kako zvuči u odnosu na varijante gde je vrat od mahagonija (i zadnja ploča i telo)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Nemam kuci ni jednu od mahagonija da bi je uporedio ali mi se cini da je malo otvorenija, zvonkijakomil wrote:![]()
kako zvuči u odnosu na varijante gde je vrat od mahagonija (i zadnja ploča i telo)?
Hvala.Trooper wrote:Opasno ovo izgleda majstore
Jedino mi se oblik glave ne svidja, al dobro, to je vec stvar ukusa
Malo sam gledao i čitao po netu, razlog tome što su ti gitare od mahagonija delovale tupo nije zbog mahagonija, nego zbog kedra. Kedar nije idealna opcija za dreadnought gitaru, jer gitari koja je već glasna i sa izraženim basovima dodatno povećava bas liniju. A i sam zvuk Kedra opisuju kao malo tuplji i mutniji, smreka je po meni mnogo bolja opcija za velike gitare, kedar je dobar za klasične i gitare sa manjim telom, recimo tvoj L00 koji ima toliko dobar balans iako je malo telo.jecaisale wrote:
Mahagoni mi se cini da je malo tup za dreadnought, mislim velicina korpusa uradi veci deo sto se tice glasnoce i kod jedne i kod druge ali mislim da je bolja kombinacija orah za dreadnought nego mahagoni. Mozda gresim i mozda sam ja nesto umislio... I da, nije preterano basovita, taman koliko treba, ima jako dobar balans. Sve u svemu meni se svidja ali to je stvar ukusa.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest