Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dweezil

Re: Oprema Koju Nemate

Post by dweezil » 27 Nov 2013, 14:33

pa i ja isto, al opet ono :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Nov 2013, 14:37

dweez ovo ide u potpis haha, elokvencijo moja :**

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Nov 2013, 14:59

Cortex wrote: dalje ne mogu da prezalim sto si otudjio onog duesenberga :D
Brate, znas tek koliko je ono bilo bezzivotno? Svaki dizenberg radi jako hladno i nekako previse sterilno...to je bio osnovni razlog. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Nov 2013, 15:01

pa moguce ali ja bih ono zadrzao i cepao na koncertima uz axe fx a kuci bih snimao na vintage iverici i koga boli kjurac hahaha

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Nov 2013, 16:02

Ma kakvi, vec vidim da ce januar blektop dobiti wide range i cao problemima, ali i mestu u sobi . :mrgreen: :)

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 27 Nov 2013, 18:47

Ti Nemanja imas Blacktop Jaguara sa P90 ?? ...misim da sam video i jedan tvoj test,davno
...Cortex mi rekao da zaobilazim blacktop u sirokom krugu...?!

djomla

Post by djomla » 27 Nov 2013, 19:11

Midnight Rider wrote:Ti Nemanja imas Blacktop Jaguara sa P90 ?? ...misim da sam video i jedan tvoj test,davno
...Cortex mi rekao da zaobilazim blacktop u sirokom krugu...?!
Ko jos slusa Cortexa :P

Midnight Rider

Post by Midnight Rider » 27 Nov 2013, 20:21

...jbga,Cortex govori tiho,a najglasniji je :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Nov 2013, 22:02

Midnight Rider wrote:...jbga,Cortex govori tiho :D
I nosi machku sa sobom!
xD :D :ziveli:

Ako mogu, kao (bar mi se cini) jedini vlasnik blektop serije, ja bih objasnio: to su gitare za modovanje kako reche jedan clan Fender foruma. Dakle, ako ti se svira haj gejn, eto to ti je to i za to zaista radi strava. Jacina od 16k kod tih magneta je ubila karakter gitare koji ona ima na suvo. Gitare su inace izradjene nishta losije od USA standarda, a po meni bolje od MIM serije. Civije su kao na usa std. E sad zasto je mene uhvatio hir da prodam...pa upravo koji ce mi 4 gitre. :nixweiss: Imam telca i dva jaga, a sad mi majti pravi P90 Starcaster/Jaguar hibrid. Posto od prodaje izgleda nishta, a ne bih da seckam gitaru za pedale, pojacalo od 30 wati i kesu kikirikija neprzenog...vrlo verovatno ce ostati kao jedina djitra sa hamovima. E sad ako nekad neko bude ponudio neke pare okej za nju, mozda je i prodam, ali iskreno za nju sam najvise vezan od svih gitara dosad jer sam je iskreno najvise i svirao i u poslednjih godinu dana napisao bash dosta pesama na njoj, pa mi je zbog toga zao da je dam u bescenje nekom haj gejnashu da svira tapinge na njoj :mrgreen: :XD: zezam se..

Posto jos uvek ne znam da li ostaje zauvek kod mene, necu joj dirati te haj gejn magnete, danas sam je cvirio na probi i ono...kad se podesi pojacalo i pedale prema njoj radi sasvim okej. Interesuje me stav, koji su komercijalni magneti najsvetliji i imaju karakter slican singlovima recimo ili bar P90-kama. Kakvi su vam ovi GFS magneti tipa retrotorn ili surf?
Na njoj je bio da P90 koji mi je Majti pravio i koji radi vrh, ali bi ga morao ipak uparivati sa nekim isto P90 a eto Majti mi pravi P90 djitru vec, pa ce taj pikap ostati za neshto sledece nekad.

:ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Nov 2013, 00:06

nemanjavelimirovic wrote: Interesuje me stav, koji su komercijalni magneti najsvetliji i imaju karakter slican singlovima recimo ili bar P90-kama.
ne znam za prvi deo, ali sto ti ne isprobas ovo: http://www.seymourduncan.com/products/e ... ils_shpr1/

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Nov 2013, 00:08

Ja sam imao ove, meni su bili možda i previše svetli, a opet imaju malo "teži" zvuk kao p90
http://www.seymourduncan.com/products/e ... r_pound_f/
edit: sad sam skontao da ti ne treba singl....metni onda dva ovakva :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Nov 2013, 00:51

mislim_stvarno wrote:
nemanjavelimirovic wrote: Interesuje me stav, koji su komercijalni magneti najsvetliji i imaju karakter slican singlovima recimo ili bar P90-kama.
ne znam za prvi deo, ali sto ti ne isprobas ovo: http://www.seymourduncan.com/products/e ... ils_shpr1/
Razmisljao sam o njima, previse su skupi, a i uzgred P90su u osnovi (iako mogu biti i singlovi i hamovi), to vec imam, kontao sam da bude ful hambaker djitra... :)
Guitar_thrill wrote:Ja sam imao ove, meni su bili možda i previše svetli, a opet imaju malo "teži" zvuk kao p90
http://www.seymourduncan.com/products/e ... r_pound_f/
edit: sad sam skontao da ti ne treba singl....metni onda dva ovakva :mrgreen:
Pazi u ideji je bilo i konvertovanje ovog jaga u standard, onda bi isli jaguar quarter pound ... ovako...nem pojma za to eksperimentisanje dal sam sad... :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 28 Nov 2013, 06:27

Својевремено сам се распитивао за најсветлије хамбакере који су могли код нас да се нађу, јер сам хтео да од моје полу-шупље гитаре направим мало универзалнији инструмент, будући да је са сток магнетима на клину имала тон који је заправо згодан само за неку џези свирку, али сам на крају начисто одустао од хамбакера. У сваком случају, баш сам темељно истраживао проблем и дошао до закључка да је DiMarzio Eric Johnson магнет вррррррло светлог тона. Не знам да ли сада може да се набави, али се добро сећам да му за оно што мене интересује није било премца. Цена им је била мало незгодна.

fattwang

Post by fattwang » 28 Nov 2013, 07:05

Seymour Duncan '59 modeli (SH-1n i SH-1b) su na svetloj strani (ulice)

bancika

Post by bancika » 28 Nov 2013, 07:49

humbucker from hell

Post Reply