Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 15:04

a u čemu je razlika sa onim sivim, osim u boji?

Milanares

Post by Milanares » 20 Jan 2014, 15:14

E pa nije ni čudo što Mitrosima "nikako ne ide" kad imaju takvog "Pi aRa" :mrgreen:

fattwang

Post by fattwang » 20 Jan 2014, 15:14

Šta se sada poredi? Cene između meksikanaca i amerikanaca? Cene Mitrosa i inostranih radnji?
Ova tema se pretvorila u sapunicu. Ljubav, strast, raskid, mržnja, preljube...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Jan 2014, 16:02

Ja ne bih nista drugo rekao nego, ko sta voli to nek radi. Mitros je kao i svaka druga radnja, imaju svojih i pozitivnih i negativnih strana. Moje neko iskustvo je da su okej ako znas sta hoces, a sto se tice cene, najbolje cekati popuste i tad je skroz okej za kupovinu. Eto meni se nikad ne bi desilo da kupim gitaru na nevidjeno iz inostranstva, osima ako nije neka jako jeftina tj na nekom ultimativnom popustu.

Duschmanov

Post by Duschmanov » 20 Jan 2014, 18:37

nemanjavelimirovic wrote:najbolje cekati popuste i tad je skroz okej za kupovinu.
Okej za radnike u Mitrosu. Ja vec dve godine redovno pratim Mitros sajt i cekam popust o kome ti pricas, eto i druge godine popustili, gitara ko pleve na sajtu, strat americki za 780eu naspram 1300eu kod Thomanna, evo i slikovnog pisma:

Image

Kamara drugih lepota na snizenju, pozovem iiii nista od toga u radnjama, ni traga ni glasa. Ko koga ovde sa oproštenjem? Da cekam popust 2015. godine isto bi na sajtu snizili robu koju nemaju u radnji. Ovo mozda i imaju, ali nije jeftino: http://www.mitrosmusic.com/proizvod/968 ... rd-Blonde/ , http://www.mitrosmusic.com/proizvod/146 ... 12-MN-NAT/

merk

Post by merk » 20 Jan 2014, 21:05

nemanjavelimirovic: Eto meni se nikad ne bi desilo da kupim gitaru na nevidjeno iz inostranstva, osima ako nije neka jako jeftina tj na nekom ultimativnom popustu.

eto, ja sam baš to prvi put u životu uradio i ... ne da nisam pogrešio, nego sam dobio nešto fenomenalno! hoću reci, da nema garancije ni kod nove, a ni kod vintage robe. sve ovisi o poštenju, prodavaču - i sreći. i mislim, da ću još kupovati na taj način!

ja sam večiti optimista pa kažem: nije (valjda!?) čitav svet takav, kakav se čini!?

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 21:51

Milanares wrote:E pa nije ni čudo što Mitrosima "nikako ne ide" kad imaju takvog "Pi aRa" :mrgreen:
izvini Milanares, Mitrosu ne treba bolji "Pi Ar" nego preporuka trećim licima.

Kada sam jednom kineskom snabdevaču preporučio upravo Mitros, vlasnik Mitrosa me je zvao telefonom da mi se zahvali, što je bio sasvim lep gest.

Međutim, kada sam na "društvenim mrežama" napisao par šala na njihov račun, dobio sam kasnije od istog tog vlasnika zahtev da se udaljim iz njihove radnje, što je ..šta?

komil

Post by komil » 20 Jan 2014, 21:59

Overdrive wrote:.... što je ..šta?
...što je priča koju nam pričaš neki deseti put već... :roll:

Overdrive

Post by Overdrive » 20 Jan 2014, 22:24

komil wrote:
Overdrive wrote:.... što je ..šta?
...što je priča koju nam pričaš neki deseti put već... :roll:
9-ti, ne preterujmo :D

Varenika

Post by Varenika » 21 Jan 2014, 17:21

ja zadovoljan za sad. Kupio squier classic vibe strat za 300 eura nov u mitrosu, jos sledeci put kad odem tamo cu dobit povrat pdv-a od 50 eura, jer sam je prijavio na granici, a nisam platio carinu kad sam ulazio ovdje...

Srdjan Mitros music

Post by Srdjan Mitros music » 22 Jan 2014, 00:16

Pozdrav za sve clanove foruma.

Moje ime je Srdjan Mitrovic, vlasnik firme Mitros Music.

Prijavio sam se na forum u nameri da Vas ucinim zadovoljnijim, jer su mi prodavci pominjali da smo ovde popularni.

Imamo u planu novi model trgovine, koji ce Vam se, nadam se dopasti.

Cene instrumenata ce izgledati manje-vise ovako :

Mikrofoni, pojacala (sve vrste),zvucnici,mikseri,stalci,gitarske pedale,koferi,futrole,... :

1.Maloprodajna cena podeljena sa 115 eur/din = MP Eur cena
2.MP Eur podeljena sa 1.2 = Neto Eur cena
3.Neto Eur cena podeljena sa 1.17 = Eur neocarinjena, paritet Beograd
4.Eur neocarinjena podeljena sa 1.15 = neocarinjeno bez troskova transporta
5.Neocarinjeno bez transporta /1.15 = Cena robe bez transporta i bez troskova MP objekata

Dakle, cena izabranog artikla npr. Eur1.000,00 /1.2 /1.17 /1.15 /1.15 postaje Eur 538,00 = -46,2 % usteda

Instrumenti, gitare,... od Eur 1000,00 bi na kraju kostali Eur 617,00 =38,3% usteda.

Instrumenti ce se isporucivati nakon izvrsene uplate u inostrane banke, i bice poslati direktno iz fabrike na vasu adresu.
Troskove carinskog postupka snosi kupac.

Veliki benefit za kupca je:

Ne mora da trosi vreme za odlazak do prodavnice, jer svakako zna sve unapred bolje od prodavca.
Instrumenti ce se moci prethodno isprobati na odredistu proizvodjaca.
Velika stvar za kupca ce biti sigurnost da instrumenti nisu proizvedeni u Srbiji , niti su namenjeni trzistima sa losijim zivotnim standardom.
Kupac ce biti zadovoljan cenom, nece trositi svoje dragoceno vreme, niti ce nasi prodavci imati potrebu da trose (dragoceno) vreme za ono sto kupac svakako vec moze sam da obavi.

Za prodavca, takodje postoje velike prednosti:
Nece morati da se muce koga kako oslovljavati, persirati ili sa "johny,druze,dude,pal,..." i kako se brzo prilagoditi.
Nece biti tuzni kada im odredjeni broj kupaca ispumpaju energiju i entuzijazam prema poslu koji vole i zapostave kulturne kupce koji su dosli da potrose novac.
Nece morati da se cude sta znaci "sveze ili bajato" u prodavnici tehnicke robe.

Prodavnica ce se zatvoriti za slucajne prolaznike, i poslovace kao prodajna galerija za placenim vaucerima za ulazak, vauceri ce biti uracunati u cenu proizvoda i vazice 7 dana.
Takodje, i dalje cemo nuditi da kupcu mi obavimo uvoz,carinjenje,pdv,... bez dodatne provizije, kao sto je to i danas uracunato u MP cenu.

Nadam se da cemo svi uzivati u ovome.

Nismo javno preduzece, i nemamo obavezu obavestavanja javnosti oko poslovnog uspeha, ali cu podeliti sa vama da smo jako zadovoljni poslovnim rezultatima, i dalje imamo ogromne kolicine gitara (nisu sve u jednoj prodavnici i nisu sve boje i varijante uvek moguce), i svih ostalih instrumenata.

Takodje, neke kupce smo pristojno zamolili da vise ne dolaze, jer smo konstatovali da mozemo i bez njih.Nivo njihove nepristojnosti je bio van nase tolerancije.

Svrha ovog teksta nije bila reklama, nego pojasnjenje i poslovni predlog.

Nadam se da ce pristojni kupci i dalje dolaziti da trgujemo, i da ce oni koji ne vide svhu dolaska, sacekati nas novi poslovni model, ili odluciti gde ce kupovati.

S postovanjem,

Srdjan Mitrovic

P.S
Nasa web stranica pocinje da se ozbiljno azurira ovih dana, i brand by brand, cene shop-web ce se konacno uskladiti.
Ako imate komentar na ovaj tekst, molim da ga posaljete na nas FB profil.

komil

Post by komil » 22 Jan 2014, 08:46

Hvala na dodatnim informacijama. Zanimljivi model. Da li može i adresa isporuke da bude u inostranstvu? (kad se već plaća na račun u inostranstvu).

Što se web stranice tiče, shvatili smo da imate interni softver u kome su podaci mnogo ažurniji, vidi se i stanje. Zar ne bi bilo najbolje da se napravi softver iz kojeg će ti podaci direktno da se izvezu za web sajt, nego da se opet ručno ažurira web sajt?

Overdrive

Post by Overdrive » 22 Jan 2014, 11:05

Pozdrav za sve clanove foruma.

Moje ime je Srdjan Mitrovic, vlasnik firme Mitros Music.

Prijavio sam se na forum u nameri da Vas ucinim zadovoljnijim, jer su mi prodavci pominjali da smo ovde popularni.

Odlično, a baš sam mislio da zadovoljniji od ovoga ne možemo biti..Ipak, istine radi, bojim se da vam vaši prodavci ne govore istinu. Ako odvojite malo vremena, primetićete da se u jednom dobrom delu foruma veoma nepopularni.
No, verujem da ćete između forumaša i prodavaca, vi radije više verovati vašim prodavcima.

Imamo u planu novi model trgovine, koji ce Vam se, nadam se dopasti.

Cene instrumenata ce izgledati manje-vise ovako :

Mikrofoni, pojacala (sve vrste),zvucnici,mikseri,stalci,gitarske pedale,koferi,futrole,... :

1.Maloprodajna cena podeljena sa 115 eur/din = MP Eur cena
2.MP Eur podeljena sa 1.2 = Neto Eur cena
3.Neto Eur cena podeljena sa 1.17 = Eur neocarinjena, paritet Beograd
4.Eur neocarinjena podeljena sa 1.15 = neocarinjeno bez troskova transporta
5.Neocarinjeno bez transporta /1.15 = Cena robe bez transporta i bez troskova MP objekata

Dakle, cena izabranog artikla npr. Eur1.000,00 /1.2 /1.17 /1.15 /1.15 postaje Eur 538,00 = -46,2 % usteda

Instrumenti, gitare,... od Eur 1000,00 bi na kraju kostali Eur 617,00 =38,3% usteda.

Znači kada vidimo da gitara košta 617,00 EU, treba da se obradujemo što ona zapravo sigurno košta 1000,00?

Instrumenti ce se isporucivati nakon izvrsene uplate u inostrane banke, i bice poslati direktno iz fabrike na vasu adresu.
A instrumente ćemo prethodno moći da probamo..na sajtu? Hoće li se znati i gde su te fabrike?
Troskove carinskog postupka snosi kupac.
Tako da će na gitaru od 617,00 evra carina+pdv+poštarina biti..? (bilo bi lepo da, kad se već pravi detaljna računica, saopšti kupcima i taj bitan deo cene)

Veliki benefit za kupca je:

Ne mora da trosi vreme za odlazak do prodavnice, jer svakako zna sve unapred bolje od prodavca.
Ah, oh, šta sad da kažem mojoj tetki koja je želela da mi pokloni neku gitaru za rođendan i neće imati koga da pita, jer prodavci neće znati da je upute, a ona niti ima kompjuter niti ume sa internetom..a živi za to da mi pokloni tu gitaru..Ah, oh..

Instrumenti ce se moci prethodno isprobati na odredistu proizvodjaca.
Ovo je već fino. Konačno će svi intrumenti iz izloga biti i u radnji (ili ja ovo pogrešno razumeh..) Samo ovo „odredište proizvođača“ nije baš potpuno jasno, al ajde.

Velika stvar za kupca ce biti sigurnost da instrumenti nisu proizvedeni u Srbiji , niti su namenjeni trzistima sa losijim zivotnim standardom.
(Nisam znao da mi proizvodimo neke instrumente?) (a nisam znao ni da smo mi tržište sa boljim standardom..)

Kupac ce biti zadovoljan cenom, nece trositi svoje dragoceno vreme, niti ce nasi prodavci imati potrebu da trose (dragoceno) vreme za ono sto kupac svakako vec moze sam da obavi.
Kupci ne troše vreme, prodavci ne troše vreme, niko ne troši (dragoceno) vreme..a instrumenti samo stižu. Hura. Kako se stvari menjaju..Nekada su prodavci sve svoje radno vreme trošili na kupce, a vidiš sad ti to..

Za prodavca, takodje postoje velike prednosti:
Nece morati da se muce koga kako oslovljavati, persirati ili sa "johny,druze,dude,pal,..." i kako se brzo prilagoditi.

To zaista jeste problem. Čak i u knjigama za Prvi stepen trgovačke škole, evo već stotinama godina,nikako da se usaglase da li da kupce oslovljavaju sa „gospodine“ ili sa „ komšija“ isl. Pozdravljam rešenje.. Ovaj problem doduše ne postoji u insotranstvu, ali oni tamo u iostranstvu svakako i nemaju naše probleme..Uđe ti u radnju dronjavi klinac sa tri nedelje neopranom kosom i pocepani patikama i ti treba da prevališ preko usta „izvolite gospodine..“ Pa ne ide..Bar kod nas ne ide..(a nikad i neće). To što klinac možda ima zlatnu visa karticu nije i ne sme da bude bitno! Ono što jeste bitno je kako će taj odnos „ja iza-a ti ispred šaltera“ da se uspostavi. I ako tu nema onog ljudskog, tojest..drugarskog..tojest građanskog..tojest..razumete? Onda nema tih para koje će da plate to preznojavanje prodavca i njegovu dilemu kako da nekoga oslovi. Nenene, podržavam, pozdravljam..svaka čast.

Nece biti tuzni kada im odredjeni broj kupaca ispumpaju energiju i entuzijazam prema poslu koji vole i zapostave kulturne kupce koji su dosli da potrose novac.

Sreća te je u pitanju određeni broj. Da je neki neodređeni, verujem da bi njihova tuga bila čak i veća.

Nece morati da se cude sta znaci "sveze ili bajato" u prodavnici tehnicke robe.
I sa ovim se slažem. Nedavno sam ušao u prodavnicu cipela i primetio kako jedne te iste cipele drže u izlogu, evo već treća godina, samo što sada imaju čak i veću cenu. Ali gde da to pomenem sirotom prodavcu, koji i sam nosi cipele od ko zna kad..

Prodavnica ce se zatvoriti za slucajne prolaznike, i poslovace kao prodajna galerija za placenim vaucerima za ulazak, vauceri ce biti uracunati u cenu proizvoda i vazice 7 dana.

Dakle ako sam dobro razumeo imaćemo sledeću situaciju: kupovina preko neta ili kupovina iz „galerije“ (da li uz vaučer ide neka kafica..keksić..?). Galerijska kupovina je pretpostavljmo za kupce sa dubljim džepom? Ili je vaučer samo za ulazak, pa makar samo razgledali (al bez pipanja)? Ovaj deo malo razraditi moliću, a naročito termin „slučajni prolaznik“ s obzirom na činjenicu da neko ko želi da proba gitaru sasvim namerno odlazi u prodavnicu gitara. Ne znam, možda da ipak postavite obezbeđenje na vratima. Nekog (muzički obrazovanog grmalja) ko će odmah znati da proceni šta taj putnik namernik traži oko molićulepo – galerije. Ne znam, razmišljam naglas..

Takodje, i dalje cemo nuditi da kupcu mi obavimo uvoz,carinjenje,pdv,... bez dodatne provizije, kao sto je to i danas uracunato u MP cenu.
Tačno sam znao da ipak neće biti 617,00 eura..
Nadam se da cemo svi uzivati u ovome.
I ja. Uživanje je na kraju krajeva najvažnije..

Nismo javno preduzece, i nemamo obavezu obavestavanja javnosti oko poslovnog uspeha, ali cu podeliti sa vama da smo jako zadovoljni poslovnim rezultatima, i dalje imamo ogromne kolicine gitara (nisu sve u jednoj prodavnici i nisu sve boje i varijante uvek moguce), i svih ostalih instrumenata.
Svaka čast. Pa i pekara koja preko celog dana ima ogromne količine hleba može samo da bude ponosna što joj rafovi ne zvrje prazni..(ili ja to nešto opet pobrkah..?)

Takodje, neke kupce smo pristojno zamolili da vise ne dolaze, jer smo konstatovali da mozemo i bez njih.Nivo njihove nepristojnosti je bio van nase tolerancije.

Oh, eto konačno da se i lično prepoznam ovde :) Zahvaljujem g. Srđane. Dakako, ljubaznosti nije manjkalo, to mogu da potvrdim. A i pisah o tome na ovom forumu, no vi nemojte to da čitate. Nema potrebe. Vaši prodavci će vam već sigurno prepričati svoju verziju. Ja mogu samo da kažem da je sve bilo ljubazno i fino. Osim naravno par potpuno sumanutih detalja koji vređaju i zdravu logiku čoveka i dostojanstvo kupca, koji je dočim sasvim ljubazno mogao da pozove ljubazne inspektore da nam reše čudan problem na najljubazniji mogući način, no.. šta da se radi..“Gazda je tako odlučio“ kako reče jedan od ljubaznih momaka, a i ovaj vaš stari kupac je bio suviše uveren da je u pitanju nekakva ljubazna greška. Čak ljubazno ostavih svoj broj telefona da se ljubazno čuijemo i rešimo ljubazni nesporazum na obostrano zadovoljstvo..ali, računam da se ljubazno niste javili zbog nekog razloga koji vas je ljubazno izvoleo sprečiti. Šta da se radi. C’est la vie. Kupci su oterani u fotelje, prodavci raspušteni (osim onih par koji će od sad pa nadalje i ubuduće raditi kao kustosi, pardon - galeristi), važno je da ćemo svi uživati :) Ispravite me ako grešim. (A i ne morate)

Svrha ovog teksta nije bila reklama, nego pojasnjenje i poslovni predlog.
Lepo od vlasnika što je ovo pojasnio. Nismo ni sumnjali da stvari idu u tom pravcu. Poznata formula: Nagomilana roba + Višak zaposlenih x manjak para - euribori, procenti / nervoza = „Imamo u planu novi model trgovine, koji ce Vam se, nadam se dopasti.“
Jedino što ima i par kupaca koji, dozvolićete da se ljubazno izrazim - ako su i sisali vesla, nisu progutali i čamac.

Nadam se da ce pristojni kupci i dalje dolaziti da trgujemo, i da ce oni koji ne vide svhu dolaska, sacekati nas novi poslovni model, ili odluciti gde ce kupovati.

Nadamo se i mi da će trgovci naučiti da prodaju, a ne da mudruju o pristojnosti. A naročito se nadamo da će naučiti prvi zakon trgovine koji glasi da je - njegovo veličanstvo Kupac uvek u pravu. Isto se tako nadamo da će brzo doći vreme kada će prodavci raditi svoj posao, i umesto patetike o „dragocenom vremenu“, „prilagođavanju oko oslovljavanja “, „ispumpanoj energiji“ i sličnim tužnim stvarima – biti srećni što lepo zarađuju i jedva čekati da im dođe nova (sveža) roba, a sa njom i novi kupac.

S postovanjem,
Srdjan Mitrovic
P.S
Nasa web stranica pocinje da se ozbiljno azurira ovih dana, i brand by brand, cene shop-web ce se konacno uskladiti.
Ako imate komentar na ovaj tekst, molim da ga posaljete na nas FB profil.

Ja bih rado uslišio vašu molbu i poslao na vaš FB profil ovaj svoj komentar, ali sam avaj prinuđen da ga ostavim ovde, jerbo mi je na istom, tojest profilu, zabranjen pristup zbog (sad tek uviđam) velike nepristojnosti i a verovatno i ogromnog iscrpljivanja energije vaših prodavaca koji ažuriraju FB profil.

P.S.
Srdačno vaš, bivši Kupac.

P.P.S

Jesam vam rekao da krišom čitaju forum? ;)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 22 Jan 2014, 11:35

Рецимо да ово за сада личи на аргументовану расправу, али има тенденцију да постане лични окршај. Чисто да се зна, оног момента када то не буде ништа друго до лични окршај, биће и брисања коментара и адекватних санкција. Ето, да не буде после нико изненађен и увређен...

Post Reply