Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Baba Slim » 13 Jun 2013, 02:55

Ja cu ti odgovoriti - jeste. :) :ziveli:

Videli smo se veceras, super trgovina, dobro radi gitara. Ostalo ce, verujem, Nemanja reci do detalja... :D

Cestitke i od mene matori moj, naravno, cisto da se zapljunem ovde. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Jun 2013, 10:16

:ziveli:

gitra izgleda brukabilly :cao: :metal: :metal:

Milanares

Post by Milanares » 13 Jun 2013, 10:38

To je ta matori, u zdavlju i veselju je relicovao! :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Jun 2013, 11:34

Image

Hillybilly

Post by Hillybilly » 13 Jun 2013, 13:34

Evo i ja da cestitam! :cao:

Sto bi i ja jednig takvog, samo recimo fiesta red...sa block inlayima i matching headstockom...

Tufli

Post by Tufli » 13 Jun 2013, 13:39

:banana4: Čestitam!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Jun 2013, 15:18

Hvala ljudi!! :ziveli: :ziveli: :ziveli:
Utisci zasad:
Posto mi je prva od tih skupljih gitara, mogu da primetim da su delovi kvalitetniji nego na nekim jeftinijim, na shta mi je i Milan (milanares) skrenuo paznju juche. Ovako je gitara tonski vrh, jako puno karaktera ima na svakoj poziciji, ono jaguar jbg kako sam ga zamisljao to je to... Prelepa, kotira drzi shtim, sve kako treba. Nisam previse odusevljen radijusom, ali sam vrat je toliko dobar i ta dugo zeljena 24" skala da mogu da jednostavno zaboravim shto nije preniska akcija (7,25 ne dozvoljava nize od 1,5mm na donjoj zici i 1,6mm na gornjoj e). Sve u svemu, drago mi je shto sam uzeo gitaru sa skalom na kojoj defakto bolje sviram, i shto sam smanjio radikalno broj gitara i generalno opreme u poslednje vreme jer zivim u malom stanu i realno mozes postici da sviras 2 gitare aj mozda i 3, ali 5 nikako. Mene je jaguar kostao 3 gitare, od kojih sam se najteze odvojio od partjazzmastera, ali jbg, neshto se mora zrtvovati a planiram da napravim gitaru u potpunosti kod Majtija, tako da mi i nije previse zao jer je ipak to sklapana gitara iz delova iako su se isti strava poklopili i Majti je napravio ULTRA dobre magnete, ali para za dodavanje nisam imao. Deluxe 72 tele je super gitara, naravno da mi je i nje zao kao i skorasnjeg 335 epija, ali da sam ih dao za pare koje su mi nudili ljudi, bilo bi mi mnogo vise zao (kp je postao :facepalm: :facepalm: :facepalm: )... U jedno momentu mi je bilo ponudjeno za 72 telca G400 Sg i 130e. mislim....jebote.
I kad se javio Dejan, gitarosh Kilo Kilo kojem su se svidele moje gitare, uzeh jaga. 1998mo je AVRI serija, leppo ocuvan iako je sviran. U principu sam tako neshto trazio i sad ostaje samo jedna gitara koju cu napraviti kod Majtija i to je to. Necu raditi test jaguara dok mi Peca ne zavrsi pojacalo, pa cu taman testirati i jedno i drugo na gomili. Poceo sam da se navikavam da imam trem sistem na gitari, njakam odjutros isti i kul mi je, mada mislim da preterujem, moram svesti na minimum :mrgreen: :ziveli:

Porodicna slika:
Image

andrej]

Post by andrej] » 13 Jun 2013, 15:49

kul!
mislim da si mogao i bolje proci, da si bio strpljiviji. particularly, bilo bi mi zao dot-a, on ti je nekako unosio varijetet u kolekciju. sad imas super kombinaciju: 24scale jag-a (singlovi, odlican suptilan trem), telekastera (meni omiljenog, neprevazidjen za gomilu stvari) i ovog jazz-a sa p90 i hambakerom... jedino mi se on tu nesto ne uklapa. meni bi se vise svideo neki SG mesto njega, ili firebird sa hambakerima... jesi probao tako nesto? ovo je samo moje misljenje, nemoj da se uvredis.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Jun 2013, 15:56

andrej] wrote:kul!
mislim da si mogao i bolje proci, da si bio strpljiviji. particularly, bilo bi mi zao dot-a, on ti je nekako unosio varijetet u kolekciju. sad imas super kombinaciju: 24scale jag-a (singlovi, odlican suptilan trem), telekastera (meni omiljenog, neprevazidjen za gomilu stvari) i ovog jazz-a sa p90 i hambakerom... jedino mi se on tu nesto ne uklapa. meni bi se vise svideo neki SG mesto njega, ili firebird sa hambakerima... jesi probao tako nesto? ovo je samo moje misljenje, nemoj da se uvredis.
Ma shto bi se vredjao, pazi meni je zao svake gitare koju sam prodao ili menjao, ali jebiga logistika je bila takva ovaj put, a posto imam u planu pravljenje necega shto je slicno 335tici, onda mi je potpuno kul ovo shto sam uradio...A shto se tice prolazenja dobro...pa cena tih mojih gitara je pandan realno za AVRI jag sa original koferom (to nisam slikao, zaboravih)...I dobio sam sve delove tipa njegov bridz, onu spravu da ti poveca tenziju (kako god se to zvalo), rucicu, dokumentaciju....ceo paket.
edit
SG je vrh gitara koja je meni mala (stoji mi ko tamburica :D), a firebird obozavam, ali posto imam thunderbird (bass jelte) znam koja je frka sa ergonomijom pa nisam neshto odusevljen idejom da imam tu gitaru. Ako jednom naleti, naletela je...al i ne mora. Od gibona navise volim 335 definitivno. :) :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Jun 2013, 16:31

da te dugo sluzi! :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Jun 2013, 16:45

Ergonomija thundera je do jaja :D

muki17
Urednik

Post by muki17 » 13 Jun 2013, 23:53

fattwang

Post by fattwang » 14 Jun 2013, 00:10

Biće i prava 335-ica i prava 52-ojka :ziveli:
P.S.
Šta ti pravi Peca?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Jun 2013, 00:23

fattwang wrote:Biće i prava 335-ica i prava 52-ojka :ziveli:
P.S.
Šta ti pravi Peca?
Pa pazi, ne patim da bude oridjinal djitra, ali ako nekad bude prilika i neka lova , nisam gadljiv, bitno je da mi se svidi gitara, ostalo nije.
Peca mi pravi Jive Kinga njegovog, samo sa 15ticom, kombash. :) :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 14 Jun 2013, 01:06

Meni je najjači utisak koliko su taj AVRI i moj CIJ ali identični po osećaju, ista težina, ista rezonantnost, i naravno te 1962 mere, jako me je interesovalo da uznem USA reizdanje u ruke da bih mogao neki konačni sud da donesem i o svojoj gitari. Na AVRIju je hardver primetno kvalitetniji, pre svega tremolo i pragovi, fini tanki nitro finiš a kod mene fini tanki poli finiš- to mi i nije nešto različito. Profil vrata preslikan. Elektronika je najverovatnije bolja kod amerikanca.
Moramo matori čimpre da se organizujemo da napravimo pristojno direktno upoređivanje Curtisovih i AVRI Jaguar magneta, isto pojačalo, isto podešavanje, isti svirač. Onako pravu paralelu baš, mislim da na tjubu fali tako nešto :) mislim da ima za JMa a za mlađu sestru ćemo mi da sredimo :ziveli:
Što se vintaž radiusa tiče, mislim da ću ja prvi menjati pragove i nešto me baš svrbi da dam na 9,5" sa medium jumbosima. Mekote akcije radi. I bendinga ofkors.
A što se dila tiče, prošao si realno, nema tu šta.
Pogotovo što će ti ova mala pod kožu ući tako da ćeš zaboraviti prethodne. jbg, nezgodno je to godište :ziveli:

Post Reply