tema intro - tema - refren - tema - refren - half tempo interlude sa soulful playingom - mega shred solo - i na kraju tema za oktavu vishe uz double tempo na bubnjevima, ili ako je baja bash uporan, mega shred solo za kraj, ili ako je patetichan, osnovna tema u tercama za kraj i outro fade out
ali meni bude zanimljivo kako ko pristupi tom shred delu :mrgreen: teme su im izandjale i ti ooo-OOO-oooo-I am a templar of happiness and power- refreni ali kad shreduju mnogi od njih ubace i neke zanimljive skale, imaju neki meni neochekivan twist u frejzingu i sl. hocu da kazhem da u tih 10% same kompozicije lezhi zanimljiv deo koji ih diferencira jedne od drugih
e sad shto ja ovo nikad ne bih pustio a da ne naletim na nechiji youtube link to je druga stvar..

eg303

Post by eg303 » 23 Apr 2012, 08:36

Ma OK, jasno je da su svi oni svesno takmičari na takmičenjima pa otuda i očekivanje da će se iz iz toga desiti neko muzičko prosvetljenje je nerealno, meni je iskreno žao, evo recimo onaj momak iz Zagreba (Tomo), koji je poslao one videe na temu handmade stratocastera, što je mala šansa da se otrgnu od celog tog miljea i odrade nešto svoje a da to nema mnogo veze sa onom formom koju si precizno definisao u prethodnom postu, meni je Tomo podjednako sjajan kao Džek a ovaj pa podjednako furiozan kao _________ (popuniti po sopstvenom nahođenju imenom nekog mega afirmisanog šredera)... :?

Milanares

Post by Milanares » 23 Apr 2012, 09:05

and now for something completely different
http://vimeo.com/31325217
:)

Driver

Post by Driver » 23 Apr 2012, 18:14

Posebno solo na 1:36

Gagi

Post by Gagi » 23 Apr 2012, 18:22

sinisake wrote:Koliko bi tek kostala gromom spaljena? Ja bih takvu voleo, ova je samo blago nagorela. :bambi:
Da da, uskoro će i na kocku uglja turati žice, to će biti Vintedž nad Vintedžima :) :ziveli:

Image

zwelj

Post by zwelj » 24 Apr 2012, 00:22

Void wrote:
eg303 wrote:P.S. Meni jedino smeta kod ovih ljudi koji pobeđuju na kojekakvim tekmičenjima (gitar-ajdol tipa) je to što svi, iako zvuče tehnički superiorno, istovremeno (bar meni) svi zvuče vrlo slično, da ne kažem isto... Red bi bio da ti žirii (množina od žiri) koji odlučuju na tim natecanjima jednom proglase i nekog bluzera, kantrera, fankera za pobednika, čisto radi promene...

:1:

ali to se verovatno nikad neće desiti. Na žalost.

http://live4guitar.com/article/7th-live ... 4guitar%29

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Apr 2012, 01:47

Milanares wrote:and now for something completely different
http://vimeo.com/31325217
:)
awesome

od drugog minuta kreće ludilo

eg303

Post by eg303 » 24 Apr 2012, 07:42

U, tesno je pobedio, za jedan bod, OK, ovo mu dodže kao neki Moore tribute od strane Zlatka Manojlovića (da budem čangrizav do kraja pa da njamke kako na samom kraju ima jednu melodija/harmonija nesuglasicu, ali bi to bilo preterano s moje strane, Švaba mu dao masnu gibanicu 135%, sve mu curi mas' niz prste), umalo da ga upropasti sudac Alexandar...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 10:14

U da, tesno je. Ludilo.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 24 Apr 2012, 10:58

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Pazi, jedan zarez pobio mnoooogo ljudi... interpunkcija je tvoj dobar drug....

dweezil

Post by dweezil » 29 May 2012, 11:18

Kenny Vaughan, Marty Stuartov djitrista i veri zanimljiv muzicar, sa Rosie Flores, btw nisam siiguran koja je ova njegova djitrica tacno?

[youtube]VzyQ5slss8Y&feature=endscreen[/youtube]

Post Reply