Ako ih poslužiš kolačima, kafom, viskijem i pljugama, platiće ko bela lala. Ljudi padaju na poklone.Guitar_thrill wrote:Ja ne kontam drugu stvar, da li stvarno ima ljudi koji ce da plate 20.000$ vise, zato sto je to "probran" komad?
Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
jesam , eleboriraj sta to nisam razumeoDersu Uzala wrote:majtimika wrote:Dersu Uzala wrote:Tako ti je to svugde manje vise sa trgovcima, nisu nasi to izmislili.
Ne treba da im nosis kafu i viski svaki dan, samo neki put, da te se sete.![]()
Verovatno to svi rade, citao sam ( a verovatno i jos neki ovde) price ovih dilera po srednjem zapadu u Americi kojima Gibsonovi salesmeni nose robu. Ne znam da li to funkcionise dan danas tako, ovo su frajeri pricali za neke ranije periode. Donesu po 10-15 ili 20-25 LP-ja zavisno od velicine radnje, onako u kombiju bez problema direkt iz fabrike. Taj neki baja je sluzio rejon oko Cikaga, samo skokne Do Kalamazooa, natovari kombi u fabrici i pici po nekoliko meseci na teren dok ne obidje sve radnje. I tako ukrug. Elem, ovi frajeri sto su radili po tim radnjama (ne vlasnici) sakecaju isporuku, spaze medju 15-20 komada 'onaj pravi', pogode se za cenu, i kupe ti gitaru odma za sebe a uzmu jos ponesto za radnju. Gibsonov diler strpa razliku u dzep, btw, posto onu specijalnu gitaru proda liku po nekoj dogovorenoj ceni koja je veca od Gibsonove fabricke cene. Duplo. Ali onda 20 godina kasnije na ebay nadjes te komade prodaju se za 8 to 25 soma recimo. A baje su kupovale svake godine po 4-5 komada pa sad ti vidi koliko toga oni imaju investirano.
Znaci, kafa, pljuge, kolaci, te fore...You gotta be mates, i onaj lik mora da zna sta te tacno sve zanima, pa kad prvo svima svojima rastrubi sta ima povoljno na prodaju (i oni to popazare) setice se i tebe, naci ce se valjda nesto i za tebe sto nije otislo a zanima te a povoljno je. A bem li ga. Mislim, ipak i oni rade valjda na komisionu prodaju?
ova tvoja prica nema smisla, zasto bi trgovac u radnji kupovao tu gitaru po vecoj ceni nego sto moze da je kupi u radnji, mislim ko ce je kupiti pre njega c'mon
dersu do sada si samo sra a sad mi nekako zvucis kao da si malo ostareo
Razmisli o cemu pricas. Procitaj moj post pa razmisli.
- Hillybilly
Moog Etherwave Theremin

Е?!? И какви су утисци?
+1
Da nisi skinuo semu?
Da nisi skinuo semu?

- Hillybilly
Utisci.... da podetinjis skroz!!! Okacicu sutra neki snimak. Svi oni zvuci iz vintage SF filmova i mnogo vise. Ko ima vremena da se igra i vezba moze ga naterati da svira kao i svaki drugi instrument! Na YT sam video dosta virtuoznih clipova...
Šema ima na netu http://stomach.v2.nl/Docs/Hardware/Sche ... eremin.gif

Šema ima na netu http://stomach.v2.nl/Docs/Hardware/Sche ... eremin.gif

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Probao sam:
Fender Limited Edition Deluxe Vintage Player 52 Telecaster

Koji sam isao da pogledam i mozda da uzmem (zamene+doplata). Utisci: Jako dobro izbalansiran instrument u pogledu magneta, tela i vrata, u svakom pogledu kvalitet vrhunski, da ne duzim, jednostavno nema nikakvih zamerki. Bridge magnet mi se ucinio boljim od neck magneta, ali opet, sve je to stvar ukusa. Jedini razlog zbog kojeg je nisam uzeo je shto ima ipak previshe upeglan sound dal zbog SCN magneta ili je jednostavno to instrument namenjen drugoj vrsti svirke i sviracha, takodje vrat mi je ipak previshe tanak, jer ako dajem tu kolicinu love (iliti opreme u zamenu), ocekujem da je sve po nekim mojim standardima.... Ja jurim telecaster koji ima ogromna muda (malko ovoj i to fali), da izlazi svaki ton jednako i da zvoni kao kuca. Ova gitara je odlicna, ali kao shto sam rekao, jednostavno nije za mene, previshe je "doterana"... Preporuka ljudima koji su shtreberi na gitari i mozda bluzerima lakshe ruke i cak verujem za neke moderne furke tipa audioslave i slicno bi mogla da bude ok izbor.
Fender Robert Cray Stratocaster Custom Shop

Ultra zajebana gitara, izrada stvarno vrhunska, magneti prelepo rade i drvo se cuje u tonu podosta. Da li je od vlaznosti vazduha ili temperature gde je cuvana, malko sam osetio pragove pod prstima, za razliku od telecastera iznad koji je na dodir kao mleko, shto mi je bilo cudno za gitaru od MSRP: $5,350.00, ali nije to nishta shto se ne moze srediti. Sustejn prelep, kristalan zvuk i svaka zica istom jacinom se cuje, stvarno dobra gitara, ali mislim da je cena ipak prevelika, ali o tome necu polemisati. Ko je za totalno vintage zvuk u modernom pakovanju sa fensi tozla hardverom, a ima i jednu omanju polugu pomenutog materijala da ulozi u instrument, ovo ne treba zaobici prilikom isprobavanja stratova.
Fender Road Worn Stratocaster 60's

Kako je i zamisljena gitara, tako je i ostvarena i koliko para toliko muzike shto se tice ovog instrumenta. Cuje se razlika izmedju ovoga i gornje gitare i to dosta u smislu da kod ove gitare neck magnet je istaknutiji i prezentniji od ostala dva i cini mi se cak da ima vishe basa od Cray-a ali je i malko manje definisan. Izrada gitare mi se dopala jer je nekako organski osecaj, tj stvarno su solidno docarali taj "worn in" osecaj na vratu i sama cinjenica da je nitro lak dozvoljava gitari da "dishe" vishe no gorepomenuta dva instrumenta na "suvo", nekako se drvenastije cuje kad se svira iskljucena, ali na pojacalu ipak ove iznad zvuce kvalitetnije ali ne u toj novcanoj razlici. Dakle- road worn po meni je namenjen ljudima koji zele taj ostareli izgled, uz to dobiju i vrlo korektan zvuk i osecaj, ali opet su na dve stepenice ispod AVRI modela (drugar je skorije uzeo strata 54 AVRI, pa znam o cemu pricam).
Eto, resio sam da bacim i rivjuove jer sam danas isprobao ove gitare na Laney Lionheart 4x10, koji je kao i moj bivshi lionheart pojacalo za svaku preporuku za ljude koji vole Marshall-oliki ton na drajvu i klin poput recimo nekog VOX-a AC50 (srednjaci), AC30 ima vishe visokih.
Fender Limited Edition Deluxe Vintage Player 52 Telecaster
Koji sam isao da pogledam i mozda da uzmem (zamene+doplata). Utisci: Jako dobro izbalansiran instrument u pogledu magneta, tela i vrata, u svakom pogledu kvalitet vrhunski, da ne duzim, jednostavno nema nikakvih zamerki. Bridge magnet mi se ucinio boljim od neck magneta, ali opet, sve je to stvar ukusa. Jedini razlog zbog kojeg je nisam uzeo je shto ima ipak previshe upeglan sound dal zbog SCN magneta ili je jednostavno to instrument namenjen drugoj vrsti svirke i sviracha, takodje vrat mi je ipak previshe tanak, jer ako dajem tu kolicinu love (iliti opreme u zamenu), ocekujem da je sve po nekim mojim standardima.... Ja jurim telecaster koji ima ogromna muda (malko ovoj i to fali), da izlazi svaki ton jednako i da zvoni kao kuca. Ova gitara je odlicna, ali kao shto sam rekao, jednostavno nije za mene, previshe je "doterana"... Preporuka ljudima koji su shtreberi na gitari i mozda bluzerima lakshe ruke i cak verujem za neke moderne furke tipa audioslave i slicno bi mogla da bude ok izbor.
Fender Robert Cray Stratocaster Custom Shop

Ultra zajebana gitara, izrada stvarno vrhunska, magneti prelepo rade i drvo se cuje u tonu podosta. Da li je od vlaznosti vazduha ili temperature gde je cuvana, malko sam osetio pragove pod prstima, za razliku od telecastera iznad koji je na dodir kao mleko, shto mi je bilo cudno za gitaru od MSRP: $5,350.00, ali nije to nishta shto se ne moze srediti. Sustejn prelep, kristalan zvuk i svaka zica istom jacinom se cuje, stvarno dobra gitara, ali mislim da je cena ipak prevelika, ali o tome necu polemisati. Ko je za totalno vintage zvuk u modernom pakovanju sa fensi tozla hardverom, a ima i jednu omanju polugu pomenutog materijala da ulozi u instrument, ovo ne treba zaobici prilikom isprobavanja stratova.
Fender Road Worn Stratocaster 60's

Kako je i zamisljena gitara, tako je i ostvarena i koliko para toliko muzike shto se tice ovog instrumenta. Cuje se razlika izmedju ovoga i gornje gitare i to dosta u smislu da kod ove gitare neck magnet je istaknutiji i prezentniji od ostala dva i cini mi se cak da ima vishe basa od Cray-a ali je i malko manje definisan. Izrada gitare mi se dopala jer je nekako organski osecaj, tj stvarno su solidno docarali taj "worn in" osecaj na vratu i sama cinjenica da je nitro lak dozvoljava gitari da "dishe" vishe no gorepomenuta dva instrumenta na "suvo", nekako se drvenastije cuje kad se svira iskljucena, ali na pojacalu ipak ove iznad zvuce kvalitetnije ali ne u toj novcanoj razlici. Dakle- road worn po meni je namenjen ljudima koji zele taj ostareli izgled, uz to dobiju i vrlo korektan zvuk i osecaj, ali opet su na dve stepenice ispod AVRI modela (drugar je skorije uzeo strata 54 AVRI, pa znam o cemu pricam).
Eto, resio sam da bacim i rivjuove jer sam danas isprobao ove gitare na Laney Lionheart 4x10, koji je kao i moj bivshi lionheart pojacalo za svaku preporuku za ljude koji vole Marshall-oliki ton na drajvu i klin poput recimo nekog VOX-a AC50 (srednjaci), AC30 ima vishe visokih.

ali iz 63ce godine. ovako akustik sam je svirao...
jedino shto su mi pragovi preniski, ali gitara ubiva zmajeve,
- Guitar_thrill
- MF veteran
Probao onog handmade strata, od trešnje valjda, crveni, lepljen vrat, locking čivije, i ssl4 magneti, lil 59 u bridžu.....
Ubija gitara kako radi, stvarno ubija, ovi ssl4 mogu i da se splituju, perfektan je zvuk, sustaina koliko hoćeš, ton traje do sutra....59 u bridžu isto zvuči super za nešto žešće, ali ova dva ssl4 su me iznenadila baš, jer sam ja imao jedan u bridžu i bio mi je mnogo oštar zvuk, ali u ove dve druge pozicije (ili na ovoj gitari) je skroz druga priča....
Vrat je malo deblji, što se meni dopada, ima jumbo pragove, možda malo preširoke, to mi je bilo čudno, verovatno se navikne vremenom....u svakom slučaju, oduševio sam se gitarom...ne znam da li sam još nekada probao neki handmade instrument, ali dosta mi se promenilo mišljenje o njima posle ovoga....
a sigurno i da je imalo uticaja što sam je probao na ENGL-u
Ubija gitara kako radi, stvarno ubija, ovi ssl4 mogu i da se splituju, perfektan je zvuk, sustaina koliko hoćeš, ton traje do sutra....59 u bridžu isto zvuči super za nešto žešće, ali ova dva ssl4 su me iznenadila baš, jer sam ja imao jedan u bridžu i bio mi je mnogo oštar zvuk, ali u ove dve druge pozicije (ili na ovoj gitari) je skroz druga priča....
Vrat je malo deblji, što se meni dopada, ima jumbo pragove, možda malo preširoke, to mi je bilo čudno, verovatno se navikne vremenom....u svakom slučaju, oduševio sam se gitarom...ne znam da li sam još nekada probao neki handmade instrument, ali dosta mi se promenilo mišljenje o njima posle ovoga....
a sigurno i da je imalo uticaja što sam je probao na ENGL-u

Fender EJ i Mary Kaye CS Relic Strat

Jbga...
Mora da s'uzme neka meplina, pod hitno.
(izvin'te zbog muljavih slika, tresla mi se ruka
)

Jbga...

Mora da s'uzme neka meplina, pod hitno.
(izvin'te zbog muljavih slika, tresla mi se ruka

Pa pričaj kakva je plavuša a kakva brineta 
edit: Mary Kay what?

edit: Mary Kay what?
Nema sta, sjajne gitare, odlicni stratokasteri - mogu samo da pricam o tome koliko sam jadan sto nemam pare da ih kupim. 
101 kako meplonje od jasena (MK) i jove (EJ) treba da rade...

101 kako meplonje od jasena (MK) i jove (EJ) treba da rade...

http://www.fender.com/news/index.php?di ... rticle=168Gagi wrote:edit: Mary Kay what?

Jaoj brate tek sad vidim potpis, prejako, znaci prejako...
Najsara gitare btw...

Najsara gitare btw...

guv'nore hvala za MK strat info
, a što se tiče mepla i rouzvoda baš sam razmišljao da svopujem vratove sa CV60 na fender i obratno pa da vidim šta će da se desi, neko moje iskustvo govori da je mepl (u narodu poznat kao i beli vrat
) možda lakši za održavanje tj. čišćenje, problem se javlja što posle par sati neprekidnog sviranja prsti počinju da se lepe za površinu između pragova naravno samo kad istu dodirnem, posle čišćenja i "podmazivanja" nekim sredstvom bude opet ok, sa rouzvudom nemam tih problema čini mi se,
ovo je to sredstvo, ne znam da li si koristio i kakvo ti je iskustvo

e sad što se razlike u zvuku tiče mogu da komentarišem svoj sud tek kad budem izvršio zamenu

ovo je to sredstvo, ne znam da li si koristio i kakvo ti je iskustvo

e sad što se razlike u zvuku tiče mogu da komentarišem svoj sud tek kad budem izvršio zamenu