Savjet za kupovinu gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mp3

Savjet za kupovinu gitare

Post by mp3 » 04 Jul 2013, 02:30

Cao drugari ... Ponovio bih se nekom gitarom, medjutim, posto sviram tek 2 god, iskreno, i ne razumijem se puno u gitare, a trenutno sviram Epiphona Zakk Wylde ... e sad, posto mi je on malo tezi, ima i deblji vrat, itd, razmisljao sam o nekom Fenderu ili Music Manu ... Trenutno radim narodnjake, a nekako mislim da je Strat najbolji za te svirke ... uzeo bih nesto do 1000 e ... ako imate neke predloge, za neki dobar strat ili MM, ili znate nekog da prodaje dobru gitaru do 1000 e, volio bih da cujem ... unaprijed zahvalan :) RnR :)

ToneChaser

Re: Savjet za kupovinu gitare

Post by ToneChaser » 09 Jul 2013, 17:38

mp3 wrote:Cao drugari ... Ponovio bih se nekom gitarom, medjutim, posto sviram tek 2 god, iskreno, i ne razumijem se puno u gitare, a trenutno sviram Epiphona Zakk Wylde ... e sad, posto mi je on malo tezi, ima i deblji vrat, itd, razmisljao sam o nekom Fenderu ili Music Manu ... Trenutno radim narodnjake, a nekako mislim da je Strat najbolji za te svirke ... uzeo bih nesto do 1000 e ... ako imate neke predloge, za neki dobar strat ili MM, ili znate nekog da prodaje dobru gitaru do 1000 e, volio bih da cujem ... unaprijed zahvalan :) RnR :)

Pa ako si misljenja da bi uzeo nesto sto ce ti primarno biti najbolje za narodnjake, uzmi Fender Stratocaster. A ako te bas briga za "sound u narodnjacima" jer su to shabani koji uglavnom i ne cuju gitaristu i bas ih briga kakav ima zvuk (vazniej je pevacica, pardon, pevaljka da ima sise, onda uzmi koju god ti gitaru zelis i volis , jer privatno mozda sviras nesto drugo, a bocnes se kao i svaki narodnjak u neki boss procesor i uradis terce i sirtaki boje i bas te briga koja je gitara u pitanju.

I nemoj mi samo reci da si kupio ovog Epija jer si video da to ima gitarista Ace Lukasa pa si se napalio.... :grummel_2:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Jul 2013, 01:14

Uzmi Fender Road Worn Stratocaster, 50s ili 60s. On je tu negde oko 1000e u Mitrosu mada ima i za mnogo manje na oglasima. Ja sam već 2 godine prezadovoljan s njim, a sviram na raznoraznim svirkama, od blues sessiona do svadbi pod šatorom već 10+ godina. Road Worn modeli su radjeni po specifikacijama i merama iz 50-ih i 60-ih, plus već imaju malo ''ulomljen'' vrat, neverovatno su udobni za svirku i zaista imaju ''vibe'' koji je teško objasniti. Nemoj da te odbija to što su Made in Mexico - noviji američki Fenderi (tipa deluxe serije i slično) ne mogu da im priđu. Jedino što bolje radi su Eric Johnson signature i american vintage, koji koštaju mnogo, mnogo više... Od srca preporučujem!

mp3

Post by mp3 » 22 Jul 2013, 18:12

Hvala ljudi na savjetima :) ... a Epija nisam ja uzeo, nego dobio na poklon od brata :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 23 Jul 2013, 06:54

Kupis par ovih i miran si....

Ace
MF veteran

Post by Ace » 23 Jul 2013, 09:42

Ladno nisam znao da je lik srbin. Do pre neki dan. :ma bravo:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Aug 2013, 01:10

Aleksandar Živojinović? :mrgreen:

ApplePie

Post by ApplePie » 07 Aug 2013, 11:44

Da, Beogradjanin do neke sedme godine a onda su zbrisali u Kanadu.. Duga priča koja se proteže do golog otoka. Govori Serbian sa jakim akcentom i ponosno predstavlja rakije bendu. :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Aug 2013, 19:47

NIkad taj Beograd vido nije. Rodjen u BC.

djoleee

Post by djoleee » 31 Aug 2013, 15:08

Da se nadovezem na ovu temu, nudi mi lik gitaru rucni rad gibson SG(neki Kiki majstor) u zameni moja gitara neka aria strat plus 100 evra, telo je od Kauri drveta iz jednog komada, vrat od javora takodje iz jednog komada. Bila je i na oglasima, kaze da super zvuci i sl. Problem je sto mi je daleko da bih video i probao, mogu samo reci da lepo izgleda i da mu verujem da je dobra gitara. Sta mislite, da li je to ok, da li neko zna o kakvoj je gitari rec?

denikarabenc

Post by denikarabenc » 31 Aug 2013, 22:27

Nikad cuo, ali iz licnog iskustva, znam da rucne gitare mogu da budu jako dobre i jako lose. Ali ako mu verujes da je dobra gitara, i ako hoces da se menjas, menjaj se. Ja se ne bih menjao bez da probam. Da je neka gitara za koju se zna da je dobra, opet se ne bih menjao a bez da probam. Svasta se moze naci na oglasima. Drugar je kupio gitaru (a jos je i probao), i posle 4-5 dana se ispostavilo da je polomljena sipka u vratu.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Aug 2013, 23:21

slazem se, pokusaj da je isprobas, mozes u toj razmeni mnogo bolje da prodjes (tj da dobijes bolju gitaru) samo iz razloga sto je rucni rad i covek ne moze da je proda...
denikarabenc wrote:Drugar je kupio gitaru (a jos je i probao), i posle 4-5 dana se ispostavilo da je polomljena sipka u vratu.
je l u pitanju bas (valjda) petozicani? :D Ako jeste, i moj ortak je isto tako, dobio bas na probu i ispostavivi se da je sjeban vrat i da se ne isplati sredjivati.

djoleee

Post by djoleee » 01 Sep 2013, 10:02

Nema sanse da probam, to je problem. Evo gitare Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 01 Sep 2013, 11:36

izlgeda prilicno dobro... :nixweiss: koji su magneti na njoj? Mislim, ako su sd ili dimarzio, to ti dodje min 50e po komadu (mada, onda verovatno ne bi trazio samo 100e doplate za ariu)...

sa druge strane, ne izgleda mi bas da je iz jednog komada, ali to moze da se vidi jedino u ruci, ovako je malo teze...

djoleee

Post by djoleee » 01 Sep 2013, 11:50

Pa to sam se i ja pitao da li je bas iz jednog komada. Schaller su magneti, al magneti me ne brinu toliko, to moze da se zameni(jes da kosta, ali...), bitno mi je da je drvo ok.

Post Reply