Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Dersu Uzala » 20 Jul 2012, 01:30

Gagi wrote:Da, ima ih znači, zaista su :metal: , mislio sam da će biti neka high gain metal varijanta zvuka ali super je i za humbove i za singlove, šta god da uštekaš u njega izvući će maksimum iz instrumenta, nema loše tambure za Marka 8)
Kill surf city wrote:...:govoriti Crbinu™ zidu: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Jul 2012, 02:46

Dersu Uzala wrote:
Gagi wrote:
sa ovim zvučnikom

Image
Uzgred to je Mesa Boogie C90 Black Shadow koji pravi Celestion samo za Boogie.
Ne mogu da verujem da ti je promakao ovoliki ElectroVoice ram.
Btw, zbog tih C90 sam onako i pohitao kada su naisle dve stare G12-80 - kazu da je to najslicnije sto moz' da se kupi. :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Jul 2012, 04:07

Jes vala. Popila mi svraka mozak.

Dimo

Post by Dimo » 20 Jul 2012, 14:08

Gagi wrote:Probao malopre kod drugara

Image

sa ovim zvučnikom

Image

Ostavilo veliku impresiju na mene, toliko versatilno i nenad*ebljivo pojačalo, ne znam šta bih rekao dalje, generalni utisak da dalje nema potrebe tražiti, u njemu ima sve, neverovatno je kako udara nekim talasom ubedljivosti pre svega na bilo kom setingu, a ima ih podosta.
:uh!:
Strasno pojacalo...Takodje probao kod drugara. Bas do j zvuci :D

Dimo

Post by Dimo » 20 Jul 2012, 14:08

Gagi wrote:Probao malopre kod drugara

Image

sa ovim zvučnikom

Image

Ostavilo veliku impresiju na mene, toliko versatilno i nenad*ebljivo pojačalo, ne znam šta bih rekao dalje, generalni utisak da dalje nema potrebe tražiti, u njemu ima sve, neverovatno je kako udara nekim talasom ubedljivosti pre svega na bilo kom setingu, a ima ih podosta.
:uh!:
Strasno pojacalo...Takodje probao kod drugara. Bas do j zvuci :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Jul 2012, 14:28

Probao sam danas ovo

Image

Bas ovaj beli...

da radi sve sto i ostali boosteri, radi.. boostuje signal... na nekom klinu, daje super pojacanje i rascisti signal...
na nekom krancu... iliti overdriveu daje more od signala i opet rasciscuje signal. Lepo se cuje da je ukljucen i/ili nije... ali...

na distorziji, pri bilo kom volumenu ne radi maltene nista.. tj. niti pojacava niti rasciscuje tako da se ne razaznaje kad je ukljucen a kad nije... bez obzira na volume potenciometar...

Zakljucak... za overdrive i cist signal je majka-mara.. ali za dist.... nadjite nesto drugo...

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Jul 2012, 15:12

Jebaće te ružno endorsement odeljenje Digitecha.

Al dobro, makar Brush Script nije izneverio :bambi:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Jul 2012, 15:14

:lol: :lol: :lol:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Jul 2012, 18:23

Деки, где је у ланцу стајао бустер, пре или после наведених педала?

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Jul 2012, 19:42

Ja bih po ovome
dejankuki wrote: niti pojacava niti rasciscuje tako da se ne razaznaje kad je ukljucen a kad nije...
rekao da je stajao ispred prlljavstina, tj odmah posle gitare. U suprotnom bi znacilo da EP i nema neki headroom, sto ne mislim da je slucaj.
Inace, te diskretn(ij)e boostere volem da drzim na pocetku samo ako iza ide neki slabiji drajv (radi veceg zasicenja tj "drugog kanala"). U suprotnom se, kao sto si rekao, slabo sta primeti - za razliku od EQ boost-a koji su efikasni ispred gotovo svega.
Ti ravni i cisti busteri su savrseni za na kraj lanca™, kao neki solo boost ili konstantno ukljuceni "guraci" preampa za dobijanje nekog zivljeg zvuka.

P.S. Jesi stigao da se igras sa onim trimom u pedali, valjda je neki bass cut/boost?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Jul 2012, 15:16

Redom...
Kristijan wrote:Деки, где је у ланцу стајао бустер, пре или после наведених педала?
Stajao je sam u lancu... znaci gitara>kabli>EP>kabli gitara... pojacalo je bilo moj laney i vox VC valjda od 100 wati.. sivi grill... kad je na kleanu sve je u redu, cim mu dodas drive/gain do daske boost se gubi... tj. nit pojacava nit rasciscava.. ne primecuje se da je uklj. odnosno isklj.
nebojsak wrote:Jebaće te ružno endorsement odeljenje Digitecha.
:( :nixweiss: A vaaaljda nece u čkupi terinuma... ako im niko ne kaze nece... A? :hide:

mada to je bila samo proba... mis'iiim nije gre' :ziveli:

guv'nor wrote:P.S. Jesi stigao da se igras sa onim trimom u pedali, valjda je neki bass cut/boost?
Ej, nisam.. mada ti prekidaci su: +3dB on/off i Flat EQ on/off link do PDF-a
tako da nema nekog posebnog uticaja.. tj. bilo je na on i jedno i drugo...

Rekoh, na klean i na overdriveu radi super, tj. boostuje i rasciscava signal samo tako... ali cim gain napucas do daske (na pojacalu) nema ga nigde.. dzaba ti booster... bilo da je njegov volume na max ili na min sve je flat u odnosu na zvuk pojacala...

E sad, na OD setingu na pojacalu (midle do ful OD) i EP volumeu do daske on ide u dist... tj. zarezi... na kleanu ide od klean boost do midle OD... ali kad na pojacalu namestis Dist, iliti full gain.. onda ga nema....

(nadam se da me razumete)..

sve u svemu, korisna stvar ako idete do full OD na pojacalu... preko toga ne vredi, ili EQ ili neki drugi boost...

[fusnota] Da, kada pricam o ODu i to full OD to bi znacilo neka boja koja bi imala nekih 6 ili 7 na potenciometru za gain... na pojacalu... a dist gain preko 7... [/fusnota]

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Jul 2012, 16:12

Па шта знам, ја бих то и очекивао у овој поставци. Овако у ствари додајеш засићење, а са прегојеним гејном не можеш неко чудо да додаш. Оно, кад си сместио слона у фрижидер, нема места и за жирафу :)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Jul 2012, 23:05

Ma da, rezonujem i ja tako... nemere to da pojaca kada sve puca od signala.... ali ocekivah da ce ipak da mu ga da po decibelima, ali izgleda da ne ide to tako...

probati cu sa nekim koji daje do +20dB pa da vidim kako ce radeti...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Jul 2012, 09:04

dejankuki wrote:probati cu sa nekim koji daje do +20dB pa da vidim kako ce radeti...
Neće radEti. To pojačalo je jednostavno prekompresovano na drajv kanalu, a teška kompresija je zapravo brickwall limiting - možeš da probaš da mu gurneš još 100dB u ulaz, nema svrhe, izlaz je konstantan.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Jul 2012, 09:51

Neverovatno je koliko neki ljudi ne kapiraju sta to znaci 'kompresija zvuka' u elektro-akusticnom smislu. :grummel_2:

Post Reply