Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?
Jeste li primetili ovaj oglas: http://www.kupujemprodajem.com/pedale-- ... er_id=7047
Sta ovde vredi 450 evra?
Sta ovde vredi 450 evra?
- Reckoner78
Video , danima se ponavlja.... optimista je ako misli da će neko da mu iskešira 450 eura za baš ovu selekciju pedala 

Evo ovako da krenemo..jawohl wrote:goso, msm da nisi upucen u situaciju. jeste da se za tamo neki grg bzvz trazi 250 il 300e. samo mi kazi ko je taj sto ga je kupio. da mu kazem kolka je veca budala od spice girlsa.
i ajde recimo u prici, da sam ja zainteresovan za kupovinu. ti mi nudis -20% cene od nove gitare u trenutku kada si je ti kupio. u prodavnicama sigurno imaju snizenja od 5%-10% za praznike. da hocu kupiti mint gitaru zasto bih se maltretirao sa ljudima na kpu jer mi ne bi bilo tesko da sacekam mesec i dva za tih 10ak%. jer ni u nasim prodavnicama se ne obraca paznja bas na nize/srednje klase proizvoda. ej bre 10e su samo zice, ejjj alooo..... a pakovanje trzalica da kupis ko da kupujes frizider, trzalica za palac 2e... potrosni materijal za 10god ti izadje ko jeftinija nova dzitra. dibidus
nisi bas realan. pretpostavljam da ti je taj vlada bio i jedini zainteresovan i njemu si mogao da ponudis 280e, mozda bi ti odmah i uzeo. za tu cenu koju trazis ne verujem da ces prodati skoro i dal ces je ikada.
cisto radi reda mogu da spomenem drugara koji prodaje grg270 sa schallerovim floydom/topom, gotoh civijama i dimarzio magnetima za, koliko se secam, 350e, mozda cak i 300e (nisam bas siguran). takodje setupovanu i u mint stanju, covek je drzi pod konac. skini 20% na nov schaller, civije i magnete pa racunaj i 100e drvo grga, meni to nekako izadje kao tvoja nova gitara. i ako ti sad gledas koja je gitara starija, koliko je vlasnika promenila i da li poseduje papire, kolko vidim po tvojoj prici, tebi je to jedini plus![]()
al ako hoces da budes k'o jovus, tigargaga i ekipa, slazem se sa onim sto ti je vlada rekao. ne moze sa tobom da se prica.
Nov grg270 https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... _id=165251 -295 evra
Polovan https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... _id=165251 -250 evra
Polovan https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... _id=165251 225 evra
Polovan https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... _id=165251 210 evra
Polovan https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... _id=165251 200 evra
Odakle bre ove cene ako je NOV 295 evra???Po tebi znaci da ovi oglasi iznad treba da se prodaju po 150 evra jel tako??Da kazemo da su ove sve u mint stanju,imaju garanciju,prvi vlasnici,cuvane u koferu itd!Ako hoces da kupis novu,ti neces da gledas oglase,ali dosta ljudi nema para za kupovinu "skupih" gitara,pa juri polovnu u sto boljem stanju,jos ako ima garanciju PUNA KAPA!
Upravo zato ih je i pun KP, jer je nov oko 300e, a ljudi nude polovan za najcesce oko 250e. Ima tu nekoliko faktora: prvi je realna stvar da gitara cim izadje iz radnje momentalno vredi bar 20% manje (iako je mint, iako ima garanciju i sve ostalo), drugi da je ovo Srbija i narod generalno nema para, pa ces nesto jako tesko da prodas, stoga gledaj zamenu kao realniju opciju, i treca da se ljudi ovde nisu navikli na principe trzisne privrede. Nesto moze kataloski da vredi i 1000e, ali ako covek posle duzeg vremena prodaje na oglasima za tu stvar moze da dobije samo 300, njena realna vrednost je 300e. No hard feelings, ne znam ni jednu stranu u sporu licno. Moje iskustvo je da se stvari jako tesko prodaju (osim ako nemas nesto sto je ekskluzivno, ili sto vazi za svetski best buy u trenutku) kod nas, mnogo realnija opcija je trampa. Zbog toga imam kod kuce lager viska opreme, jer mi ne pada napamet da nesto sto sam placao 150e sad prodajem za 50, a znam da mi nece ponuditi vise.
- mislim_stvarno
Interesantno mi je kad neki ljudi sa foruma pricaju za koliko treba nesto prodati, i onda stave na oglase 10-20% visu cenu...
A i ovo komentarisanje, svi gledaju stvari iskljucivo iz ugla kupca, cak i u ovoj hipotetickoj situaciju, svi hoce da kupe nesto. A da se malo stavimo u poziciju nekoga ko je radio i stedeo da kupi nesto, ispostavilo se da to nije to, i sad pokusava da proda? (i to mislim na nas male wannabe muzicare, ne na ove ajkule koje od toga zive i kupuju ispod cene od ljudi kojima je frka i sl)
Ja prvi nisam hteo da dam svoju gitaru, procesor sta vec ispod cifre koju sam sam sebi zacrtao za koju sam verovao da je realna. I na kraju sam izvukao sta sam hteo, a opet bio na gubitku (koji je bio realan i podnosljiv). Apsolutno moja stvar da li cu da za gitaru koja je na popustu placena 370e traziti 290 a pristati na 270 ili ne... Sad ste uhvatili gosu da ubedjujete da nije u pravu sto nece da popusti. Voleo bih da upoznam tog coveka u srbiji koji je spreman da se tek tako oprosti od svojih 50-100 ili 150e...Situacija kod nas jee sranje, preganjamo se po kp i ubedjujemo za 10e, a ne za vise...
Ok je da komentarisemo cene i koliko bi neko max dao para za neku gitaru, ali koja vam je fora da ubedjujete coveka da spusta cenu?
Da je ponuda bila realnije, vrv bi spustio.
Ako ne bude mogao da proda, sam ce spustiti cenu, bas iz ovog razloga koji je historik naveo, ponuda/potraznja.
A i ovo komentarisanje, svi gledaju stvari iskljucivo iz ugla kupca, cak i u ovoj hipotetickoj situaciju, svi hoce da kupe nesto. A da se malo stavimo u poziciju nekoga ko je radio i stedeo da kupi nesto, ispostavilo se da to nije to, i sad pokusava da proda? (i to mislim na nas male wannabe muzicare, ne na ove ajkule koje od toga zive i kupuju ispod cene od ljudi kojima je frka i sl)
Ja prvi nisam hteo da dam svoju gitaru, procesor sta vec ispod cifre koju sam sam sebi zacrtao za koju sam verovao da je realna. I na kraju sam izvukao sta sam hteo, a opet bio na gubitku (koji je bio realan i podnosljiv). Apsolutno moja stvar da li cu da za gitaru koja je na popustu placena 370e traziti 290 a pristati na 270 ili ne... Sad ste uhvatili gosu da ubedjujete da nije u pravu sto nece da popusti. Voleo bih da upoznam tog coveka u srbiji koji je spreman da se tek tako oprosti od svojih 50-100 ili 150e...Situacija kod nas jee sranje, preganjamo se po kp i ubedjujemo za 10e, a ne za vise...
Ok je da komentarisemo cene i koliko bi neko max dao para za neku gitaru, ali koja vam je fora da ubedjujete coveka da spusta cenu?
Da je ponuda bila realnije, vrv bi spustio.
Ako ne bude mogao da proda, sam ce spustiti cenu, bas iz ovog razloga koji je historik naveo, ponuda/potraznja.
Интереси могу да буду само субјективни, будући да свако има различите интересе. Сигуран сам да постоје и интелигентнији видови комуникације од пљувања. Када се те две ствари озбиљно узму у обзир - људи боље слушају једни друге, па се и боље разумеју.jawohl wrote:... ko brani objektivne interese i spreman je da pljune kad zatreba...
Ако нова кошта 295 евра, половна може да иде за 200 до 210 евра. Нити је особито цењен модел, нити је редак, и не постоји посебно добар разлог да кошта више.Gosa wrote:Evo ovako da krenemo..
Nov grg270 https://www.kupujemprodajem.com/Ibanez- ... _id=165251 -295 evra
- alucard_earl
kupi ti takvu gitaru i za 250e ako hoces, sto bi to mene zanimalo. objektivna vrednost joj je oko 170e u njenom fabrickom izdanju, sve ostalo su lazi i prevare. schaize fabric ako zelis. u drugov grg je ulozeno min 350e i ti si lud ako mislis da poredis njegovu dzitru i tvoju samo zbog imena...
- abogicevic
Evo jednog zanimljivog oglasa. Za ovu cenu se vredi iscimati i proveriti da li je gitara zaista ono što prodavac tvrdi da jeste.
https://www.kupujemprodajem.com/Squier- ... id=3560506
https://www.kupujemprodajem.com/Squier- ... id=3560506
- rockozaurus
Ovo sa "prvim vlasnikom" mi je oduvek bilo smesno...
Pa i prvi vlasnik moze da bude svinja i da unisti instrument!?Vidjao sam instrumente koji su prosli nekoliko vlasnika i opet su izgledali fenomenalno.Nije ti to bas argument.Inace,cena ne zavisi ni od prodavca ni od kupca...Cenu necega formira trziste(ponuda-potraznja),tj.ako trziste diktira da se ta tvoja gitara prodaje(iz nekog razloga) po ceni od 100evra,ti mozes da budes i nulti vlasnik i najlepsi vlasnik,nista od toga. 

- abogicevic
I meni. Nije to automobil... Mada i za auto važi ova konstatacija o prvom vlasniku.rockozaurus wrote:Ovo sa "prvim vlasnikom" mi je oduvek bilo smesno...Pa i prvi vlasnik moze da bude svinja i da unisti instrument!?Vidjao sam instrumente koji su prosli nekoliko vlasnika i opet su izgledali fenomenalno.Nije ti to bas argument.Inace,cena ne zavisi ni od prodavca ni od kupca...Cenu necega formira trziste(ponuda-potraznja),tj.ako trziste diktira da se ta tvoja gitara prodaje(iz nekog razloga) po ceni od 100evra,ti mozes da budes i nulti vlasnik i najlepsi vlasnik,nista od toga.
Pa zar nema svako pravo da trazi za svoju robu onoliko koliko zeli?
Smesno je ubedjivati nekoga "to ti ne vredi toliko", "nikad neces prodati".. da je neki drugarski savet, bilo bi razumljivo. Ovako na forumu delujete jako ozlojedjeno.

Prvobitna cena je bila 11.000
Da je ponudio i tih 20% nize u odnosu na novo, verovatno bih pristao.
Covek ocigledno ne zeli da proda. Molim lepo, dovidjenja.
Smesno je ubedjivati nekoga "to ti ne vredi toliko", "nikad neces prodati".. da je neki drugarski savet, bilo bi razumljivo. Ovako na forumu delujete jako ozlojedjeno.

Prvobitna cena je bila 11.000
Da je ponudio i tih 20% nize u odnosu na novo, verovatno bih pristao.
Covek ocigledno ne zeli da proda. Molim lepo, dovidjenja.
Ti stvarno misliš da mi možemo da vidimo tvoje privatne poruke?

Nem pojma,ja vidimkomil wrote:Ti stvarno misliš da mi možemo da vidimo tvoje privatne poruke?