Prva gitara Fender Stratokaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Prva gitara Fender Stratokaster
Mislim da je to cak i malo para za tu gitaru.
- Hillybilly
I ja sam mislio da će je ceniti više...Funkomat wrote:Mislim da je to cak i malo para za tu gitaru.
Ako se ja dobro secam, prva gitara, ona 0001 ili vec koliko nula je vlasnistvo Davida Gilmoura. Sta je sad realno prva?
- Dersu Uzala
Postoje dve sa Ser.No. 0001. 

serijski broj 0100 ????
Blic wrote:Gitara nosi serijski broj 0100. Iako neki Stratokasteri imaju niže brojeve, počev od 0001, Grun kaže da su svi oni zapravo konstruisani kasnije tokom prve godine proizvodnje.
Da, pa broj tri binarno. Ti prvi sve u binarnom zapisu, niko nema serijski broj dva itd.dejankuki wrote:serijski broj 0100 ????

Kolekcionarski primerak. Ono kad uzmu gitaru u belim pamucnim rukavicama
.

Misliš četiri?komil wrote:Da, pa broj tri binarno.dejankuki wrote:serijski broj 0100 ????

Četiri, četiri, lapsuz 

- Haralampije
Nasi novinari i njihovi prevodi..u pitanju je first production model po originalnom clanku...a pre-production modela ima stotinak koji su naravno izasli iz radionice pre toga..a utvrdice juce koji je bio prvi napravljeni.
https://sites.google.com/site/1953stratocaster/
o ovoj gitari se odavno spekulise da je u stvari prvi stratokaster ikada napravljen.
https://sites.google.com/site/1953stratocaster/
o ovoj gitari se odavno spekulise da je u stvari prvi stratokaster ikada napravljen.