Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by Trooper » 24 Feb 2013, 22:32

Hmm... Pa ne znam, trenutno koristim nemaci Allsound GA1010 (na netu ne postoji apsolutno nista o ovom pojacalu), pa ne znam da li je ovaj pivisha bolja varijanta. I gitara i bas koje sviram ce imati eksterne preampove, samo je pitanje da li bi koristio EQ na piviju (mada ima i fx loop pa mogu ici direkt u poweramp).
A i cena po kojoj nabavljam je cini mi se prilicno dobra :p

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 Feb 2013, 00:25

Od kada sam ostao bez Little Mark 2 i 2x12 boxa, uzajmio sam se od frenda i uzeo Roland Cube 120 XL i pojacalo me odusevljava iz dana u dan. Naravno, ima digitalni deo i to je mač sa dve ostrice. Digitalni efekti rade perfektno ali ukoliko se desi nesto toj digitaliji ili A/D konverterima i ostalim cudima, pojacalo postaje bar 50% manje upotrebljivo od nejgovih maximalnih kapaciteta. Probao sam razne baseve na njemu, aktivne i pasivne i ton je uvek na mestu. Igrao se sa Loop-om, malo je bzvz odradjen ali to je za one sto hoce da se igraju nasnimavanja "forever alone" kod kuce. Elem, 120w i 1x12" imaju snage na pretek. Bilo da je aktivni ili pasivni instrument, nikada nisam imao potrebu da pojacavam ni Gain ni Volume preko 50%, a koristio sam ga za probe (stil sviranja prstima, veoma lagano, dzezerski (pederski)). Na kraju skapiras da taj amp kosta 650eur sto me je šokiralo, a opet sa druge strane mislim da nigde ni ne moze da se nadje bolji kombo za manje ili mozda iste pare. Voleo bih da postoji neka varijanta da moze da se kupi samo pojacalo sa EQom bez tog digitalnog dela. To da postoji, bio bi jeftiniji i to bi bio svetski best buy! Da li je iko probavao ili poseduje novu XL seriju od ovih kjubića malenih?

Bozha

Post by Bozha » 25 Feb 2013, 01:21

ovaj tc koji sam uzeo dosta potseca na cube... malo veci i manje nacickan, ali opet ta digitalija koja tera na love/hate odnos... takodje super radi sve sto mi treba, ali mogu da zamislim situaciju da ga menjam za nesto tradicionalnije. kad si vec potegao pitanje komboa za te pare, ovaj je i jeftiniji.
Last edited by Bozha on 25 Feb 2013, 01:27, edited 1 time in total.

Funkd

Post by Funkd » 25 Feb 2013, 01:26

Ja kad cujem "Roland Cube" najezim se. Imao 30W, svirao na onom u Mitrosu (koji je 100W ili kako vec) ma to nema pojma.. efekti ne rade kako treba, zvuk mi ne valja, cak mi nije ni u granici prihvatljivog - obzirom koliko kosta.. e sad ne znam, ili je do mojih usiju, ili je do mojih instrumenata, ili je taj 120XL nesto drugacije. Ovo poslednje stoji zato sto mi se dopada tvoj sound kada se nasnimavas, pa ti nekako verujem.. :?:

Cope

Post by Cope » 25 Feb 2013, 01:50

Meni u principu zviždi levi testis za preamp bilo kog pojačala, pošto se bodem u FX Return, imam odličan EQ na basu i Markbass super booster sa di. outom i VPF i VLE emulacijom :) Ovo u principu praktikuem kada su u pitanju glave koje iz nekog razloga nisu kompatibilne sa kutijom, pa ne znam šta će izaći na kraju.

Kvočka, ako Cube ima Fx Ret. ili Direct in, probaj da se tu zabodeš i obiđeš digataliju...

Što se tiče Kjuba, ne dirajte mi ga, jer imam stari nandžarasti japanac od 60W, koji ne dam ni za živu glavu.
Motros-China style kjub od 30W sam takođe posedovao, i stvarno nije ni za penis :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 Feb 2013, 09:55

Funkd wrote:Ja kad cujem "Roland Cube" najezim se. Imao 30W, svirao na onom u Mitrosu (koji je 100W ili kako vec) ma to nema pojma.. efekti ne rade kako treba, zvuk mi ne valja, cak mi nije ni u granici prihvatljivog - obzirom koliko kosta.. e sad ne znam, ili je do mojih usiju, ili je do mojih instrumenata, ili je taj 120XL nesto drugacije. Ovo poslednje stoji zato sto mi se dopada tvoj sound kada se nasnimavas, pa ti nekako verujem.. :?:
Prvo sam koristio maple Fenixa, na basu full bass i treble boost, na pojacalu EQ flat. Svira se vrlo lagano prstima, posle se stisavam i na kraju pritiskam dugme -10db i resavam problem buke :) Nakon par probi sam doneo abonos Fenixa i pametnjakovic nisam imao bateriju u njemu pa sam svirao u pasivnom rezimu. Samo malo pojacan bass EQ (ostalo ne diram) i Gain/Volume su bili postavljeni ja mislim na "11 sati", siguran sam da nije bilo preko toga. To je bilo vise nego dovoljno da se cujem ko car, na nizim i visim registrima. Nije poenta moje price da je to sada nesto najbolje na svetu, nego pokusavam da napravim listu pojacala koja "rade" sa pristojnim tonom i glasnocom, odnos cene/kvaliteta itd. Imam ja dobre instrumente, ali ni oni ne rade baš najbolje kada se prikljucim u svako pojacalo. Taman da se opozovem na predhodnu diskusiju, moj maple Fenix se stalno bori sa TNT130, ja na njemu ne mogu da namestim zvuk i ne znam kako sta... Mozda mi se ne slazu instrument i amp, mozda je karakter tog TNTa meni odbojan, ne znam stvarno. Zato ti sigurno necu reci da kupis MarkBass pojacalo ako imas GSR200, Squier ili Aster...recicu ti da kupis Behringer, Fender Rumble ili pak Nemesis. Mozda cu sad ispasti glup, ali smatram da tu mora da postoji odredjena kompatibilnost izmedju kvaliteta/karaktera instrumenta i kvaliteta/karaktera pojacala. Mali Roland 30 verovatno ima 1x10" i ne znam sta tu ima da se ocekuje, em je male snage, em zvucnik nema punu frekventnu moć. Ti digitalni efekti mi se svidjaju kako rade, nije da sam se sad tu kao raspametio, ali ima ih dovoljno i pristojno zvuce (oktaver bolje track-uje E i A zicu nego moja EBS pedala). Trenutno sam ostavio amp u jednom studiu, ali ako me ne bude mrzelo, vraticu ga kuci pa cu da izvucem DI iz njega da ga malo testiram, snimim par semplova pa da vidim sta kaze gospodin kvadar.

groove

Post by groove » 25 Feb 2013, 10:26

bese :cao:

Image

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Mar 2013, 21:35

Na kraju nista od onog pivija, ispostavilo se da je veci deo pojacala spaljen (preamp ne radi, pola potova iscupano, vlasnik je rekao da RADI, misleci na to da kad direkt na zvucnik nakaci mini liniju ono sljaka), tako da sam odustao od kupovine

maksabass

Post by maksabass » 16 Apr 2013, 21:51

obicno koristim pedale,ova mi je omiljena...
Image
Od skoro na ovu Yamahu,prikacim ovo i stekcem...
Image
FUNKY FACE ...
Image
Image

michabass

Post by michabass » 17 Apr 2013, 11:31

UUU svaka čast za trud oko Funky Face-a!! Još malčice detalji da se srede i to prolazi ko profi fabrički uredjaj... !Jel sito štampa?
Vidim da imaš i limiter pa me zanima po kojoj šemi si radio ceo preamp??
Što ne bi predstavio u posebnoj temi?

maksabass

Post by maksabass » 18 Apr 2013, 09:54

ne bi da postavljam novu temu,s obzirom da sam par reci o ovome napisao u temi maxles handmade pedale.
Nije sito sito stampa,al kao da jeste.Da fale mozda par detalja pa da bude full,kao na primer kapice za prekidace ,koje nisam uspeo da nadjem.
Sto se tice limitera,mogu da kazem da je vrh,bas takakv kakav treba da bude ...jedan pot za gain i limiter.Do nekle je gain,a od nekle limiter.limiter se ukljucuje posebnim prekidacem,tj post limiter.
inace ovo je kompletno predpojacalo sa svim zajebancijama ...kopija THUNDER FUNK-a,i radi kao zmaj.pojacalo je odradjeno sa LM 3886,zvuk je dobar,ali je to ipak 60-ak wati snage(otprilike) koje se napaja sa +/-37V sa trafoa koji sam imao.planiram da stavim i malo vecu snagu ,cim za to dodje vreme.Ako vas zanima postavicu semu...
Image

michabass

Post by michabass » 18 Apr 2013, 14:41

A to si Thunderfunk iskopiro? vidim ja nešto mi poznata fasada.... :D

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 26 Apr 2013, 08:40

uzeo Phonic MAR4.
samo jos da sklopim sansAmp bass driver :lejzi animal:
javim utiske kad probam ljuCki ;)

Image

btw. jel svirao neko nekad ovaj amp ???

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Apr 2013, 09:21

Ja imam Phonic XP1000.
Dobarj je amp, mada sam ga koristio samo za razglas.
Bila mi je zanimljiva ideja svojevremeno da ubacim neki dobar preamp za bas i da furam to kao main rig, ali ne verujem da bih posebno nešto dobio osim komplikovanije i teže opreme...

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 26 Apr 2013, 09:25

jedan od razloga sto sam ga uzeo je da mogu da ga parkiram u studiju da ne bi teglio onog lapmasa.
bas citam user manual... interesuje me bridzovanje. posto je u sustini slican model, jel si nekad povezivao tako ? kako radi na taj nacin ?

Post Reply