Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Dersu Uzala
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Mrzi me da tragam, ali pisalo je negde online, davali su ovi frajeri intervjue gde je i kako je navodno bilo.
Otprilike, Schecter je osnovan sredinom 70-tih i radili su samo delove za gitare u pocetku a la Warmoth. Ista sema. Prvo su radili delove u Americi a pocetkom 80-tih prebacili su proizvodnju delova u Japan zbog cena jel. U medjuvremenu su poceli da prave i gotove gitare. Sredinom sedamdesetih je vodjena velika bitka oko tih kopirajta sa japanskim proizvodjacima kloniranih americkih gitara tako da nisi nikako na tlu Amerike mogao da imas firmu koja bi mogla u bilo kakvoj meri da prosperira a da sama narusava domace kopirajt zakone. Drugo, replacement market je bio veliki jer nisi tada lako mogao da nabavis rezervni deo ako ti nesto rikne na gitari a da ne pricamo o experimentisanju, tipa e ocu da probam ove magnete, pa onaj tremolo, pa ovakav vrat. Kupis gitaru za ceo zivot i to ti je. Ako nesto rikne kazem, golem je problem. Ti 'rezervni delovi' (koje Gibson i Fender nisu nudili bar ne u ovoj meri kao danas) su bili tako dobrog kvaliteta da su na kraju u nekom periodu i Fender i Gibson poceli da narucuju delove za svoje instrumente od Schectera. Nekako se u celoj prici nasao i Tom Anderson koji je lokalni lik iz LA-ja. I on je tu nesto petljao dok jos nisu ni pravili djitre, samo delove. A da, posto su snabdevali Fender delovima (navodno i Gibson), dozvoljeno im je bilo da prave apsolutne 100% replike originala ukljucujuci i vratove na koje bi kasnije ovi samo nalepili decal. Kad su poceli da prave svoje gitare tuzeni su naravno, sredinom 90-tih. Elem, Anderson je nekako zavrsio u NYC valjda po zadatku, pa su u pricu upali i Rudy Pensa i Jon Suhr. Mutne su to i kultne neke price ali svi znamo kako je to zavrsilo Ova trojica poslednjih su se razisli i svi imaju neke kultne firme a Schecter je puko dok nije naleteo neki Djapanesa da ga pazari a tad je vec bio vlasnik ESP-ja pa kao daj djuture i ovu drugu firmu. Za precednika te nove firme postavio je onog lika Majkla koji je i danas precednik ciji je najveci uspeh to sto je uveo masovnu proizvodnju u Koreji i potpuno promenio vajb u firmi. Spustio gitare u raju moze se reci ali i bastardizovao. Sam je izjavio negde da nikad nije bio ljubitelj Fender gitara (a radio za ESP koji su u to vreme uglavnom pravili Fender replike), mucenik jel, i kad se domogao vlasti uspeo je da sroza status legendarne firme koja je stvarno pravila sjajne stvari na danasnji nivo mega kitscha sta li.
Uzgred, tremolo na slici na ovoj gitari u pitanju je Schecter tremolo tako da je moguce da su samo neck plate i trmeolo Schecter a ostalo pitaj boga sta. U ludilu ne bi stavili taka elektricni sistem na gitaru, prilicno su tradicionalni bili, to mora da izgleda kao klasican Fender. Naravno, motali su strogo svoje magnete ciju su tehnologiju ova trojica kasnije odveli u svoje firme.
Da rezimiram, ako ti nekako i uleti u ruke originalni Schecter iz tog nekog period izmedju 78-86 recimo (cak i sklopljen ali od Schecter delova), nema sanse da ne provalis koliko je to dobar instrument.
Otprilike, Schecter je osnovan sredinom 70-tih i radili su samo delove za gitare u pocetku a la Warmoth. Ista sema. Prvo su radili delove u Americi a pocetkom 80-tih prebacili su proizvodnju delova u Japan zbog cena jel. U medjuvremenu su poceli da prave i gotove gitare. Sredinom sedamdesetih je vodjena velika bitka oko tih kopirajta sa japanskim proizvodjacima kloniranih americkih gitara tako da nisi nikako na tlu Amerike mogao da imas firmu koja bi mogla u bilo kakvoj meri da prosperira a da sama narusava domace kopirajt zakone. Drugo, replacement market je bio veliki jer nisi tada lako mogao da nabavis rezervni deo ako ti nesto rikne na gitari a da ne pricamo o experimentisanju, tipa e ocu da probam ove magnete, pa onaj tremolo, pa ovakav vrat. Kupis gitaru za ceo zivot i to ti je. Ako nesto rikne kazem, golem je problem. Ti 'rezervni delovi' (koje Gibson i Fender nisu nudili bar ne u ovoj meri kao danas) su bili tako dobrog kvaliteta da su na kraju u nekom periodu i Fender i Gibson poceli da narucuju delove za svoje instrumente od Schectera. Nekako se u celoj prici nasao i Tom Anderson koji je lokalni lik iz LA-ja. I on je tu nesto petljao dok jos nisu ni pravili djitre, samo delove. A da, posto su snabdevali Fender delovima (navodno i Gibson), dozvoljeno im je bilo da prave apsolutne 100% replike originala ukljucujuci i vratove na koje bi kasnije ovi samo nalepili decal. Kad su poceli da prave svoje gitare tuzeni su naravno, sredinom 90-tih. Elem, Anderson je nekako zavrsio u NYC valjda po zadatku, pa su u pricu upali i Rudy Pensa i Jon Suhr. Mutne su to i kultne neke price ali svi znamo kako je to zavrsilo Ova trojica poslednjih su se razisli i svi imaju neke kultne firme a Schecter je puko dok nije naleteo neki Djapanesa da ga pazari a tad je vec bio vlasnik ESP-ja pa kao daj djuture i ovu drugu firmu. Za precednika te nove firme postavio je onog lika Majkla koji je i danas precednik ciji je najveci uspeh to sto je uveo masovnu proizvodnju u Koreji i potpuno promenio vajb u firmi. Spustio gitare u raju moze se reci ali i bastardizovao. Sam je izjavio negde da nikad nije bio ljubitelj Fender gitara (a radio za ESP koji su u to vreme uglavnom pravili Fender replike), mucenik jel, i kad se domogao vlasti uspeo je da sroza status legendarne firme koja je stvarno pravila sjajne stvari na danasnji nivo mega kitscha sta li.
Uzgred, tremolo na slici na ovoj gitari u pitanju je Schecter tremolo tako da je moguce da su samo neck plate i trmeolo Schecter a ostalo pitaj boga sta. U ludilu ne bi stavili taka elektricni sistem na gitaru, prilicno su tradicionalni bili, to mora da izgleda kao klasican Fender. Naravno, motali su strogo svoje magnete ciju su tehnologiju ova trojica kasnije odveli u svoje firme.
Da rezimiram, ako ti nekako i uleti u ruke originalni Schecter iz tog nekog period izmedju 78-86 recimo (cak i sklopljen ali od Schecter delova), nema sanse da ne provalis koliko je to dobar instrument.
Moguće da je i telo Schecter, pored tremola i neckplejta. I da je preostao poneki šaraf, čivije. To ne smeta prodavcu da gitaru proglasi Shecterom 

Momci,svaka vam cast za info,nisam imao pojma!A sto se tice oglasa,kao sto rece Apple,budzevina teska 

- Dersu Uzala
Lapsus btw, mislio sam 'sredinom 80-tih. Tamo negde 85-6.Dersu Uzala wrote:Kad su poceli da prave svoje gitare tuzeni su naravno, sredinom 90-tih.
- alucard_earl
Ja mislim da ponavljam ovaj linak ali prosto ne mogu da verujem sta covek napisa koje marke je gitara i to po ceni(samo u novembru) od 225,inace je 250
...Eh zivote...
http://www.kupujemprodajem.com/Charvel- ... d=45164350

http://www.kupujemprodajem.com/Charvel- ... d=45164350
- Dersu Uzala
- Reckoner78
*offtopic* vintage KRPA za poliranje! *facepalm*
http://www.kupujemprodajem.com/Rickenba ... d=22123405
http://www.kupujemprodajem.com/Rickenba ... d=22123405
Planiram kupovinu neke dzitrice narednog meseca, kolko sam gledao na kupujemprodajem jednostavno ne znas sta kupujes
jel imao neko iskustva sa ovim sajtom? http://www.polovniinstrumenti.com/kateg ... hp?idkat=1

jel imao neko iskustva sa ovim sajtom? http://www.polovniinstrumenti.com/kateg ... hp?idkat=1
- mislim_stvarno
koliko vidim, isti oglasi se pojavljuju, a na ovom sajtu su jos skuplji (rg350 za 300 i vise e o.O)
To ti je komisiona prodaja Music media centra. Znaci instument sa kupujem-prodajem + ugradnja MMC-a. Predlazem ti da na kupujem-prodajem, ili jos bolje, ovde na forumu, postavis oglas da kupujes gitaru za xyz para, i navedes sta bi sve hteo od tog instrumenta. Tako ces najbolje da vidis sta ti se nudi i za koje pare. Problem sa k-p je sto postoji veliki broj nekakvih "replika", custom-made gitara sumnjivog porekla i to sto dobar deo ponude lezi u untrasnjosti, tako da ako zelis da probas gitaru moras da utrosis prilicno novca za put.jawohl wrote:Planiram kupovinu neke dzitrice narednog meseca, kolko sam gledao na kupujemprodajem jednostavno ne znas sta kupujes![]()
Da, da primetio sam od kad su krenuli stickeri sve vise ima "MIU", smesno je. Ja sam se valjao od smeha kad sam video "original" fender sa reverse headstockom gde je taj vrat od ko zna cega samo za levoruku gitaru. Ne moze da se ne prepozna kad su slova naopacke
Poslusao sam te Historik, poslao sam oglas i cekam da se odobri
http://www.kupujemprodajem.com/Stratoca ... d=22195855
Pitao sam ga gde je napravljena. Odgovorio "USA, papire nemam takvu sam je i ja kupio", vec par dana cekam na odgovor zasto su slova kriva

Poslusao sam te Historik, poslao sam oglas i cekam da se odobri

http://www.kupujemprodajem.com/Stratoca ... d=22195855
Pitao sam ga gde je napravljena. Odgovorio "USA, papire nemam takvu sam je i ja kupio", vec par dana cekam na odgovor zasto su slova kriva

Jedan lik je za belog 350 napisao,da je boja veoma retka!Hahahahahaha,a sto se tice cena,stvarno su preterali.Sto znaci da bih ja za mog 2011 god,a ja ga kupio 2013 trebao da trazim 400 eura,iako sam ga platio 395 novog!hahahahamislim_stvarno wrote:koliko vidim, isti oglasi se pojavljuju, a na ovom sajtu su jos skuplji (rg350 za 300 i vise e o.O)
Nije problem da se plati malo vise ako je to ono sto ti hoces. Pogledaj te "custom" gitare, bices u SHKK modu 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Taj lik ti pravi gitare iz delova, ono budzenje fest i onda doduse bez imena firme ih kaci na oglase za znakom (R), bar je to ranije radio. Njemu to ne znaci original gitara no "replika". Klasican scam, odavno je poznat na KP, tako da opusteno ne obracaj paznju na te oglase.jawohl wrote:Pitao sam ga gde je napravljena. Odgovorio "USA, papire nemam takvu sam je i ja kupio", vec par dana cekam na odgovor zasto su slova krivaSpoiler:![]()