1. 2 ista magneta ne zvuce isto u bridge i neck poziciji.
2. Nisam siguran da si ti kompetentan da ocenis sta je krsh drvo s'obzirom da si vise puta napisao da si pocetnik.
3. Od Strata i LP tesko da moze "kulturnije". Svaki drugi dizajn je "paljevina". To ne znaci da su gitare lose, kich, glupe, krsh...
4. Ni jedna gitara nece moci da ti u svakom trenutku zvuci kao 4 razlcicita. nebitno koliko magneta ima i da li su splitabilni.
5. Sve ispod 500e je "krsh". (ok, vecina) (i da, pricam o novim instrumentima)
6. EMG mi se cini da nije dobar izbor za tebe. Posto se lozis na "old skul". Bices jako neprijatno iznenadjen kad budes hteo da zvucis kao to sto ti cesto svira u usima.
7. Ne mozes da iskopiras ni jednog gitaristu. Niko ne moze. Mozes da uzmes istu opremu kao neko ali nikad neces zvucati kao on. Zasto ne bi kopirao? Ti ljudi su proveli mnogo vise vremena od tebe svirajuci sve i svasta.
8. Ne primaj se da ces zvucati kao sa nekog snimka. Zvuk gitare na ploci = svirac, mikrofon, mic preamp, mix sto, kompresori, kombinacija vise tejkova, opciono traka i mastering.
9. Ocigledno trazis nase kolektivno odobravanje da kpupis gitaru koja ti izaziva najvise emocija. Kupi je i sa srecom.
Slicnu glupost sam radio kad sam bio u dilemi za auto. Pitao sam desetine taksista za Alfu 159, bliskih prijatelja, ozbiljnih vozaca itd. Dobio 100 i 1 savet i misljenje dok mi jedan taksista nije rekao najvecu istinu: Jel' ti se dopada Alfa? Zelis da sednes u taj auto i pojavis se u grad/medju drustvom. Kpui je. Ako je losa ili te razocara - menjaj. (jbg. pare za to sam potrosio na nesto drugo

).
Poz.