Akustara ispocetka
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Akustara ispocetka
I...

Spoiler:

izgleda previse dobro.

Pa zaista Sale, ovo je strasno.
Kao sto rece Funkomat, PREVISE dobro izgleda, zaista svaka cast.

i vidi se da je vrat po meri muskarca. 

-
Bravo, Sale, fantasticno uradjeno!
Kako zvuci?

Kako zvuci?

Jednostavno, jedinstveno i lepo
Hvala svima. Nemam bas puno vremena da se igram sa gitarom pa cu zamoliti vlasnika za koji komentar o doticnoj.
P.S. Ovo je, dosad, najdeblji vrat koji sam pravio.
P.S. Ovo je, dosad, najdeblji vrat koji sam pravio.

Idemo dalje.
Ovaj put gitara 000 od oraha, mislim na ledja i stranice, top smreka, vrat laminat javor-orah, fretboard i bridge wenge, civije Schaller, zice Ernie Ball .12, pragovi small(0.7mm), finis french polish...

Ovaj put gitara 000 od oraha, mislim na ledja i stranice, top smreka, vrat laminat javor-orah, fretboard i bridge wenge, civije Schaller, zice Ernie Ball .12, pragovi small(0.7mm), finis french polish...
Spoiler:

-
sjajno, sale!
prelepa je, a jako bih voleo da je cujem i uporedim s mojom, posto je ista kombinacija materijala u pitanju.
samo nastavi tako!

prelepa je, a jako bih voleo da je cujem i uporedim s mojom, posto je ista kombinacija materijala u pitanju.
samo nastavi tako!

Hvala.A da, imam i snimak. Nije idealan, prazna prostorija...
[youtube]watch?v=2K5EHOBn5b4[/youtube]
[youtube]watch?v=JwRsFF-NSPg[/youtube]
[youtube]watch?v=2K5EHOBn5b4[/youtube]
[youtube]watch?v=JwRsFF-NSPg[/youtube]
Interesantno da si u isto vreme radio dve gitare po istom ili jako slicnom planu, ali od vrlo razlicitog materijala.
Kako bi uporedio zvuk one skroz od mahagonije sa ovom od oraha i smreke?
Inace, svidja mi se kako si uradio rozetne, mnogo bolje izgleda nego pre.
Kako bi uporedio zvuk one skroz od mahagonije sa ovom od oraha i smreke?
Inace, svidja mi se kako si uradio rozetne, mnogo bolje izgleda nego pre.
Pa nisu bas ni slicne. 0 je manja po dimenzijama i gredice na gornjoj ploci nisu istanjene(scaloped), kraca je skala... 000 je mnogo glasnija, zvonkija, ima dobar odziv i nekako prsti zvuk iz nje. 0 nije toliko glasna ali ima mnogo topliji zvuk i nije predvidjena za struming, mislim da gubi draz i smisao. To je onako za fingerpicking, taman ima i malo siri vrat 44-55mm. Danas mi je bio vlasnik sa tom gitarom(proslo dve nedelje kako je odneo) da ugradimo ozvuku, i kaze da je jos vise prosvirala. Znam za smreku da vremenom dobija na zvuku ali za mahagoni sam se iznenadio...
Ja to onako po secanju jer mi se nisu nasle obe gitare u isto vreme kuci, 0 je otisla a nakon par dana sam kompletirao 000.

Ja to onako po secanju jer mi se nisu nasle obe gitare u isto vreme kuci, 0 je otisla a nakon par dana sam kompletirao 000.

I mahagoni zna da se "otvori". Imam Taylor GS Mini koja je cela od mahagonija (doduse, bocne i zadnja strana su 3-slojne ploce) i posle par meseci je postala primetno toplija. Mozda se moja percepcija promenila, ali cini mi se da nije ista kao iz kutije.jecaisale wrote:Znam za smreku da vremenom dobija na zvuku ali za mahagoni sam se iznenadio...