Evo nije moj, bice Oboss-ov, ali ja ga izradih pa da kazhem par preliminarnih rechi jer sam prilichno odushevljen efektom. Radi se o Zendrive-u. Neshto shto je trenutno hit u svetu jelte, i shto se reklamira kao Dumble-in-a-Box, zagolicalo je i moju i Oboss-ovu pazhnju klipovima kao low-gain overdrive koji je veoma likvidan i midlast i sjajno seche kroz bilo koji mix, a preferiraju ga korisnici PRS-ova, 335-ica i slichnih H-H gitara sa magnetima srednjeg do low outputa kao OD divnog sustain-a i pogotovo - fantastichnog reagovanja na dinamiku okidanja zhica.
Moram reci da je sve ovo istina. Zendrive ima zapravo sve zvuke tube screamer-a [po nekoj topologiji nije mu toliko ni razlichit] i mnogo vishe a uvodi mosfet-diodni kliping i inteligentno reshene EQ kontrole putem Voice i Tone potova koji su interaktivni sa Gain potom, bar Voice jeste, pa kako dodajete treble tako se povecava i gain. Nisam gledao nikakve preporuke za podeshavanja po netu ali moje omiljeno je Tone srolan na nulu, a Voice pojachan na max, Gain pot i Volume po zhelji. Nikada nisam svirao Dumble Overdrive Special, i verovatno nikada necu, ali sam slushao mnogo snimaka i Zendrive definitivno zvuchi jako blizu, svojim hi-fi technim gain-om.
Na maksimalnom gainu ima vishe gaina od stock TS-a a ima bolju string-to-string separaciju. Takodje ono zashto cete mozhda ovih dana videti na oglasima moj TS klon za prijateljsku cenu je i mogucnost Zendrive-a da radi podjednako dobro i sa npr teletom i SG-em. Nema potrebe da diram podeshavanja na amp-u niti na pedali, ubodem tele, zvuk je nikad bolji osetno bolji nego shto mi TS daje za isti zonfa zvuka, izbodem tele ubodem SG-a, sve je opet kako se samo pozheleti mozhe, nishta diranje eq-a na pojachalu nishta diranje eq-a na pedali. Fascinantno. Sa Tube Screamer-om neck magnet mi na sg-u chesto zvuchi nedovoljno ubedljivo i malo muddy, tj ne ali u poredjenu sa istim tim magnetom koji tera Zendrive onda da.
Obozhavam zvuk TS-a, i mnogo volim njegovu interakciju sa ostalim pedalama pogotovo sa FF-om na nekim podeshavanjima, ostaje mi tek da vidim kako se Zendrive snalazi sa FF-om, ali kao standalone overdrive, mislim da nisam chuo bolji.
Velika preporuka, ako mozhete da ga nabavite. [istini za volju, komentarishem klonove, niti imam original TS niti sam ga imao, niti imam Zendrive niti sam svirao original]