Ajmokac Workshop

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Ajmokac Workshop

Post by majtimika » 16 Oct 2013, 17:33

Po zahevu gosn Marka Jelica ovde poznatog kao Cortex udjoh po prvi put u dizajn humbuckera, ali ne obicnog nego wide range, naime na njegovom 72 telcu se nalaze reizdanja wrhb magneta koja nemaju bas mnogo veze sa originalima osim po dimenziji poklopca, sve ostalo je pogresno, te sam zadrzao poklopce i podnozje, a ostatak sam izbacio napravio nove bobine i smotao par magneta kako mislim da bi trebalo da budu smotani, evo par slika a utiske prepustam Marku

Image

Image

Image

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Oct 2013, 17:40

do jaja
kako zvuci?

majtimika

Post by majtimika » 16 Oct 2013, 21:06

Prvo smo radili samo.neck magnet i on je skroz ok ima karaketer singla kao sto je veoma definisan bass i dosta prijatni visoki a opet ima i srednjih def nije klasican hum sto je meni odlicno bridge je tek poslat pa.kad se ugradi marko ce verovatno uraditi neki demo

majtimika

Post by majtimika » 16 Oct 2013, 21:54

E da jednu stvar sam tek neki dan skontao svi magneti koje sam do sad odradio su u stvari vintage, slucajno bacih pogled na spulnu i vidim datum proizvodnje zice 29.05.87 :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 16 Oct 2013, 21:56

majtimika wrote:Prvo smo radili samo.neck magnet i on je skroz ok ima karaketer singla kao sto je veoma definisan bass i dosta prijatni visoki a opet ima i srednjih def nije klasican hum sto je meni odlicno bridge je tek poslat pa.kad se ugradi marko ce verovatno uraditi neki demo
Meni je vrh nek magnet. Radi jako dobro! Verujem da ce i bridz biti vrh...
majtimika wrote:E da jednu stvar sam tek neki dan skontao svi magneti koje sam do sad odradio su u stvari vintage, slucajno bacih pogled na spulnu i vidim datum proizvodnje zice 29.05.87 :D

Mojo zica... :D
:metal: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Oct 2013, 22:17

Jedva cekam cika Cortex-ove utiske uradjenog posla, nadam se da je sve kako ste zamislili. :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Oct 2013, 00:00

Ova strana je dead on @moji interesi.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Oct 2013, 13:08

Da, pa gitara je super izradjena i obozavam i kako izgleda i vrat i sve, medjutim zvuk je bio anemican nekako, nedovoljno detaljan u smislu prevodjenja mojih brljanja trzalicom/prstiju po vratu na amp. Prosto, uguseno mi je sve to zvucalo posle nekog vremena. Clean - vrlo neubedljiv, dok drive - makar malo samo kad se pogura i digne sound nekom pedalom odmah sija, ali dzabe je to kad clean nije ni za q...
Videli ste je na oglasima neko vreme, medjutim sem par ponuda za zamene oko kojih sam se ozbiljno razmisljao nisam uspeo nista pametno da uradim, pa se obratih majtiju cije p90-ice sam rekao da cu imati pa makar kupio zasebnu gitaru samo za njih!
Dadoh mu odresene ruke ovde, i covek ne da nije razocarao, vec je preporodio sound gitare. Razlika je stvarno ogromna. Gitara sad zvuci 3 puta besnije i zapravo fenderastije nego sto je zvucala, kao sto on rece, i dalje je to fender singlasti sound samo sa mnogo bassa [sve vreme pricam o neck pickupu, bridge pickup ce mi stici tek za dan-dva] ali i prijatnih visokih uz zadrzan taj pocetni attack transient, taj metalni, twangy, metal-o-metal momenat kad nota odskoci od drveta a to je UPRAVO ono sto sam trazio = povecan output + bistrina + twang + muda/bass/whatever.

U toku pokusaja prodaje gitare preko KP javio mi se neki lik da dodje da je proba uz asistenciju svog drugara i njegovog "telca", i ajde, reko ja, moze, vec se spremajuci na sat i po cepidlacenja i hail-ovanja te neke druge gitare.
Ne lezi vraze, donese taj njegov drug tele deluxe iz 77-e, dakle original, i cak i Princeton pojacalo, lol. Ok, bocnemo se mi, zaista, noc i dan razlika u odnosu na moju gitru. Ja podigao magnete kao blesav da dobijem neki output i clarity u tim pickupima, dok pogledam kod njega magnet spusten skoro u drvo jbt i polovi ravni skroz na magnetu, a njegov ima 3x veci output. Ljudi su se smorili i otisli posle 15 min. I to s pravom. Kad sam video kolika je to razlika u soundu, i koliko reissue sem po izgledu nije slican originalu smorih se i ja.
Medjutim ovo sto je Majti uradio ovom magnetu, to zvuci uporedivo sa tim starim, cak je i eto, Nemanja Velimirovic probao i potvrdio da radi vrhunski.
Tako da, ako imate mlohav i nedefinisan, nekarakteran sound sa vasim wide range pickupima pa preporucujem da probate Majtija.

Kad stavim bridge pickup javljam se sa dodatnim utiscika, ako ikog zanima uopste, a probacu da snimim i neki demo makar kakav. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 17 Oct 2013, 15:43

Da li vas probada u predelu ispod pazuha?
Da li osecate zamor dok citate novine?
Da li vam je ogrubela koza na petama?
Ako je odgovor na sva ova pitanja DA.
Ne cekajte vise pozovite

MAJTIJA

Ako pozovete Majtija ovakvi problemi postace proslost.
Mozete ocekivati dug i prosperitetan zivot ispunjen
alkoholom, drogom i rokenrolom

Kontra efekti mogu da budu nesanica, mucnina i hronicna masturbacija

dweezil

Post by dweezil » 17 Oct 2013, 17:27

:bambi: ako imate mlohav i nedefinisan ...tu je Majti :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Oct 2013, 17:32

haha to sam i ja hteo da izvadim i nadovezem, great minds think alike :P

majtimika

Post by majtimika » 17 Oct 2013, 18:05

zbog toga sam ovo i napisao :D

dweezil

Post by dweezil » 17 Oct 2013, 23:30

btw jesu bash toliko odvratni i krsholiki ti novi wide range humbuckeri? Ja nesto se lozio i gledao po netu Blacktop seriju Fendera i kad sam video da je kod strata celo telo ispod pickguarda iskopano za univerzalne montaze svih mogucih humbuckera smorio se totalno ...

majtimika

Post by majtimika » 08 Nov 2013, 11:01

Buuaaa ha aha ahahahahaha

Image

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 08 Nov 2013, 11:16

Uuu, opasna sprava, cestitke majti. Ocekujemo onda ovih dana jednu gitaru od pleksija ili tako nesto :D. Mocna stvar su CNCovi skroz

Post Reply