Pitanje u vezi sa Mitrosom

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Bane bass

Re: Pitanje u vezi sa Mitrosom

Post by Bane bass » 25 Jan 2014, 13:39

Malo sam stariji od vecine na ovom forumu. Muzikom se bavim duze od 30 godina. Kod Mitrosa sam svracao od njihovog otvaranja u Admirala Geprata, Beograd.
U pocetku su bili ljubazni, ali kako im posao sve slabije ide, nailazim na sve losiji prijem. U poslednje tri godine, dva puta sam doziveo da mi ne omoguce da probam odredjeni instrument, iako je izlozen. Ne secam se vise razloga, ali da li je to bitno? Prakticno sam bio izbacen iz radnje. Niko ne razmislja od zaposlenih, da sam odvojio neko svoje slobodno vreme, putovao do njih, a o gubitku dostojanstva potrosaca, da i ne govorim. Logocno bi bilo, da kada posao losije ide, da se trude da budu jos ljubazniji i da tako pokusaju da nas privole da bas kod njih potrosimo tesko zaradjene pare. Ali kod njih je obrnuta logika.
Od tada u Mitros navracam ponekad, kada moram, uglavnom za sitnice,koje drugi nemaju,a ne mogu bez njih, mada sam se zarekao da im necu vise preci prag.
Poslao sam neki mail sa zalbom na kvalitet usluge, ali nikada nisam dobio odgovor. Pokusao sam da dodjem do nekog glavesine, ali bez uspeha. Na kraju sam zakljucio, da je Mitros vlasnistvo nekoga ko je mnogo jak i siguran u sebe i da mu nije bitno kako se radi, tj. da li ima profita ili ne i koliki je. Da je drugacije, ove nase komentare bi usmerio na to da se takve stvari ne ponavljaju i da rado trosimo kod njih.

Da li je slucajno Nenad Canak, u jednoj od intervju emisija, svratio u Mitros, da u opustenoj atmosferi prosvira "Hey Joe" sa zapolenima u radnji? Mozda je on ta tajanstvena licnost, kojoj bi trebalo da se obratimo?

Varenika

Post by Varenika » 25 Jan 2014, 20:43

a po cemu se to vidi da im lose ide? Ja sam bio tamo 3 puta i bilo je guzva svaki put.
jedino, mozda se strucnjaci sto probavaju razne gitare medjusobno vec prepoznaju i znaju da niko nista ne kupuje.... :D

ti likovi me podsjecaju na
http://www.youtube.com/watch?v=tejCKRMxTBs

...samo sto ovaj na kraju nesto i kupi... :D

bg011

Post by bg011 » 26 Jan 2014, 18:22

Varenika wrote:a po cemu se to vidi da im lose ide? Ja sam bio tamo 3 puta i bilo je guzva svaki put.
jedino, mozda se strucnjaci sto probavaju razne gitare medjusobno vec prepoznaju i znaju da niko nista ne kupuje.... :D
Vidi se po tome da su tokom cele 2013. godine bili ubedljivo najgori pitanju cena, mogucnosti odlozenog placanja, kao i (ne)davanja popusta na placanje u kesu. Niko drugi tako ne posluje. To se proveri vrlo lako, samo okrenes par telefona. Shodno tome, logican zakljucak bi bio da, barem u sferi prodaje skupljih instrumenata i opreme, njima ide losije od ostalih.

fattwang

Post by fattwang » 26 Jan 2014, 19:42

Čini mi se da bi mnogi želeli da MM zatvori kapiju. Kiselo grožđe.

SomiKnight

Post by SomiKnight » 27 Jan 2014, 20:01

Ne verujem da iko zeli da se smanji broj prodavnica opreme koje su svima nama preko potrebne.
Pre se ljudi jadaju u nadi da ce biti bolje.
Na primer, ja licno sam narucivao neke nozeve iz japana, neku opremu za brijanje iz spanije, i iako nisu neke velike sume novca u pitanju, naisao sam na tako usluzan i poslovan odnos, da se covek naprosto zbuni, nenaviknut na takvu profesionalnost.
I onda udje u nase prodavnice i kao neko samar da im je lupio.

Pominjan je lager robe koji je izlozen na sajtu, oba puta kada sam narucivao, postoji njihov sajt koji je azuran potpuno. I to ne da je azuran, nego ako nesto nema, a to zelite, vi ste prvi koji cete to isto dobiti kad se pojavi na stanju, u sto je kracem roku moguce.

A kod nas...

Zovem artist, pitam cenu za uredjaj, oni mi odgovore pogledaj na thomann-u, to je ta cena... wtf?

Odem danas u lyru, koja se inace nesto spaja sa sky musicom, i trazim MOTU Microbook II, a oni tamo kao da sam im trazio sraf za zadnji tocak kamiona, skoro pa ne znaju ni sta sam im trazio. Naravno na sajtu artikal uredno stoji i dalje, sa sve cenom.
Da me je neko pitao, hocete da narucimo, da probamo da nabavimo nekako, eto preko thomanna ako treba, ma jok, nista, nema i cao.

Na kraju meni nije zelja da se zatvori ni artist, ni lyra, ni mitros, vec da pocnu malo ozbiljnije da rade.
Nije lose nadati se, mada su to sve firme koje rade vec godinama, i slabo nesto ide napredak u tom pravcu u kom bi mi zeleli.

ApplePie

Post by ApplePie » 27 Jan 2014, 20:39

Nevezano samo za Mitros, ja dok sam bio entuzijasta pa se pojavim u nekoj od ovdašnjih prodavnica i trazim neki prilično rasprostranjen hardver tipa ručica za floyd, dobijem prekoran pogled i objasnjenje da je to muzicka prodavnica u Srbiji i da pod hitno idem da se lecim od takvih zaludnih misli da će oni imati tako neku robu... :(

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 06 Feb 2014, 16:56

Mitros mi je najsimpatičnija radnja kod nas, ako ništa a ono bar jer su najveći i imaju najbolje gitare u ponudi. Međutim, danas sam se malo razočarao, bio da probam ovu gitaru:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/54- ... 6-NATURAL/
Lijepo piše na sajtu da su je izradili "najstručniji japanski majstori", čak je to očito navedeno kao jedna od njenih najbitnijih preporuka, al kad tamo - ono Made In China.

pedja 81

Post by pedja 81 » 06 Feb 2014, 17:33

Mozda su Japanci otisli u Kinu da ih prave?

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 07 Feb 2014, 06:18

Već sam pisao na ovoj temi, ali da ponovim - UBEĐEN sam da prodavnice muzičke opreme u Srbistanu funkcionišu tako što otkupljuju zastareli lager od većih magacina u Švabiji po diskontnoj ceni, a zatim to na ovdašnje tržište plasiraju kao ''novu'' robu, sa cenama u fullu. Evo, nek me gospoda iz Mitrosa razuvere, ako ih ima na forumu. 50 puta sam kod njih kupio žice za gitaru starosti prosečne tinejdžerke na mojim svirkama. Ljudi i dan danas prodaju sa rafa žice uvezene npr. 2006. godine (piše na pakovanju, obratite pažnju) bez ikakvog blama. Plus, kupovao sam ozbiljne instrumente kod njih u nekoliko navrata, mislim da sam im dosad u radnji ostavio 5K eura iz svog džepa, i bar još isto toliko od preporuka i dovođenja drugih ljudi da kupe instrumente... Na šta mi je, zbog problema sa gitarom od soma eura kupljenoj u Mitrosu u Nišu, sa aktuelnom servisnom garancijom i svim papirima, u Beogradu odgovoreno da ''to kod njih ne važi''. Toliko o toj ''firmi''.

Overdrive

Post by Overdrive » 07 Feb 2014, 09:39

tommytigh77 wrote:Već sam pisao na ovoj temi, ali da ponovim - UBEĐEN sam da prodavnice muzičke opreme u Srbistanu funkcionišu tako što otkupljuju zastareli lager od većih magacina u Švabiji po diskontnoj ceni, a zatim to na ovdašnje tržište plasiraju kao ''novu'' robu, sa cenama u fullu. Evo, nek me gospoda iz Mitrosa razuvere, ako ih ima na forumu. 50 puta sam kod njih kupio žice za gitaru starosti prosečne tinejdžerke na mojim svirkama. Ljudi i dan danas prodaju sa rafa žice uvezene npr. 2006. godine (piše na pakovanju, obratite pažnju) bez ikakvog blama. Plus, kupovao sam ozbiljne instrumente kod njih u nekoliko navrata, mislim da sam im dosad u radnji ostavio 5K eura iz svog džepa, i bar još isto toliko od preporuka i dovođenja drugih ljudi da kupe instrumente... Na šta mi je, zbog problema sa gitarom od soma eura kupljenoj u Mitrosu u Nišu, sa aktuelnom servisnom garancijom i svim papirima, u Beogradu odgovoreno da ''to kod njih ne važi''. Toliko o toj ''firmi''.
naravno da će da te "razuvere".

Ja sam 2014-te kupio pojačalo koje je u Mitrosu od 2010-te.
Cena je bila oko 126 000 din. Jedini primerak
Vratio ga jer ima feler.
Sad to isto pojačalo prodaju po, pogodi kojoj ceni:

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/117 ... bo--Blonde

brk303

Post by brk303 » 07 Feb 2014, 20:29

Ja se secam 80-ih kad u NS nije bilo nista sem Muzickog magazina u Dunavskoj, gde su od gitara imali 2 Jolane. Po prvu gitaru sam isao sverc tura busom u Minhen i tamo imao par sati za kupovinu i kupio sam realno losu gitaru za ne bas malo para.
Sad imate Mitros, Sky Music, Artist... i u svakoj radnji veliki izbor gitara i ostalih instrumenata od jeftinih kineza do vrhunskih primeraka. Pored toga imate puno polovne opreme na KupujemProdajem, a da ne pricam da imate i sve informacije na netu.

Nije da branim Mitros, pre neki dan sam hteo da probam neku skuplju akustaru i prodavac me iskulirao. Jeste, zna da bude iritirajuce, ali sa druge strane i kupaca i blejaca ima svakavih, ali sve u svemu ne shvatam sta je problem, osim sto generalno niko nema para, ali jbg, za to je kriva drzava a ne Mitros.

Tako da, ukratko, mnogo ste razmazeni i samo kukate, a realno ponuda nikad nije bila bolja.

Dushan S

Post by Dushan S » 07 Feb 2014, 20:42

... Moj pradeda je ustajao u tri ujutru da nahrani i pomuze krave a onda dok je još mrak išao u školu 2 ipo sata zimi kroz sneg do pojasa, na leđima torba, u jednoj ruci štap kojim tera gladne vukove u drugoj baklja da se ne izgubi. I imao sve petice. A ova danas omladina, smeta ima najobičnija neljubaznost i odsustvo poslovnog duha u prodavnici... C c c.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 07 Feb 2014, 20:53

Naravoucenije: S bakljom u Mitros!

Overdrive

Post by Overdrive » 07 Feb 2014, 21:14

brk303 wrote:
Sad imate Mitros, Sky Music, Artist... i u svakoj radnji veliki izbor gitara
a ja npr hoću samo Gibsona kojeg u tim drugim radnjama ne ima.

Šta ćemo sad?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 07 Feb 2014, 21:14

Post Reply