Saveti Povodom Kupovine Električne Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Revolver

Re: Saveti Povodom Kupovine Električne Gitare

Post by Revolver » 26 Apr 2012, 19:16

Naravno da ne mogu da dobijem pravi Les Paul za petsto evra, tome se nisam ni nadao. Ne kostaju oni za dzabe 1000 plus evra. Sto se tice za jovu, jesi u pravu, ali kada sam rekao znj, mislio sam na johu, tek sam posle povezao da je jedno te isto. (Jova mi je trenutno bila oslednja na umu, a i zaboravio sam da se ispravim, pa izvini). Nisam ja tek tako reako da su vintage precenjene, pa ovaj model ti kosta 29 iljada u Britaniji, jos plus ima i za jeftinije da se nadje. Da je skuplje za par iljada razumem, ali mnogo je mnogo. Pratio sam dosta svetsko trziste, uvek proverim cenu gitare u okolnim zemljama, Engleskoj, Americi i EU. Nisam rekao da su bas svi Schrechteri pozerski, mislim na one modele sa lozackim imenima i jos gorim izgledom, neke zvezdice i cuda.
Ne kazem nikako da je sve za sta nisam cuo lose, naprovtiv zasto bih onda trazio savete? Ove tokai mi igldaju fino, ali ako cu vec Les paul, onda da uzmem i telo od mahagonija. A i svidja mi se kako rezonuje zvuk vise od svih.
Nikada nisam rekao da su Epihoni njabolje gitare, ali, jbg, pa ne mogu sve da prisustim.
Stat? Sa singlovima i radiusom od 9.5 inca? xD Ima jedan sa hambakerima i floydom kod nas je 73 iljade a u Americi 46. ::ranting::

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Apr 2012, 19:32

pa ti ga kupi u engleskoj za 29k. Ne znam samo kurs, jel' 330 funti 29k? A ne, ipak je to 45k // I was being sarcastic
http://www.jhs.co.uk/vintageelectric.html

koji je to strat koji je kod nas 73hiljade, a u americi 46?
Last edited by mislim_stvarno on 26 Apr 2012, 19:34, edited 1 time in total.

umart

Post by umart » 26 Apr 2012, 19:34

da nisi procitao koje je drvo,ne bi ni skontao od cega je tokai.ja ti to kazem zarad tvog dobra,a ti kako hoces,mlatni 400 i kusur evra na epifon i tripuj se kako je to vise LP od svega,i budi srecan.a sreca nema cijenu.

htio si nase savjete,dobio si.neces nas navuci da ti kazemo ono sto si ti naumio da ti kazemo,da bi ispao nesto kao pametan i sl.ako si pametan,poslusaces,otici u prodavnice,pozvati/iscimati ljude,i izabrati ono sta ti lezi od ovoga.u drugim slucajevima me i ne interesuje sta ces da uradis.

u svakom slucaju,srecno. :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 26 Apr 2012, 19:40

Ah, stari slucaj na forumu. Ono, dodje covek ocekujuci samo da mu mi svi potvrdimo da je bio u pravu sa prvim sto mu je palo na pamet, ako se ne slozimo, on i dalje zapinje da je to to. Ako toliko hoces epi, kupi ga. I ja i umart i mislim_stvarno smo ti rekli da je LTD zmaj od gitare (posebno za te pare) u rangu sa...lupam, gibson zakk wylde signature. Ono, moderna gitara za krlj. Sto se tice tog klasicnog les pola, tokai UBIJA u odnosu na epi, i manje-vise sve ostale kopije koje imas kod nas (naravno, u inostranstvu imas i orville, burny i ostale). Mislim, jebiga, ako hoces da trazis zamerke, svaka gitara (pa i gibson) ih ima. O tom epifonu koji hoces, da ne pricamo. Losa zavrsna obrada, mediocre pikapovi (u poredjenju sa tokaijem, pogotovo onim pikapovima na honeyburstu iz artista), previsoka cena za ono sto nudi gitara definitivno.

Revolver

Post by Revolver » 26 Apr 2012, 19:41

Brate, hvala ti na pomoci, ali stvarno ne znam sto se ljutis toliko. Samo zelim da ustedim pare, da ih imam za bacanje, ne bih nikad ni pravio ovu temu. http://www.reidys.com/index.pl?submit=V ... &PLU=11743 Izvini, gitara je 209 funti, sto je jos manje nego 29 iljada. To sto si ti nasao je MSRP, retko ko je prodaje po toj ceni. Ne znam dal radis za Music Media Centar ili sta, ali ne pricam napamet. A vo ti je i ovde: http://www.skalabgd.com/proizvod/Vintag ... BB/49.html. 33600, a identicna gitara. U MMCu je 41 ipo hiljadu.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 26 Apr 2012, 19:48

Ne ljutim se, samo postaje malo iritantno, ispade da pokusavamo da te ***** or smth. Lepo smo ti rekli sta je najbolje za te pare, ponudili ti jasne izbore, da bi ti na kraju nasao zamerke svemu i zapeo za epija. Pogledaj to sa nase tacke gledista, kako bi ti reagovao?

Revolver

Post by Revolver » 26 Apr 2012, 19:49

Necu ja ignorisati vase savete, sutra idem da isprobam sve sto ste mi rekli. Sutra idem sa drugom, koji je odlican, on valjda zna nesto. Ja sam jedino siguran da sam ne mogu niakako da napravim najbolji izbor. Ja ni nisam dobar svirac, vrlo su skromne moje trenutne mogucnosti, ne znam ni jednu rok pesmu celu da odsviram, kao sto sam rekao imam samo klasicnu gitaru. Samo ima dosta ljudi koji hvale bas tog epija, a vi ga bas ocrniste. Ja sam tu gitaru drzao u rukama svega desetak minuta, dok sam je probao u mitrosu, i izgledala mi je ok. Naravno da ne mogu da kazem da je najbolja, jer nisam probao nikakve druge gitare, od tih koje ste naveli. Ne znam, sad sam video neke Tokaie od Mahagonija u Artistu, da nisi na te mislio?

Revolver

Post by Revolver » 26 Apr 2012, 19:53

To ti je onaj black top HH Strat sa floydom, http://www.mitrosmusic.com/proizvod/142 ... rd--Black/. i link za Americku prodavnicu: http://www.americanmusical.com/Item--i-FEN-1148100-LIST
Dobro, jesam malo preterao za Epija, daleko je od savrsene gitare... A i slazem se su humbuckeri ispod ovih sto ste mi vi predlozoli.
Aj moze link za tog tokaia, ja niako da ga nadjem. A i nisam siguran dal je ovo sto sam video vintage burst ili honey burst.
Last edited by Revolver on 26 Apr 2012, 19:56, edited 1 time in total.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 26 Apr 2012, 19:54

Generalno, bilo koji tokai sabija. I ono, valjda ces shvatiti kakve su u odnosu na epi. Jednostavno, mnogo vise dobijas za ulozene pare

Revolver

Post by Revolver » 26 Apr 2012, 19:59

Pa dobro, sve cu sutra sa drugom isprobati. Ali me nervira sto ovi na Artistu nisu stavili cene za Tokai, ama ni jedan. A kavi su ovi od mahagonija? Ti imam osecaj da ubijaju sa cenom?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Apr 2012, 20:01

1. pogledaj prodajna mesta te "skaleBGD" to je verovatno jos jedan od onih sajtova koji kao traze najjeftinije dilove u gradu, pa kao onda jurcaju i donesu ti na kucnu adresu. Kad su azurirali sajt pitaj boga, i mitros je tek pre par dana azurirao cene pa su za 10% digli sve jer ih nisu menjali od kada je euro bio 100din, a sad je dosao do 110. Osim toga kako je kod nas prodaja internetom razvijena u majcinu, kad narucis sa skalabgd, reci ce ti da nemaju na lageru ili da je cena nesto vec, a ne mogu lako da ti vrate uplatu i sl...
2. cene na sajtovima, a i asortiman se vrlo cesto drasticno razlikuje od onoga sto stoji u radnji
3. da li stvarno mislis da moze da bude ista cena u britaniji gde je sediste firme koja pravi gitare (ne prave se u britaniji) i bilo gde drugde u svetu, a pogotovo kod nas?
4. ovo je najmanja cena na internetu, i sigurno ne moze biti reper google

E cisto da znas, od svih pomenutih gitara, jedino su schecteri, ibanez s i ltd sa oglasa od mahagonija

ne kapiram samo kakve koristi mozes da imas od poredjenja sa stranim sajtovima. jedino poredjenje koje nesto vredi je poredjenje gitara, head to head, i njihovih cene u radnjama gde si probao i biranja boljeg odnosa cena/kvalitet

ma uzimaj sta hoces, ne vredi ti bilo sta vise reci. Srecno ti sa epifonom.

umart

Post by umart » 26 Apr 2012, 20:07

ne ljutim se,fino i dobronamjerno ti kazem.glava iz artista je u modu davanja popusta i sl,koliko ja kontam frka im je da zadrze onaj novi prostor na autoputu/maksima gorkog,otud nema fiksnih cijena na sajtu.svi tokai-jevi od aldera su do 35 hiljada,ovi od mahoganija su skuplji (800 pa navise).

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Apr 2012, 20:09

Revolver wrote:Jao brate, ja sludge metal ne podnosim. xD Samo Orthodox Doom! I Psychedelic Doom!
:kokice:
Revolver wrote:Stari doom, psych doom, (ono sto zovu stoner doom mada me taj naziv nervira, radije bih psychedelic), classic rock, hard rock, progressve rock i metal, traditional metal, instrumental metal (ono Gordian Knot i te fore), roots rock, cak i rokenrola malo.
:kokice: :derszu:

MUzzY

Post by MUzzY » 26 Apr 2012, 20:16

1. 2 ista magneta ne zvuce isto u bridge i neck poziciji.
2. Nisam siguran da si ti kompetentan da ocenis sta je krsh drvo s'obzirom da si vise puta napisao da si pocetnik.
3. Od Strata i LP tesko da moze "kulturnije". Svaki drugi dizajn je "paljevina". To ne znaci da su gitare lose, kich, glupe, krsh...
4. Ni jedna gitara nece moci da ti u svakom trenutku zvuci kao 4 razlcicita. nebitno koliko magneta ima i da li su splitabilni.
5. Sve ispod 500e je "krsh". (ok, vecina) (i da, pricam o novim instrumentima)
6. EMG mi se cini da nije dobar izbor za tebe. Posto se lozis na "old skul". Bices jako neprijatno iznenadjen kad budes hteo da zvucis kao to sto ti cesto svira u usima.
7. Ne mozes da iskopiras ni jednog gitaristu. Niko ne moze. Mozes da uzmes istu opremu kao neko ali nikad neces zvucati kao on. Zasto ne bi kopirao? Ti ljudi su proveli mnogo vise vremena od tebe svirajuci sve i svasta.
8. Ne primaj se da ces zvucati kao sa nekog snimka. Zvuk gitare na ploci = svirac, mikrofon, mic preamp, mix sto, kompresori, kombinacija vise tejkova, opciono traka i mastering.
9. Ocigledno trazis nase kolektivno odobravanje da kpupis gitaru koja ti izaziva najvise emocija. Kupi je i sa srecom.

Slicnu glupost sam radio kad sam bio u dilemi za auto. Pitao sam desetine taksista za Alfu 159, bliskih prijatelja, ozbiljnih vozaca itd. Dobio 100 i 1 savet i misljenje dok mi jedan taksista nije rekao najvecu istinu: Jel' ti se dopada Alfa? Zelis da sednes u taj auto i pojavis se u grad/medju drustvom. Kpui je. Ako je losa ili te razocara - menjaj. (jbg. pare za to sam potrosio na nesto drugo :D).

Poz.

Revolver

Post by Revolver » 26 Apr 2012, 20:20

Gledaj ovako. Apsolutno SVE JE PRECENJENO, jer zivimo u takvom sistemu. I pasta za zube ce te kostati vise nego sto treba, a kamoli nesto kao skuplja gitara ili ne daj boze auto. Kapital je jedino vazan. Ne kvalitet, ne usluga, ne kupac je uvek u pravu sranja, sve to postoji da bi se Kapital akumulirao. Protiv toga se (jos) ne moze. I to sam prihvatio, kao i svi mi koi na neki nakic ucestvujemo u drustvu. Naravno da ce gitara biti skuplja kod nas nego u Engleskoj ili Americi, pa cak i nekim Evropskim zemljama. Ali zar ne mislis da je 12 hljada previse? Za mene sigurno jeste. Ali ta gitara je u Madjarskoj 34000 recimo, a ona ima veci pdv od nas. (27 posto) Sto se tice tog Fendera, u vecini americkih prodavnica se cena krece oko 550 dolara. U Mitrosu je skuplja zato sto su lupuze, i hoce da zarade ni na cemu. (kao i svi kapitalisti, ali sto je mnogo, mnogo je)
Izvini ako sam te uvredio sto se tice tvojih saveta za gitaru, evo, kao sto sam i rekao, sigurno cu probati sve sto si mi ti, i ostali clanovi foruma predlozili, za to mi nije zao. Jesam bez realnog razloga preterano vezano za Epiphone, ali to je zato sto toliko zelim pravi Les Paul, pa mi to dodje kao neka utesna nagrada, jer su oni vrsta legalne kopije. Od sad cu ih (koliku mogu, jer se na podsvesno ne moze uticati) smatrati sve gitare jednakima, kao da sam za njih prvi put cuo. Jedino me kopka to sto nije od mahagonije...

Post Reply