Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
umart

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by umart » 22 Sep 2012, 22:33

i meni,ali se nema para sad,a i nema tog kompleta kod nas koji meni treba,tako da cu da cekam da mi donese neko od van.

Cope

Post by Cope » 22 Sep 2012, 23:22

umart wrote:ma mislio sam da stavim sta bilo a da nije toliki krs dok se ne dodje do nekih para,jer sam unistio ove reklamne d adario na schecteru sviranjem,kuvao sam ih i cistio i prao cetkicom za zube,ali sam im stvarno dosao kraju,pa rekoh mozda je neko naletio na nesto povoljno a sasvim okej.vec znam sta cu da stavim kad se bude imalo para.da,jos komplikuje stvari sto mi treba 5ozicani set,to ne rekoh,pa ako slucajno neko naleti na nesto okej,neka kaze :ziveli:
Hehe, znam, petice još osetljivije na bajate žice :)

umart

Post by umart » 23 Sep 2012, 01:18

tacno,samo malo zinga sam dobio posle prvog pranja na B,posle ga nije bilo ni u pleca,zica sada vec rapidno gubi na tonu nevezano od ciscenja,dosta sviram.

razmisljam da predjem na stainless zbog zinga,ali bojim se da bi schecter onda bio i previse svijetao na bridzu,kojeg ipak najvise koristim (ofrlje 70/30 u blendu u korist bridza,mojem uvetu tu je svit spot).

Funkd

Post by Funkd » 23 Sep 2012, 02:15

Ni slucajno stainless steel, to je previse zinga!
Ni slucajno GHS, one nemaju dovoljno zinga.
Earnie Ball imaju drugaciji zing ::ranting::
A D'Addario nickel imaju zung, nemaju zing...

Mislim, jbt.. mi koji nemamo para uzimamo zice koje ce najduze potrajati. A obzirom da su i Elixir-ke bajate posle 3-4 meseca, apsolutno je nebitno koje ces zice uzeti sve dok ti odgovara tenzija i osecaj pod prstima. Bajati erni bol = bajati di ar = bajati ge ha es = bajati rotosaund.....
Naravoucenije: 5 dana pre snimanja u studiju kupis omiljene zice. 5 dana pre koncerta u Areni kupis omiljene zice. Ovako, ako nemas para da ih menjas na 3-4 nedelje, isti *****.. jedina razumna opcija su Elixir umesto tih koje si do sad koristio..

umart

Post by umart » 23 Sep 2012, 02:25

kako mislis ghs nemaju zinga,uopste?nije problem sto ove sad su bajate,vec sto polako gube ton,narocito na B.sa nepostojanjem zinga se vec nekako pomirim...

licno za sebe ne vidim poentu,narocito ako je tvoj prica tacna,onda u kupovanju elixir-a,vec onda da se kupi omiljeni brend i po zvuku i po filu,u mom slucaju to je niklovani EB malo vecih promjera,ali kao sto vec rekoh,nije sad toliki problem kod para,vise sam mislio da kad vec ne mogu da nadjem kod nas set po mom ukusu onda da ne bacam neki veci novac vec da kupim nesto sto ce da posluzi dok ne budem mogao da nabavim od van zice.

Funkd

Post by Funkd » 23 Sep 2012, 02:52

Ne mislim nikako, druze.. oprosti na ironiji u prvom delu posta, mislio sam da je ocigledna.

Evo da pojasnim svoje misljenje.

Ne mozes se rukovoditi sound-om ako nemas para da ispratis. Sto podrazumeva menjanje zica na najmanje mesec dana. D.Addario i E.Ball meni riknu posle 2 nedelje, DR ostanu sveze i do kraja trece... Rotosound (stainless steel) potraju i jos malo duze, ali one kad odu, odose i jagodice..
Pod ovim "potraju" mislim na to koliko dugo imaju taj neki svezi (karakteristican za te zice) sound. Kada su "mrtve", sve one manje-vise zvuce isto.
Ponovicu - ako finansije kazu da je neisplativo menjati ih na nekih mesec dana, sound treba biti u drugom planu. Bitnija je tenzija, promer, subjektivni osecaj pod prstima.. to potraje daleko duze od specificnog zvuka samih zica.

umart

Post by umart » 23 Sep 2012, 11:12

da,ne rekoh da ove reklamne d addario nisu ni zadovoljavajucih promjera,100 na e i 120 na B,meni definitivno pretanko,bar 105 i 130 obavezno

Cope

Post by Cope » 23 Sep 2012, 20:50

Ni ovde nema "zing" ali zato je tončuga da umreš :)

http://www.youtube.com/watch?v=05DdCp9m ... re=related

Misim ovaj snimak sa YT je teška bulja i tranzistor, u odnosu na greb sa vinila u 24 bita, preko pojačala sa 6L6 cevima, i JBL studio monitorima od 36 litara 8) :XD:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Sep 2012, 20:54

Cope wrote:u odnosu na greb sa vinila u 24 bita, preko pojačala sa 6L6 cevima, i JBL studio monitorima od 36 litara 8) :XD:
au kume
jel to tvoj hi-fi sistem ?

Cope

Post by Cope » 23 Sep 2012, 21:04

faks wrote:
Cope wrote:u odnosu na greb sa vinila u 24 bita, preko pojačala sa 6L6 cevima, i JBL studio monitorima od 36 litara 8) :XD:
au kume
jel to tvoj hi-fi sistem ?
Nije hi-fi, više je radni sistem, osim što trenutno koristim pojačivač - klon Hirage od 20W :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 23 Sep 2012, 21:07

svaka cast za izbor :bravo:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 23 Sep 2012, 22:48

Cope wrote:Ni ovde nema "zing" ali zato je tončuga da umreš :)

Misim ovaj snimak sa YT je teška bulja i tranzistor, u odnosu na greb sa vinila u 24 bita, preko pojačala sa 6L6 cevima, i JBL studio monitorima od 36 litara 8) :XD:
Vrh pesma! Milion puta sam trazio nesto o basisti koji je svirao ovde :) Zove se Wilbur Bascomb, nije nista specijalno poznat nazalost :(... Koliko sam mogao da vidim The Hair je njegovo je najbolje delo :) Mada meni se mnogo vise svidja kako je odsvirao ....

Cope

Post by Cope » 24 Sep 2012, 10:23

DJ_MY_SOUL wrote:
Cope wrote:Ni ovde nema "zing" ali zato je tončuga da umreš :)

Vrh pesma! Milion puta sam trazio nesto o basisti koji je svirao ovde :) Zove se Wilbur Bascomb, nije nista specijalno poznat nazalost :(... Koliko sam mogao da vidim The Hair je njegovo je najbolje delo :) Mada meni se mnogo vise svidja kako je odsvirao ....

Wilbur je samo menjao basistu iz stalne pozorišne postave grupe, i prebio kako je odsvirao za soundtrack... :ziveli:

umart

Post by umart » 02 Oct 2012, 17:00

elem,neko svirao fender niklovane?sad sam sve i svakog zvao,sto se tice petozicanih kompleta u bg-u ima fender,d adario (od kog bih da uteknem),eb eliksir i danlop za koje trenutno nemam love zbog stimera,pa je spao izbor na d adario i fender.kod d adario mi se navise ne svidja osjecaj pod prstima,grube su,koza i mast ostaju medj navojima pa trebaju da se peru ma koliko ti prao ruke prije sviranja,duzina trajanja i ton su ok,nista spektakularno.fender nisam imao.

umart

Post by umart » 02 Oct 2012, 19:04

a potpuno novo rjesenje je da mi neko od vas beogradjana pokloni 130 ili 125ticu ako ima neku staru,pa da lijepo kupim krsten komplet kad se vratim iz cg,sad da kupujem set zbog jedne probe mi i nema puno logike. :hide:

Post Reply