Ernie Ball it is than....guv'nor wrote:Koliko sam isprobavao desetke nekad, najmekše su mi Rotosound.
Međ' jedanaesticama sam koristio samo EB i Daddario i tu su EB def malo mekše...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ernie Ball it is than....guv'nor wrote:Koliko sam isprobavao desetke nekad, najmekše su mi Rotosound.
Međ' jedanaesticama sam koristio samo EB i Daddario i tu su EB def malo mekše...
плус јеанmajtimika wrote:upravo zbog toga koristim uvek 10-52 setove eb je odlican
Gitaroholicar wrote:Resih da uzmem 10ke, uglavnom sam koristio EB Super Slinky (9ke)
Nije bilo niklovanih EB 10ki u mitrosu, pa uzeh ove stainless steel![]()
Stavicu ih ovih dana, pa javljam utiske
Moji pragovi su vec istroseni, tako da ne brinem oko toga, svakako ih moram uskoro promenuti. Al ovako sto se tice ovih zica, ok su mi skroz. Na desetke prelazim definitivno, videcu da probam jos neki set, pa cu se kontam zadrzati neko vremedenikarabenc wrote:Gitaroholicar wrote:Resih da uzmem 10ke, uglavnom sam koristio EB Super Slinky (9ke)
Nije bilo niklovanih EB 10ki u mitrosu, pa uzeh ove stainless steel![]()
Stavicu ih ovih dana, pa javljam utiske
Ja sam ove stavio na gitaru pre koji dan, i svidjaju mi se. Po osecaju se ne razlikuju mnogo od standardnih zica, ali imaju malo svetliji, cistiji zvuk nego obicne.
I da, samo E, A, D zice su stainless steel, ostale su obicne, tako da mislim da nema nesto mnogo potrebe brinuti o brzem trosenju pragova.
Ja koristim kobalt par meseci, i mogu reci da su zvucno ubedljivo najbolje zice na trzistu. Masniji i nadrndaniji zvuk se odmah primeti! Po pitanju trajnosti, elixir su zakon. Silujem ih po 6 meseci i one i dalje lepo zvone, jedino sto je kod eliksira malo jaca tenzija, ali opravdavaju cenu.denikarabenc wrote:Jel neko probao Cobalt? Citao sam da ih ljudi hvale, i hteo da uzmem neki set, ali nisam uspeo da ih nadjem u Novom Sadu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest