Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Cortex otkud kod tebe pedala? Je l' znaš možda šta još Ranđa ima na pedalboardu?
ahahaha ne seeeeri, nisam imao pojma! fenomenalno.dweezil wrote:to je u stvari podnozje mikrofonskog stalka, ako se dobro secam prica o nastanku fuzz facea...

haha jak si, kao oooootkud sad Cortexu Randjin FFGuitar_thrill wrote:Cortex otkud kod tebe pedala? Je l' znaš možda šta još Ranđa ima na pedalboardu?

Pominjao je Fulldrive, Boss DD2 delay i neki chorus, zaboravio sam da ga pitam koji, pitacu ga ako te bash interesuje. To sve ide u Marshall JMP.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Pa da, reko je l' ti dao da mu nešto središ, ili ti dao da je malo sviraš, ili si mu ukrao sa pedalbord mitinga, ako je bio tamo
ajde, pitaj, ako ti nije problem, meni on ima odličan, taj malo kulturniji rok zvuk, oduvek me interesovalo šta svira

ajde, pitaj, ako ti nije problem, meni on ima odličan, taj malo kulturniji rok zvuk, oduvek me interesovalo šta svira

Hm aj necu da otkrivam sve, sachekacemo snimke sa pedalboard meeting-a
Pitacu ga koji chorus cepa.
Ali matori realno, dobra gitra u vintage Marshall JMP, zar je bitno chime ga boji posle...
hocu reci sve to zvuchi epic na takvu osnovu

Pitacu ga koji chorus cepa.
Ali matori realno, dobra gitra u vintage Marshall JMP, zar je bitno chime ga boji posle...

- Guitar_thrill
- MF veteran
Istina, istina
nego se mi uvek nadamo da ćemo preko njegovog chorusa doći do tog zvuka, a ne preko JMP-a 

rekao je lik na djemu da svira univibe, msm nije korus, al tu je... a pored toga dećeš dalje
ps. a sigurno ti je trampio tog fazfejsa za hard-on-a x) baš ga je merkao... interesantno kako gitarista takvog kalibra nikad nije čuo za tu spravu
btw ko ti je radio to?
ps. a sigurno ti je trampio tog fazfejsa za hard-on-a x) baš ga je merkao... interesantno kako gitarista takvog kalibra nikad nije čuo za tu spravu
btw ko ti je radio to?
Boss CE-2.Guitar_thrill wrote:ajde, pitaj, ako ti nije problem
hehe nije naravno. samo je kod mene, a moje pedale su kod njega. treba danas da mi dobaci fulltone distortion pro i valjda nechiju kopiju bk buttler-a pa pishem utiske.Duane wrote:ps. a sigurno ti je trampio tog fazfejsa za hard-on-a x) baš ga je merkao...
Cortex da li će ovo biti tvoj dopunski posao
? Polako postaješ srbski Gearmanndude, još ti treba samo ovo levo

šalim se ja malo, čekamo utiske!

- Dersu Uzala
Kakva je ovo cipela?
It's fantabulos.
It's fantabulos.
Lol dudeGagi wrote:Cortex da li će ovo biti tvoj dopunski posao? Polako postaješ srbski Gearmanndude, još ti treba samo ovo levo

Aminov'o da napishem shta koristi, vidim da ljude zanima, znachi
Stradzha, Goran Custom Wah, Fulltone Fulldrive, OCD, Boss CE-2, Boss DD-2, Marshall JMP. [ne znam kojim redom, ali nije teshko pretpostaviti]
Ovih dana na probama svira => Goran Custom Wah, Fulltone Fulldrive, OCD Kuato Design Fuzzy Morals, Boss CE-2, Boss DD-2, Kuato Design no-crackle Zetex SHO klon, JMP

Fulldrive za crunch, Fuzzy Morals za distorted rhythm i lead sound, i a SHO da se digne u leadu ili i za obogacivanje clean-a, tako kazhe.
Nece da mi ih vrati

dosta sam je svirao, i isprva sa SG-em sam bio zhestoko razocharan. kad mi je stigao telac, onda su se stvari malo popravile, ali i dalje ne mogu reci da mi se svidja.

najveci moj problem sa ovom pedalom je shto je zvuk previshe "labav" as opposed to tight. iako se kazhe da to nije FUZZ, ipak je meni to mnogo povuklo na tu teritoriju. ali ne onih fuzzeva koji mi se dopadaju, vec prosto, neki chudan blend izmedju overdrive-a i fuzz-a, sam karakter kliping-a je raspadajuci kao kod fuzz-a ali ipak ne zvuchi kao drugi fuzzevi, vishe kao overdrive sveukupno posmatrajuci. ono shto treba da radi - i radi, od vasheg telca ili strata pravi neki kao gibson zvuk, koji je vrlo kremast i ima ODLICHAN sustain, bash. medjutim inicijalni attack note, se gubi toliko da mi se to ni najmanje ne dopada, chak i kad je dosta srolan Distortion knob, ,chak ni na telcu ne uspeva da se probije kroz kliping taj twang i attack, a o SG-u da i ne pricham. Izuzetno topao zvuk, to stoji, sjajan sustain, stoji, ali mi se sam nachin distorziranje ne dopada uopshte, a gitara ne zvuchi kao moja gitara vec bilo koja gitara.
pored jelte Vol i Dist knobova, ovi mini knobovi ispod su takodje prisutni i daju OGROMNE razlike u zvuku. Drastichne razlike. Dosta se, vidim, pricha o ovom saturation knobu, ali on je meni najnekorisniji zapravo. Voicing i highs najvishe utichu na ton u nekom EQ smislu, dok Saturation i Resonance odredjuju nachin klipinga.
Na kraju cu se slozhiti sa forum commentom nekog random lika
"I liked this pedal. I played around with it quite a bit. There are a wide variety of tones you can get with it. However, not many of them sounded good. In the end, there are a lot of far less expensive pedals that sound as good (or better). As soon as you enter the > $100 price range for an overdrive/distortion, there are a lot of possibilities." dok je DP bio oko 200$ kad se pojavio.
IMHO, Fullerov promashaj.
Super, Cortex brate, lep review, a i čitava priča mi je strava što se Ranđi svideo tvoj setup.
Elem, OT:
pošto mi se dobar drugar oženio pre par dana, juče, na 1.maj je pravio svadbu... Elem, bend na svadbi - sve ok, izbor pesama, svirka, ali odmah sam primetio gitaristu (naravno
), i zanimljivu stvar: čovek fura Gibson 335, kroz vintage Fender Deluxe Reverb kombo 1x12 (silverface), sa H&K Red Boxom umesto mikrofona pa u razglas. Jbt, zvuk je bio da popizdiš totalno.
Pedalboard: Boss Tu-2 ili Tu-3 nisam zapamtio, neki Dunlopov wah, Fulltone Fat Boost, TS808, Fulltone Fulldrive 2, TC Electronics Chorus/Flanger (čuvena pedala, prva serija, skroz crno kućište), Line6 Delay Modeler (veliki zeleni), i na kraju TC Electrinc Hall Of Fame reverb (koji nije koristio jer sa pojačala naravno koristi reverb)...
Svirao sam nekoliko pesama, većinom clean, ponekad chorus, i povremeno menjao drajvove po potrebi. Na kraju mogu samo da kažem - jebo te, kakav zvuk svega toga.
Bio sam više koncentrisan na to što sviram nego na to kakva je gitara, kakav joj je setup, osećaj sviranja, kako su podešene pedale itd. itd., ali samo mogu da kažem da je sveukupni osećaj zvuka gitare na bini bio fenomenalan. Dobar broj tih pedala sam koristio/probao, tako da mi nije tu sad nešto revolucionarno novo, ali čitav setup je zaista bio odličan.
Videću kad dobijem snimak sa svadbe, ako ima nešto iole vredno pokazivanja (da nije totalna blamaža), okačiću.

Elem, OT:
pošto mi se dobar drugar oženio pre par dana, juče, na 1.maj je pravio svadbu... Elem, bend na svadbi - sve ok, izbor pesama, svirka, ali odmah sam primetio gitaristu (naravno

Pedalboard: Boss Tu-2 ili Tu-3 nisam zapamtio, neki Dunlopov wah, Fulltone Fat Boost, TS808, Fulltone Fulldrive 2, TC Electronics Chorus/Flanger (čuvena pedala, prva serija, skroz crno kućište), Line6 Delay Modeler (veliki zeleni), i na kraju TC Electrinc Hall Of Fame reverb (koji nije koristio jer sa pojačala naravno koristi reverb)...
Svirao sam nekoliko pesama, većinom clean, ponekad chorus, i povremeno menjao drajvove po potrebi. Na kraju mogu samo da kažem - jebo te, kakav zvuk svega toga.

Bio sam više koncentrisan na to što sviram nego na to kakva je gitara, kakav joj je setup, osećaj sviranja, kako su podešene pedale itd. itd., ali samo mogu da kažem da je sveukupni osećaj zvuka gitare na bini bio fenomenalan. Dobar broj tih pedala sam koristio/probao, tako da mi nije tu sad nešto revolucionarno novo, ali čitav setup je zaista bio odličan.

Videću kad dobijem snimak sa svadbe, ako ima nešto iole vredno pokazivanja (da nije totalna blamaža), okačiću.

baš super zvuči ovaj Hall of Fame Reverb...