Aria XL-STD
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Aria XL-STD
sta mislite o ovoj gitari
edit:
i da li ima negde u novom sadu da se kupi
edit:
i da li ima negde u novom sadu da se kupi
- Rocket Roll
Ti to zbog cene?
Ima je u Skyju, a Skyja ima i u Novom Sadu, cena bi trebala da bude 130 evra.
Za kvalitet joj ne znam, ali Fox ima jednu (mislim) iz serije Mac, one su oko 250 evra a stvarno su super odrađene, tako da...
Overi Skyjev sajt i isplaniraj šta možeš da uzmeš:
http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... index.html
Ima je u Skyju, a Skyja ima i u Novom Sadu, cena bi trebala da bude 130 evra.
Za kvalitet joj ne znam, ali Fox ima jednu (mislim) iz serije Mac, one su oko 250 evra a stvarno su super odrađene, tako da...
Overi Skyjev sajt i isplaniraj šta možeš da uzmeš:
http://www.skymusic.co.yu/prodaja/gitar ... index.html
Aria su dosta dobre gitare ali generalno (svaka, ali baš svaka) je tvrda ko zlo. E sad... ako imaš pouzdanog čoveka koji poznaje tvoj setup i zna kako da ti je prilagodi i da ti je "smekša" onda nije problem.
Trkni do Sky-a pa isprobaj. I da... ne zaboravi... Floyd ćeš verovatno morati da menjaš ODMAH pošto je totalni CRAP!!!
Trkni do Sky-a pa isprobaj. I da... ne zaboravi... Floyd ćeš verovatno morati da menjaš ODMAH pošto je totalni CRAP!!!
slusajte ovo. krenuo ja na spens u sky, ali posto mi je na putu do spensa mitros udjem ja u mitros, i pitam ih da li drze aria gitare, a covek krene da mi se smeje u lice i kaze: Ko jos od poznatih muzicara svira aria gitare. !!??
! onda sam otisao do sky i rekli su mi da su prodali xl-std ali da ce stici sledece nedelje, i rekao sam sebi da vise u zivotu necu uci u mitros
! onda sam otisao do sky i rekli su mi da su prodali xl-std ali da ce stici sledece nedelje, i rekao sam sebi da vise u zivotu necu uci u mitros
- Rocket Roll
kaži im sledeći put da nemaju pojma. Aria je stara i poštovana firma koja je u Japanu pravila gitare dok su ti prodavci bili u pelenama... Samo pogledaj Harmony Central i komentare o tim starijim Ariama.
Od poznatih muzičara nju svira naš Fox, to bi svakom normalnom trebalo da bude dosta, i tačka.
Uostalom, čak su im i najjeftiniji modeli u istoj klasi sa Pacificama i Squierima, tako da...
Od poznatih muzičara nju svira naš Fox, to bi svakom normalnom trebalo da bude dosta, i tačka.
Uostalom, čak su im i najjeftiniji modeli u istoj klasi sa Pacificama i Squierima, tako da...
Mislim da znam u čemu je reč kod novosadskog mitrosa i mislim da znam ko ti se smejao u lice. Vidiš svi prodavci iz svih muzičkih radnji se međusobno poznaju i više ili manje su sujetni (smatraju da je ono što oni prodaju najbolje a sve ostalo sranje). E sad... pojedinci su fer i čak te i upute u neku drugu radnju ako nešto nemaju u svojoj. Meni se X puta dogodilo da lik predamnom iz Sky-a nazove drugara u Artist i pita ga da li ima tu i tu stvar što meni treba pa me najavi da ću doći i kaže mu da mi pripremi to da mogu da isprobam. To je po meni fer jer se vidi da im je stalo do čoveka kao muzičara i takvi ljudi su ljudi koji podržavaju scenu i muziku uopšte. A ovi ostali su tipični trgovci.
Nemoj ti mnogo da brigaš i ubuduće kad hoćeš nešto da kupiš pitaj ovde gde toga ima i ko radi taj artikal pa ti mi kažemo gde da ideš... čisto da izbegneš neprijatnosti.
Cheers
P.S.: bassista Duran Duran-a svira Aria bass... to bi trebalo da je sasvim dovoljno iako ih ima još...
Nemoj ti mnogo da brigaš i ubuduće kad hoćeš nešto da kupiš pitaj ovde gde toga ima i ko radi taj artikal pa ti mi kažemo gde da ideš... čisto da izbegneš neprijatnosti.
Cheers
P.S.: bassista Duran Duran-a svira Aria bass... to bi trebalo da je sasvim dovoljno iako ih ima još...
- Rocket Roll
pa ta intervencija na floyd-u podiže cenu gitare sa 250 na čak 350 eura. ne misliš li da je to malo previše za gitaru a la Aria Mac?Rocket Roll wrote:A zakaj pa ne, ako imaš para? Mada je Fox odmah menjao svoj Floyd, kaže da je to obavezno. Znači, čeka te još stotinjak evra za "amerikanski" Floyd ako hoćeš da sve bude "po PS-u".
- Rocket Roll
I moj ortak je qpio Ariu Excel Deluxe, i sjebao mu se floyd posle možda nedelju dana, ali je inače dobra mašina (u odnosu na cenu). On je tamo nešto lepio, pa je još više pokvario, tako da je ograničen sa floydom. Ja sam mislio da je samo on biser i da može tako nešto da uradi, ali kontam da se i drugima raspadaju floydovi. Dobro da ja nisam qpio tu gitaru, pošto sam kontao da ću, ali on ju je qpio meni isred nosa. A video sam neke Arie xl std sa JAKO lošim finishom, skoro kao da je drvo ispucalo.
I mislim da se pre isplati qpiti neki ibanez ili jackson, ali treba i tu paziti, pošto se uglavnom kopije dobijaju za tu cenu, tako da su podložne raspadanju.
I mislim da se pre isplati qpiti neki ibanez ili jackson, ali treba i tu paziti, pošto se uglavnom kopije dobijaju za tu cenu, tako da su podložne raspadanju.
- Chord-Master
- MF veteran
- Rocket Roll
Ne moraš da skidaš tu plastiku ako ti se donji deo tremola vidi kroz onaj prorez na njoj. U suštini, jednostavno je - otkačiš žice sa čivija, presečeš ih odmah na prvoj "ravnini" (tamo gde "uvijuci" žice koji su bili na čivijama prestaju, negde na mestu gde žica leže na "nut", tj. prelazi preko vrat ana glavu gitare i na čivije), ostatak žice polako guraš prema tremolu... i prosto gledaš gde će žica da izađe iz bloka tremola, tj. iz leđa gitare. Odakle izađe, tu guraj novu žicu. Pusti je da legne na "sedla" sa kojih je stara žica sišla, da prođe niz "nut" kuda je stara žica prošla, odseci je otprilike 5-10 cm PrEkO dužine čivije na koju treba da legne, i namotaj je na čiviju.
Skidaj jednu po jednu, lakše je tako, teže se pomešaju.
Pošto je Pacifica, ovaj dokument će ti pomoći: http://www.fender.com/support/setup/stratsetup.php
Ako hoćeš, možeš i da dođeš do mene, pa da ti pokažem.
Skidaj jednu po jednu, lakše je tako, teže se pomešaju.
Pošto je Pacifica, ovaj dokument će ti pomoći: http://www.fender.com/support/setup/stratsetup.php
Ako hoćeš, možeš i da dođeš do mene, pa da ti pokažem.