Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Dersu Uzala » 07 Feb 2014, 23:59

Nema frke matori, desava se. A sto se tice Lollara i Suhra...

Prvi je sasvim korektan proizvodjac magneta ali nista revolucionarno i radikalno kao recimo onaj neodijumski pickup sto sam gi kacio (http://www.q-tuner.com). Danas postoji jedno 200 proizvodjaca bas/gitarskih magneta da ja znam. Sto mega firme sto pojedinci, kucna radinost, sto bi reko Trza tv 'tehnicari'. Nema tu neke nauke. Svako fakat ima neku svoju foru/stos ali je najbitnije po meni to da publika sad ima toliko izbora (kao i za pedale i pojacala i gitare) da je sad fora biti unique, biti retka ptica i imati nesto egzoticno sto neko drugi nema nevezano za istinski kvalitet (koji cesto i ne sporim ali kazem, prostota je napraviti funkcionalni magnet). Posto i sam znam ljude koji motaju magnete, bar jedno 5 licno i personalno, obaska neke preko foruma, sve mi je to ono ok, ko zvakace gume sa vise ukusa, ko sta voli nek izvoli.

Jedino sto se najezim kad cujem kategoricke tvrdnje kao, ovaj je car drugo nissta ne valja.

A ovaj potonji, da mu ni ime ne spominjem :mrgreen:, sta reci...vec smo negde opevali njegov zivot i delo, valjda na temi o Schecterima. Ok je sasvim to cova, relativno skroman ovako privatno i sve to. Ali taj ama bas nista inovativno nije smislio i nas nekolicina smo jednostavno slogirani i zbunjeni kako se taj lik uopste probio ovoliko. Dobar marketing, dobre veze, pravi covek na pravom mestu u pravom trenutku ili sve zajedno. Pojacala jos djene djene ali gitare katastrofa. Scott je pre svirao Stradzu jer se najednom nalozio na Jeff Beckov stil sviranja tremolom ali su te Stradze notorno zajebane sa svojim sync tremolom pa je kao Suhr tu nesto petljao i sredio. I dao mu sig model pa ovaj dobije jos poneki dolar od svake prodate gitare a Scott jako slabo zaradjuje u Americi, prakticno je nepoznat ovde i pici svake godine u Evropu da bi ponesto i zaradio. Landau ima oko desetak Suhr gitara naslagano iza kuce, sve su mu besplatno slane za foto-sutove za Suhr sajt gde je on satro do pre par godina endorsirao te gitare ali ih u stvari u ludilu nije svirao i ne gotivi ih. Stoje u koferima ispod sljive naslonjeni na tarabu. Imam negde i fotke. ne znam gde si cuo da koristi Suhr magnete, nije ni bitno. Nisu njegovi magneti nista specijalno anyway, vidi pricu iznad.

Elem, teska su vremena danas a ovi likovi nisu bitni uopste u siroj industriji (kao Daft Punk ili Lady Gaga ili Britni Spirs) to su toliko male kolicine prodatih ploca i publike na certovima da oni jedva lebac ispod miske zaradjuju pa su sad mahom svi poslali gear whores i daj sta das, svake godine menjaju setup jer neko prilepi njihovo ime na neki novi proizvod i kunu se kako je to to. Kapiram ja i njih, kad mogu sportski timovi da menjaju dresove svake godine ne bi li majmuni pukli po 200-300 dolara za home jersey pa away jersey pa 3rd jersey pa CL jersey sa drugim sponzorima, sto ne bi i ovi.

U True Tone-u sam bio prvi put pre par decenija, poslednji put prosle nedelje, u stvari lazem, prolazio sam i mrzelo me da svratim. Dolazi tu kurta i murta, bas kad sam ja prolazio bio je moj neki ortak iz Italije i sit se ispricao sa Bonamasom koji je isto bio tu tad, pre par nedelja ortak je ukacio George Lyncha tamo pa su se fino druzili, ok je mesto jedino sto ako nisi super zvezda ili zajeban lik ovi zaposleni te gledaju verovatno ko i ovi iz Mitrosa, ne znam, nisam nikad bio u Mitrosu.
Malo smaraju, tripuju se kako su ultra kewl i svo znanje covecanstva su posisali. Samo ih slusam i mislim se zemljo otvori se. Mazu klince i ekipu, kad dodje neko zajebaniji manji su od makovog zrna pa mi to malo ljigavo. Ima finijeh stvari tamo, ne kazem, butiga oprema, nije GC fazon od igle do lokomotive vec probrano. Ali sve je to vec vidjeno mislim se ja. Ne idem vise po radnjama u principu, nema tamo za mene nista. Inace nisam znao da Scott ide tamo bas svake nedelje, meni je to iza coska, bukvalno mogu peske tamo (dobro ima jedno 20 minuta hoda, 5min kolima, 10 biciklom u vr glave). Nismo se davno videli, on zivi na totalno drugom kraju grada i treba mu cuka vremena da odatle stigne i cuka nazad, pa me to malo cudi ali jos bolje, cimnucu ga da odemo na kaficu kod ortaka kad vec ordinira tamo. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Feb 2014, 00:08

Cudi me i to da se raspricao o opremi i sve to, ne pratim druge forume doduse, ali kad sam ga prvi put upoznao pa otisao do njega na gajbu (njegova supruga je moja drugarica poodavno, jedno vreme smo visili non-stop) udjem ja kod njega u spavacu sobu gde mu je tad bio 'studio' (jako skroman) i gledam i pitam ga kakva su bre ovo sranja, sto ne kupis nesto ljucko...Kaze on, nemam pojma, ne razumem se ja u te stvari, ja samo uzmem pa sviram. A konstantno su ga ljudi smarali oko zvuka, kako kako ovo kako ono. Ista prica je i sa Martijem (Fridmanom) blage veze taj nema oko zvuka, tehnicari mu nameste i on krene. Nema pojma ni kroz sta svira, jebe mu se ako njemu dobro zvuci. S druge strane ima likova koji znaju i picajzle su i prate trendove i to.

rock action

Post by rock action » 08 Feb 2014, 12:51

dersu ljuti insajder :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 08 Feb 2014, 22:12

E'o jos jedan ljuti insajt. Gansi krecu na svecku turneju polovinom marta i jedan od djitrista ce svirati dve kastom gitare vaseg omiljenog 'stolara' iz Eleja, zamenjujuci njegove dosadasnje Djibonke. Cenim da se ovim smradovima iz Djibona nece to nikako svideti. :mrgreen:

Wizzard

Post by Wizzard » 09 Feb 2014, 10:08

Ludi jel ima neko iskustva sa huges and kettner pojacalima? Kakve su impresije? Nisam imao priliku da probam :x

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 09 Feb 2014, 16:50

Dersu Uzala wrote:E'o jos jedan ljuti insajt. Gansi krecu na svecku turneju polovinom marta i jedan od djitrista ce svirati dve kastom gitare vaseg omiljenog 'stolara' iz Eleja, zamenjujuci njegove dosadasnje Djibonke. Cenim da se ovim smradovima iz Djibona nece to nikako svideti. :mrgreen:
Svaka cast!!! Tako je, obarajmo korporacije!!! :D :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Feb 2014, 23:14

Kako je krenulo, i ovo ce da se nabavi uskoro, da ne drzim gitare po torbama u coskovima, vec da imaju zasluzeno mesto u dnevnom boravku. :)

Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 09 Feb 2014, 23:48

:1:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Feb 2014, 23:58

Ja sam planirao da pravim tako nesto, al onda sam skontao da nemam mesta za to + prazne kofere, pa sam uzeo one nosace za na zid, rade super

nesharm

Post by nesharm » 10 Feb 2014, 09:16

Video nesto tog tipa u Music Centru, 10k dinara :( , nekako mi se cini da bih se pre zezao sa ivericom, sundjerom i excentrima, i sam napravio sve.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Feb 2014, 09:20

nesharm

Post by nesharm » 10 Feb 2014, 12:35

http://www.musiccentar.com/i-3983/rocks ... a-9-gitara

Ovo sam video...ipak mi je malo too much, iako je 9 gitara u pitanju.

dweezil

Post by dweezil » 10 Feb 2014, 15:58

Ogre pjedals :) ...nisu za svakoga :bambi:
Image
Image
Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Feb 2014, 06:33

Dersu Uzala wrote:Scott je pre svirao Stradzu jer se najednom nalozio na Jeff Beckov stil sviranja tremolom ali su te Stradze notorno zajebane sa svojim sync tremolom pa je kao Suhr tu nesto petljao i sredio. I dao mu sig model pa ovaj dobije jos poneki dolar od svake prodate gitare a Scott jako slabo zaradjuje u Americi, prakticno je nepoznat ovde i pici svake godine u Evropu da bi ponesto i zaradio.
Dersu, hvala za insajderske priče, ali ne znam šta je tu John Suhr mogao mnogo da ''petlja'' oko strat tremola, osim da ga podesi kako treba. Mislim, jeste gadno i zajebano podesiti strat, ali nije to, bre, rocket science. Ono što moram priznati je da je jedina stvar na koju sam pao kod Suhra, ta priča da Alnico V za magnete dobavljaju od proizvođača koji ih pravi onako kako su se pravili 60-ih, za razliku od ''svih ostalih'' koji koriste ''moderni'' Alnico V materijal za magnete. Znam da svi proizvođači imaju neku nesvakidašnju priču iza svojih magneta, ali ovu sam popio žmureći.

guv'nor

Post by guv'nor » 11 Feb 2014, 15:07

Ima da se nađu po TGP-u i YT-u te priče sa Hendersonovim tremolom.
Tj, on je jedini Suhr artist koji na svojim gitarama koristi Fender-ov tremolo, na ostale uvek ide Gotoh.
Modifikacije su, koliko se sećam:
-skidanje farbe sa steel block-a tremola,
-malo proširenje onih 6 rupa kroz koje se tremolo pričvrćuje za telo.

Kaže Scott da mu posle toga trem šljaka k'o Floyd, a kao zaslužnog za to navodi Suhr-a.

Post Reply