Ovo je daska kedra za top

Malo druzenja sa bansekom i voila

Prosle godine sam se slucajno nasao na mestu na koje su dovlacili gradju od nekog salasa koji su rusili, i ja snimim grede, koje pretpostavljam da su od smreke, i naravno "kupim" par kracih komada. Ovo je ta greda, jeste da ima cvorova ali cu iskoristiti za gredice.

I naravno opet druzenje sa bansekom.

E sad "najzanimljiviji" deo... SMIRGLANJE... Rucno, naravno, jer sam lenj da napravim(a u planu je za skoriju buducnost) "thickness sander", odnosno masinu za smirglanje.

E, nakon mukotrpnog smirglanja i psovanja samog sebe sto, opet ponavljam, nisam napravio masinu za smirglanje, odahnem kad vidim ucinak.

Ovo na slici je mermerna ploca na koju sam zalepio smirgl papir i ona mi sluzi za ravnanje. Parola snadji se.

Posto su te dve ploce, koje treba da sastavim, "krzave", moram ih poravnati da se sastav nevidi. E za to mi sluzi onaj "alat" sa predhodne slike.

I evo ga.

Jos preostaje da ih zalepim jednu za drugu i dosta za danas. Sutra nastavak, ako nasto drugo ne iskrsne.

Jeste da ja to pomocu stapa i kanapa radim ali sta je tu je. Ipak zivimo tu gde zivimo... Sta drugo da kazem...