Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Zemlja Telecaster-a
Najbolje civije koje sam ja ikad koristio su gotoh vintage. Na jaguaru, sa zestokim maltretiranjem tremola, nema rastimavanja. Imao sam i one kockastije, kao na fenderima iz 70tih, isto sa rupom za zicu odgore, na tele dlx 72. Kako nastimas, posle dve nedelje nesviranja, one stimaju u cent... one sa zakljucavanjem ne kapiram, to bi ja pokidao za 2 svirke. U brzini kad treba malko da nastimam neku zicu, ja bi to okrenuo klasicno i verujem da bi obliznulo zakljucavanje jako brzo. Mrzim te nove fazone...
Te, da.Stevan Hinic wrote:Funkomat, na koji model civija mislis kada kazes da su uzasne?
Ovo ili nesto drugo? http://www.guitarfetish.com/Wilkinson-F ... p_891.html
Takodje.nemanjavelimirovic wrote:Najbolje civije koje sam ja ikad koristio su gotoh vintage. Na jaguaru, sa zestokim maltretiranjem tremola, nema rastimavanja. Imao sam i one kockastije, kao na fenderima iz 70tih, isto sa rupom za zicu odgore, na tele dlx 72. Kako nastimas, posle dve nedelje nesviranja, one stimaju u cent... one sa zakljucavanjem ne kapiram, to bi ja pokidao za 2 svirke. U brzini kad treba malko da nastimam neku zicu, ja bi to okrenuo klasicno i verujem da bi obliznulo zakljucavanje jako brzo. Mrzim te nove fazone...
Prva asocijacija, John English Stealth Esquire (by Scala™), gitara koju nikada necu imati...
Sve u svemu, predobro!

Sve u svemu, predobro!

- Dersu Uzala
Ko zna, mozda imas zaboravljenu baba-tetku u inostranstvu (otisla pre rata, onog prvog) i ostavi ti ona testamentom kucu u Parizu. Prodas kucu, kupis stan a za razliku...pa ti vidi... 

do jaja. jos da nije relikovana
- Dersu Uzala
bilo bi kinda glupo. sa svim tim detaljima. ovako izgleda kao sto bi neki redneck pozeleo pre 100 godina. au.
tenticno.
tenticno.
- Hillybilly
Funkomat wrote:do jaja. jos da nije relikovana

to svakako
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
'bem li ga, ja bi ovako neshto... neshto mi svi ti ne fender/fenderoliki uradci, iako se vidi da su kvalitetni, vuku na previshe nekako moderno, i nekako ne znam, nije to po mom ukusu. Ipak sam ja puki Fender fan, oni imaju za mene mnogo bolje ideje po pitanju dizajna jbg...

A hromirani pikgard ti ne vuce na moderno?
Kad tad cu imati telca sa bigzbijem.

Kad tad cu imati telca sa bigzbijem.
- Dersu Uzala
Bigzbi je gimmick, ako ti stvarno treba tremolo na telcu onda uzmes Avlijanerov omiljeni:

Gde to da nadjem buraz?
- Dersu Uzala
Guglaj 'stetsbar'. Ovaj iznad je model sa vintidj rucicom ali ima i drugih modela. I naravno svi su brend nju i sajni, nisu relikovani, tako da pomaze Bog.