Andy Brauer iz El Eja. Jos se cima.ApplePie wrote:... E u tom broju je bio neki lik...
Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala

Re: Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
- 
				Usred Zala

28 za prosečnog, zato i jeste prosečan. Za ozbiljnije gitariste cifra se rapidno smanjuje. Poslednji put kada sam gledao Clapton je imao 12 gitara uključujući i Blackiea.
Spadam u veoma ozbiljne sa dve električne i jednom akustičnom gitarom. Doduše, planiram da smanjim ozbiljnost kupovinom još jedne električne
 !
Ako je tako daj utiske. Najstariju koju sam imao u rukama, a da se sećam je 1963.g. i to kod jednog kolekcionara.
Ana Popović sada ima 1964.g. koji radi fantastično.

Spadam u veoma ozbiljne sa dve električne i jednom akustičnom gitarom. Doduše, planiram da smanjim ozbiljnost kupovinom još jedne električne
Original 1962. godište? Ko to u Srbiji ima original 62, nije mi poznato!?ApplePie wrote:Nego da se vratim ja na temu .. kad vec piskaram ... Pre nekog vremena sam probao strata '62.da je moj to bi verovatno bila jedina gitara u mom zivotu. Posto nije kanim ih nakupiti ne vise od 28 .. toliko prostora ima i toliko žena odobrava
![]()
Ako je tako daj utiske. Najstariju koju sam imao u rukama, a da se sećam je 1963.g. i to kod jednog kolekcionara.
Jel da kazem da sam ocekivao upravo ovakav odgovor od tebeDersu Uzala wrote:Andy Brauer iz El Eja. Jos se cima.ApplePie wrote:... E u tom broju je bio neki lik...
Ja sebe pored prosecnog gitariste smatram i malim kolekcionarom odredjenih modela tako da bas i nisam relevantan sa svojim mišljenjem. Nego.. isti vlasnik '62. je i vlasnik i 67. a i do skora je bio vlasnik Fendera Coronado II '66. .. Imam i slike svega toga ali ih objavljujem samo na FB profilu, ne i na FB strani (koju nekako drzim zapostavljenom). U Srbiji je do nedavno postojao i kolekcionar sa oko stotinak takvih primeraka, sve dovlacio iz inostranstva (trgovao sa njima) a sada ce se verovatno tamo i vratiti posto je njegova žena upoznata sa kontaktima i ostalim kolekcionarima ....Usred Zala wrote:28 za prosečnog, zato i jeste prosečan. Za ozbiljnije gitariste cifra se rapidno smanjuje. Poslednji put kada sam gledao Clapton je imao 12 gitara uključujući i Blackiea.
Spadam u veoma ozbiljne sa dve električne i jednom akustičnom gitarom. Doduše, planiram da smanjim ozbiljnost kupovinom još jedne električne!
Original 1962. godište? Ko to u Srbiji ima original 62, nije mi poznato!?ApplePie wrote:Nego da se vratim ja na temu .. kad vec piskaram ... Pre nekog vremena sam probao strata '62.da je moj to bi verovatno bila jedina gitara u mom zivotu. Posto nije kanim ih nakupiti ne vise od 28 .. toliko prostora ima i toliko žena odobrava
![]()
O utiscima jednom kad bude bilo vremena .. za sada je pobednik jedan Tom Anderson, tacnije PRO Am Custom b/w Bowling Ball .. Pobednik zato sto je takvu još i moguće naći. Straju nikako
Nije u pitanju tradicionalni koncept, pedesetih je tek bio POČETAK razvoja el. gitare, već je u pitanju težnja bogatih i želja za izdvajanjem u odnosu na "obične" gradjane, čak i kroz taj fetišizam pod imenom "vintage".mateuspoz wrote:Vintage modeli imaju takav prefiks zbog jasne odrednice da se oslanjaju na tradicionalne modele i koncepte......
"Vintage" termin se koristi u modi identično kao i u muzici. Dovoljno je da neka holivudska glumica (Kejt Mos primera radi) obuče haljinu iz pedesetih ili još bolje neku bakinu sa tavana i time stvori novi pravac. Samim tim, OBIČNI gradjani kako bi bili "blizu" svojim idolima zvezdama, ili se pak izjednačili, moraju posedovati bar jednu stvar rezervisanu za "bogove" ... isto je i sa gitarama, automobilima, ...
TO JE MATIĆU izvod iz ispita, ako se ne varam, na trećoj godini ekonomskog fakulteta. Kako to ne znaš?!?
Znam tačno šta me čeka i na standard gitari, ili bilo kojoj drugoj koju želim da kupim. Čak šta više ČIVIJE na Fender gitarama iz praistorije nisu bile baš za primer. Ove sa std. USA modela su primer kvaliteta za one "vintage" da ne spominjem čivije sa deluxe modela ...mateuspoz wrote:...elem , tačno znaš šta te čeka na vintage gitari, radius, veličina pragova, output magneta, sistem kobilice i tremola...čivije...šta je tu loše...
Stičem utisak da takvi kao ti ne bi želeli nikada da jedan proizvod napreduje, i sve što se na njemu poboljša (two point tremolo čeličnog bloka), moderniji magneti su za tebe i takve neuporedivo lošiji u odnosu na starine (nemaju onaj mo-džo
Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...mateuspoz wrote:Trzalice,
Kakav problem imaš?...
Nemoj više da se "šlepuješ" na bini kada mi sviramo, nisi dovoljno dobar, samo KVARIŠ ATMOSFERU.
					Last edited by Trzalica on 19 Aug 2012, 13:53, edited 1 time in total.

Kejt Mos nije glumica...

Ok, Trzalice, sad me jako zanima da čujem BILO KAKAV klip (audio, ne mora video) sa tvojom svirkom, i svirkom tvog benda. Put your money where your mouth is.Trzalica wrote:Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
Nemoj više da se "šlepuješ" na bini kada mi sviramo, nisi dovoljno dobar, samo KVARIŠ ATMOSFERU.
+1Trzalica wrote:Ove sa std. USA modela su primer kvaliteta za one "vintage" da ne spominjem čivije sa deluxe modela ...
Dobre su na tom tvom Skvajeru.
Isti Q drugo pakovanje, bar kada je o modi reč ...luci wrote:Kejt Mos nije glumica...
Hehe, pa onda bi svaka dalja rasprava sa matom bluzerom izgubila svaku draž ... mada ... nije teško snaći se danas na ovom internetu ...Baba Slim wrote:Ok, Trzalice, sad me jako zanima da čujem BILO KAKAV klip (audio, ne mora video) sa tvojom svirkom, i svirkom tvog benda. Put your money where your mouth is.Trzalica wrote:Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
					Last edited by Trzalica on 19 Aug 2012, 13:58, edited 1 time in total.

- Dersu Uzala

Prosecnom gitaristi treba instrumenata kao prosecnom ratniku oruzja u Bagvatgiti. 

- Dersu Uzala

Ovako Trza i ja zamisljamo uspeh. 

Nećeš verovati, ali Swami Prabhupada mi je bio čist "vintage" u srednjoškolskim danima ...Dersu Uzala wrote:Prosecnom gitaristi treba instrumenata kao prosecnom ratniku oruzja u Bagvatgiti.
Hmm, daaa, nemam pametnija posla nego da kopam po netu ne bih li otkrio tvoj identitet i tvoje zaslepljujuće umeće muziciranja.Trzalica wrote:Hehe, pa onda bi svaka dalja rasprava sa matom bluzerom izgubila svaku draž ... mada ... nije teško snaći se danas na ovom internetu ...Baba Slim wrote:Ok, Trzalice, sad me jako zanima da čujem BILO KAKAV klip (audio, ne mora video) sa tvojom svirkom, i svirkom tvog benda. Put your money where your mouth is.Trzalica wrote:Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...
Što se mene tiče, samo si dodao još jedan dokaz na gomilu koja ukazuje da si isfrustrirani namćor i troll koji je ovde da bi drkao i vređao ljude, i koji apsolutno ničim nije doprineo ovoj zajednici.
Definitivno treba uvesti ocene na forumu, ako ništa drugo onda bar ''like'' i ''dislike'', ili, neko pomenu ranije ''stupidity warn''.
Anyway, ja sam rekao šta imam na ovu temu, i zato vas pozdravljam, više neću svraćati ovamo.
Svako dobro svima.
Chivije su odlichne. Meni se josh nijednom nije rashtimovao, a drkam ovu ruchicu kao imbecil. Jbg. Carl Verheyen rules.nebojsak wrote:+1Trzalica wrote:Ove sa std. USA modela su primer kvaliteta za one "vintage" da ne spominjem čivije sa deluxe modela ...
Dobre su na tom tvom Skvajeru.
Stičem utisak da takvi kao ti ne bi želeli nikada da jedan proizvod napreduje, i sve što se na njemu poboljša (two point tremolo čeličnog bloka), moderniji magneti su za tebe i takve neuporedivo lošiji u odnosu na starine (nemaju onaj mo-džo 
 ) Isto bi i najnoviji Audi bio loš u odnosu na ona volovska kola sa nazovi motorom na unutrašnje sagorevanje iz dvadesetih --- JER VI TO TAKO GOVORITE 
[/quote]
Jebote, ja ovde potpisan, učestvujem na Forumu potpuno uljudno, ispadoh skot po tvojim rečima čak i zbog toga što sam domaćin jedinog blues kluba u ovom ( desno od Morave ) delu Srbije gde ja živim...pa i da sam zloupotrebio sopstveno gostoprimstvo u Hombreu, pa zar je to takav greh...pa to je jedini klub gde su obezbeđeni najbolji uslovi muzičarima, instrumentalna pojačala, razglas, gde domaćin bendu ne kaže stišaj se već POJAČAJ! Pa ja dobijam pozive da se pridružim na sešn od najboljih naših gitarista od Baneta Gluvakova, Neše Texas Flood...pa šta je tu greh?
Ne sporim različite ukuse po pitanju gitara, smatram da ih treba imati više kako bi se osetila razlika, prosto hvalim rešenja koja su preživela decenije...
Pomenuo si čivije, npr. ja priznajem da ne znam u čemu zaostaju Gotoh vintage oval knobs tuners sa svojih 35 dolara cene za preskupim LOCK čivijama, gde ove Gotoh popuštaju ako umeš da namestiš nove žice. Pa ne mora svaka gitara da ima top lock da bi moglo da se svira na njoj. I šta se svira na takvim gitarama...uvek dobra muzika, je li to uslov?
Sinko, napravi ti Blues Club posred usrane Srbije pa kritikuj druge. Napravi nešto i budi ponosan na svoje delo, mani pljuvačinu...
deluješ mi kao frustrirani levičar koji bi da menja svet a ne vidi da mu prokišnjava krov na straćari...
Učinio si mi se simpa u početku...znaj da me savršeno boli ***** za ovakve polemike, nemam snage za ovakve budalaštine...za mene priča s tobom završena ...

Kao i mnogi bendovi kojima si se uvlačio na bini u tom tvom klubu ...mateuspoz wrote:Trzalice,
Kakav problem imaš?...
Jebote, ja ovde potpisan, učestvujem na Forumu potpuno uljudno, ispadoh skot po tvojim rečima čak i zbog toga što sam domaćin jedinog blues kluba u ovom ( desno od Morave ) delu Srbije gde ja živim...pa i da sam zloupotrebio sopstveno gostoprimstvo u Hombreu, pa zar je to takav greh...pa to je jedini klub gde su obezbeđeni najbolji uslovi muzičarima, instrumentalna pojačala, razglas, gde domaćin bendu ne kaže stišaj se već POJAČAJ! Pa ja dobijam pozive da se pridružim na sešn od najboljih naših gitarista od Baneta Gluvakova, Neše Texas Flood...pa šta je tu greh?
Ne sporim različite ukuse po pitanju gitara, smatram da ih treba imati više kako bi se osetila razlika, prosto hvalim rešenja koja su preživela decenije...
Pomenuo si čivije, npr. ja priznajem da ne znam u čemu zaostaju Gotoh vintage oval knobs tuners sa svojih 35 dolara cene za preskupim LOCK čivijama, gde ove Gotoh popuštaju ako umeš da namestiš nove žice. Pa ne mora svaka gitara da ima top lock da bi moglo da se svira na njoj. I šta se svira na takvim gitarama...uvek dobra muzika, je li to uslov?
Sinko, napravi ti Blues Club posred usrane Srbije pa kritikuj druge. Napravi nešto i budi ponosan na svoje delo, mani pljuvačinu...
deluješ mi kao frustrirani levičar koji bi da menja svet a ne vidi da mu prokišnjava krov na straćari...
Učinio si mi se simpa u početku...znaj da me savršeno boli ***** za ovakve polemike, nemam snage za ovakve budalaštine...za mene priča s tobom završena ...