Bugera ILI Blackstar? Nastavak... dobar ton za umreti II

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Bugera ILI Blackstar?

Post by Dersu Uzala » 21 Oct 2012, 04:54

MUzzY wrote:
Dushan S wrote:
MUzzY wrote:

'ebes sve na B! :mrgreen:
Ola je car, pratim ga otkad je započeo youtube kanal. Čovek da se ubode u saksiju umesto pojačala i ozvuči je 57-icom opet bi snimio dobar ton!
Totalni car!
'ebes mi sve ako ovaj njegov randall nije jedno od najboljih ampova koje sam cuo. Celan je doduse malo ... tunjav. Ali drive... bolest.
Nisam pre slusao ovog lika (ne listam YT sem ako mi neko ne podari link). On izgleda dobro to usnimi i isproducira kasnije pa zvuci ok, ali uzivo snimci su mu katastrofa. Prsti do bola. Kapiram ja da on hoce da cut thru the mix, pa ga posle tamo overdabuje oktaverom nanize i utegne EQ. Sve je to ok. Ali live snimci su mu katastrofa. I DR i Freyette Memphis recimo. Oh well.

umart

Post by umart » 21 Oct 2012, 12:35

svejedno djede,ko napravi od babe djevojku je za svaki respekt.

Dushan S

Post by Dushan S » 21 Oct 2012, 12:50

Dersu Uzala wrote: Nisam pre slusao ovog lika (ne listam YT sem ako mi neko ne podari link). On izgleda dobro to usnimi i isproducira kasnije pa zvuci ok, ali uzivo snimci su mu katastrofa. Prsti do bola. Kapiram ja da on hoce da cut thru the mix, pa ga posle tamo overdabuje oktaverom nanize i utegne EQ. Sve je to ok. Ali live snimci su mu katastrofa. I DR i Freyette Memphis recimo. Oh well.
Zapravo sve je to "live", za najveći deo snimaka nema ničega na gitarama u miksu, tako zvuče kako su snimljene. I uglavnom ti pusti prvo odvojeno levi kanal, desni kanal, gitare zajedno, pa sve u miksu. Ono što lepo leži u miksu ne mora biti lepo kad se čuje solo izdvojeno. Uostalom i da stavi EQ, on ne može da suštinski izmeni karakter i ponašanje nekog pojačala.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Oct 2012, 13:23

Dutjo. Nope. You're wrongo.

Sta sad, oces da kacim?

Dushan S

Post by Dushan S » 22 Oct 2012, 00:34

Mislim da je ovo najgluplji razlog oko koga možemo da se raspravljamo. Napisao je čovek na više videa u kometarima da li i šta stavlja od procesinga, a kad god je nešto procesovao, i to je napisao. Šta imaš od toga da sad neki tamo šved ispadne manji car nego što jeste?

umart

Post by umart » 22 Oct 2012, 01:05

on ispadne veci trol. :bambi:

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Oct 2012, 01:12

Tesko je Dersu da ne bude upravu, jbg :D

Ola je prosto toliko dugo snimao sa 57 da mu EQ retko kad treba. Zna covek gde da ga turi, jednostanvo. Skoro je okacio test Fender mustang modeling pojacala i priznao da ne moze da ga namesti da zvuci dobro :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Oct 2012, 05:09

E vas dvojica bre, pozor vamo.

Aj sad, objasnite vi meni u cemu je razlika izmedju ova dva snimka sa YT.

Znaci raw (katastrofa); tu on kao namesta zvuk koji ce ici na traku:

Double-tracked or triple tracked, izmasirano do bola kroz neke EQ i filtere:

Tip koji svira slicno pojacalo, uzivo, na NAMM-u u sred neke halabuke, i ima sto puta lepsi zvuk:

Tolko.

MUzzY

Post by MUzzY » 25 Oct 2012, 12:23

Ne znam sta poredis ovde? Dva razlicita pojacala? Drugo, u prvom video (Playthrough) on samo ide kroz razna setovanja i demonstrira kako se ponasaju tonske i gain kontrole ampa. To nisu setovanja za drugi video u kome svira neku svoju stvar.
Dusan ti je vec spomenuo da covek uvek naglasi sta koristi od post procesinga sa sve screenshotom (a uglavnom se svodi na Logic-om digitalni EQ u kome ubije nize frekfencije koje nose vise energije nego sto mu treba za mix i time izbegne da gitare zvuce previse "boomy").

Snimak amp-a i live dozviljaj su 2 razlicite stvari. Ako hoces iskopacu ponovo multitrack od Dream Theater-a da cujes kako Petrucijev Mark zvuci fizzy i pistavo sam dok u celom miksu legne savrseno i zvuci onako kako Bog zapoveda :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Oct 2012, 12:29

Bojim se da ti ne pitas da bi naucio/razlucio vecma da bi nastavio dalje da polemises. :mrgreen:

Al aj, nek neko objasni. Umart?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Oct 2012, 12:41

MUzzY wrote:
@Dersu: Ne znam sta poredis ovde? Dva razlicita pojacala? Drugo, u prvom video (Playthrough) on samo ide kroz razna setovanja i demonstrira kako se ponasaju tonske i gain kontrole ampa. To nisu setovanja za drugi video u kome svira neku svoju stvar.
Dusan ti je vec spomenuo da covek uvek naglasi sta koristi od post procesinga sa sve screenshotom (a uglavnom se svodi na Logic-om digitalni EQ u kome ubije nize frekfencije koje nose vise energije nego sto mu treba za mix i time izbegne da gitare zvuce previse "boomy").

Snimak amp-a i live dozviljaj su 2 razlicite stvari. Ako hoces iskopacu ponovo multitrack od Dream Theater-a da cujes kako Petrucijev Mark zvuci fizzy i pistavo sam dok u celom miksu legne savrseno i zvuci onako kako Bog zapoveda :)
Ne poredim dva razlicita pojacala. Poredim dva vrlo slicna pojacala. A prva dva snimka su na apsolutno identicnoj opremi. Jasno mi je za walk thru, thx for stating the obvious. Poenta je da citav taj walk thru sucks, ton je katastrofa, i jedan od tih desetak tonova koji je demonstrirao (a svi su katastrofa) je manje vise zavrsio na snimku. Taj snimak onda ima bass/drums/midi/ i drop tuned seven string guitar riff overdubbed. I to ga uteze. I slazem se da ako nije tako krestav taj osnovni zvuk, nece se probiti kroz miks gde ga ovaj ubi sa ekvilizacijom i drop stim riffom jos oktavu nize. Sve je to meni jasno, ali se meni ne svidza takva postavka.

Nisam video koji to multitrack snimak imas, ja imam ove sa Jammit.com i Petruccijev Boogie apsolutno razvaljuje kako je dobro namesten individualno. Oni ne luduju u miksu, svaki intreument je savrseno izbalansiran kod usnimavanja. Nema tu posle sta puno da se doteruje. Gledao sam dosta video snimaka (imam fala bogu sve originalne DT DVD-je) kako to zvuci u studiju za vreme snimanja, izolovano po intrumentima. Jos pri tome imam i neki live DVD sa 5 audio/video kanala gde mogu da iskljucim sve kanale (both audio i video) sem jednog recimo. Mogu da radim sta hocu.

Nego salji taj tvoj multitrack fizzy snimak da vidimo sta je to. Nadam se da nije sa Jammit.comm jer to sve imam, i to je savrseno. Tako da ne znam o cemu pricas. Savrseno je.

bancika

Post by bancika » 25 Oct 2012, 12:45

oce neko da mi posalje te petrucci trake? :roll: ove na jammit stvarno zvuce perverzno. Djed je asshole vecinu vremena, ali have to agree with the guy.

bancika at gmail

:ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 Oct 2012, 13:10

Ohoho, urednistvo je budno.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Oct 2012, 13:12

Image

Ljubi vas administracija....