Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
MA kakav crni off, ovo je jako bitno jer Kemper nije samo procesor za studio nego i za LIVE upotrebu pa je svaki ovakav info dragocenrock action wrote:to smo namestali na prvoj tonskoj jos, tu nije bilo problema. imao sam drugi problem, sa recimo digitalnim miksetama, kad recimo gitara ode u klip, to na digitalnim miksetama svim zvuci kao plasticno govno (cak i nevezano za klipovanje manje vise), osim jedne digitalne midas na kojoj sam radio. s druge strane, analogne miksete, midas, allen & heath, soundcraft... to su prave ozbiljne miksete i to ne moze sa digitalijom da se poredi. dupe i oko.ali odosmo mi u offtopic...
rock action wrote:moja poenta je bila da su digitalne miksete djubre nezavisno od kempera ili "pravih" pojacala, posebno sa bendovima koji sviraju rok i metal i imaju prilicno "hot" signale na svim parametrima/kanalima (ukljucujuci i bubanj i vokal a ne samo gitare), a na ozbiljnim analognim ce sve da zvuci superuz, naravno, tonca koji zna sta radi
rock action wrote:ajd kad sam vec u offu, nesto da spomenem onako usput... i sam sam frik za opremu, recimo da sam se ove godine po prvi put malo smirio sto se toga tice, ali imam utisak da kod nas, sto ovdasnji forumasi, sto ozbiljniji ljudi (yu grupa na primer) ne uzimaju posao tonca dovoljno ozbiljno. dzaba sto imas brutalan ton i brutalnu opremu i sto si birao te pedale i ta pojacala i tu gitaru i zice i trzalice mesecima, godinama... i mislis, to je to, a onda odes na svirku bez svog tonca. jer, ne samo u srbiji nego i svuda, dzaba ti najboji ton na svetu tebi na bini ako za miks pultom imas nekoga ko ne zna sta radi. ili nema pojma, ili ima drugaciju sliku od one koju tebi/bendu treba, ili je jednostavno umoran pa mu promaknu neke bitne stvari za taj i taj bend.
na primer, napolju na ozbiljnim festivalima, bend dodje bez tonca i boli ih uvo, zvuce oni dobro u startu, a taj domacin lik na mikseru ima dnevno da uradi 10 bendova i zbog umora mogu da mu promaknu neke bitne stvari za neki bend, posebno za hedlajnera koji svira u 10 uvece a on je dosao tu jutros da pegla od 9 prepodne. yu grupa me je pre neki dan u uzicu bas iznenadila, super oni sviraju, kao domaci zz top bukvalno, i ja bih voleo tako da se zabavljam na bini kad budem imao preko 6 banke, i dobro su zvucali, ali im je falilo da zvuce spektakularno. call me picky but...
I will do itandrej] wrote:da ne off-ujemo ovde, progovoricu nesto i o samogradnji midi kontrolisanih analognih miksera, dodavanju grupa, i optimalnom eq-u.
kad smognem snage da nacrtam shemu.
Pa ti zivis na nekom cardaku ni na nebu ni na zemlji, lako je tebi.boki1978 wrote:...utisci
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest