Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Marens

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Marens » 01 Dec 2014, 19:16

Pozdrav svima! Retko se oglašavam na ovom forumu, ali ovaj thread čitam redovno. Ima dosta korisnih informacija i smatram ga konstruktivnim. Elem, hteo sam da se nadovežem na jedan od prethodnih postova vezan za oglašavanje muzičkih kuća na KP. Apsolutno se slažem da je ta praksa nekorektna, a to mišljenje deli još ljudi koji se bave muzikom i koji se oglašavaju na tom sajtu. Kao što neko reče - postavim oglas i posle pola dana je na 5. strani, jer je f***ing Mitros postavio 30 oglasa u medjuvremenu. Upravo sam poslao mejl administratorima KP sa molbom da se nekako razdvoje oglasi pravnih lica od oglasa nas smrtnika. Možda ne bi bilo loše da to uradi još ljudi sa ovog foruma. Kapiram da će onda ozbiljnije shvatiti problem.

I da, dobro je neko primetio ranije - Mitros spinuje i laže na kvadrat! Cene pojačala na sniženju su teška prevara. Konkretno, pratim već neko vreme cenu DV Mark Little 40 lampaške glave. U jednom momentu je koštala oko 45000 rsd (na nekom sniženju pre pola godine otprilike). Onda su vratili staru cenu od oko 70000, da bi sad pisalo kako je prethodna cena 100.000 (!), a nova, na "sniženju" 60.000. :-)
Inače, na njihovom FB profilu sam prokomentarisao pre par nedelja njihov odgovor jednom njihovom kupcu koji je predložio da bi bilo dobro da daju robu na rate - kako treba da se obrati banci ako hoće da ga neko finansira (!). Kad sam im rekao da to nije poslovna komunikacija i da to nije "finansiranje", rekoše mi da uvek imam izbor da ne kupujem kod njih (!). Na moju repliku da se za časove dobre trgovine obrate Vedranu iz Artista na Novom Beogradu - obrisaše mi komentare i blokiraše me tako da ne mogu više da komentarišem. :-) I tako ja odlučih da tamo više ne ulazim. No, izvinjavam se na ovoj digresiji. Poenta je bila oglašavanje na KP.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Dec 2014, 20:03

Marens wrote: Možda ne bi bilo loše da to uradi još ljudi sa ovog foruma. Kapiram da će onda ozbiljnije shvatiti problem.
:1: Ovo zaista ne bi bila losa inicijativa da se odradi, naprotiv, mislim da bi to svima olaksalo boravak na KP.

hipihill

Post by hipihill » 01 Dec 2014, 20:12

Na KP postoji izbor nove ili polovne robe. Uključiš dugme za polovnu i više nema oglasa tih radnji.
Što se tiče nekih prevara radnji u to ne mogu da ulazim niti u njihovu poslovnu politiku.

bancika

Post by bancika » 01 Dec 2014, 21:25

hipihill wrote:Na KP postoji izbor nove ili polovne robe. Uključiš dugme za polovnu i više nema oglasa tih radnji.
Što se tiče nekih prevara radnji u to ne mogu da ulazim niti u njihovu poslovnu politiku.
ali onda filterises i polovne stvari koje su "kao nove" pa su i deklarisane kao "nove"....mada, to onda i nije lose da se filterise, ko zeli da ima posla sa takvima prodavcima :)

jecaisale

Post by jecaisale » 01 Dec 2014, 21:41

Nedavno sam prodavao elektricnu gitaru. Postavim oglas oko ponoci, mozda malo iza ponoci. Prodje oko 20-ak sati odem da pogledam kad oglas na 10. strani. Strasno. A mene sramota da postavim opet kao da ne bude ono "al' je ovaj dosadan..." :O.o:

Filter, ako iskljucis novo, iskljuci i instrumente rucno radjene. Pa i oni su ne kao novi nego novi... :oops:

tocilj

Post by tocilj » 02 Dec 2014, 01:24

jecaisale wrote:Nedavno sam prodavao elektricnu gitaru. Postavim oglas oko ponoci, mozda malo iza ponoci. Prodje oko 20-ak sati odem da pogledam kad oglas na 10. strani. Strasno. A mene sramota da postavim opet kao da ne bude ono "al' je ovaj dosadan..." :O.o:

Filter, ako iskljucis novo, iskljuci i instrumente rucno radjene. Pa i oni su ne kao novi nego novi... :oops:
Slažem se. Ja sam par pedala naručio nove iz inostranstva, otvorio kutiju, probao da li rade i kako rade i stavio oglas....to je po meni novo. Većina pedala i u prodavnici je tako probana.

A za te smaračke oglase nisu zaslužni samo ovi oficiielni smarači....ima nekoliko i tih preprodavaca koji imaju desetine oglasa tamo i svaki dan postavljaju po deset....jedan iz NS, onaj sa dobrim cijenama iz Arandjelovca:-) i slični.
Ako planiraš nešto da prodaš moraš ili da obnavljaš ili da postavljaš oglas skoro svaki drugi dan....i mene je bilo sramota, ali moraš.

A što se tiče filtriranja, zašto bi? Pa KP zarađuje jedino od tih koji obnavljaju oglase (Artist, Mitros, Mix i sl.)

bancika

Post by bancika » 02 Dec 2014, 09:16

tocilj wrote:Slažem se. Ja sam par pedala naručio nove iz inostranstva, otvorio kutiju, probao da li rade i kako rade i stavio oglas....to je po meni novo. Većina pedala i u prodavnici je tako probana.
A sta, ti radis kao QA za pedale? Probavas da li rade da se neko ne zajebe da kupi neispravnu? :) Na zapadu, to je definicija polovne pedale. To sto kod nas prodaju u radnjama pedale koje svi kecaju je posledica malog trzista i male kolicine robe koju imaju. Otvorena kutija ne moze vredi isto kao zapecacena iz fabrike. Kad izvezes kola iz salone pada im cena odmah jedno 20-30% iako su "kao nova". Cuo si za "open box" stanje po sajtovima muzicke opreme...to je to. Po radnjama kad prodaju one koje su bile izlozene dobijes dobar popust. Ovo sto ti kazes otvara prostora za razna tumacenja. Ja sam prodao par pedala koje stvarno nisam nagazio 2 puta i stojale mi u ormancetu. Nikakvih tragova koriscenja, nikakvih problema. Ali su mi sedele tu par godina pre nego sto sam resio da prodam. Jel fer da stavim da su nove? Stvarno jesu kao nove, neko ko ih uzme ne bi posumnjao. Ali dal je posteno da tako kazem? Mislim da treba reci tako kako je i staviti cenu za koju mislis da je realna pa ce trziste reagovati u skladu s tim.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Dec 2014, 09:29

Када роба изађе из радње више није нова роба и крај приче.

Overdrive

Post by Overdrive » 02 Dec 2014, 09:41

uz dužno poštovanje diskutantima, primetio bih sledeće: da li je nešto novo, ne meri se promenom lokacije već protokom vremena.

svakako da je pedala koja je pre 15 minuta kupljena, otvorena pa probana, glanc nova pedala i treba je ceniti isto kao u prodavnici.

Ukoliko je međutim, stajala u kutiji par godina, a neupotrebljavana, što se uvidom u istu dade ustanoviti, takođe se može smatrati novom, ali će cena svakako biti umanjena za "psihološku" vrednost, jer je jednostavno takav zakon tržišta, a tržište često ima i zakonitosti koje nisu logične.

Postoje pedale koje su neupotrebljavane stajale više decenija, i zbog svoje izuzetnosti danas imaju višestruko višu cenu od početne.

Što bi rekli Stari Grci - nije pedala sir pa da se pokvari od stajanja.

:D

bancika

Post by bancika » 02 Dec 2014, 10:21

Overdrive wrote:Što bi rekli Stari Grci - nije pedala sir pa da se pokvari od stajanja.
:D
Jeste kvarljiva roba. Elektroliti imaju definisan radni vek i koliko mogu da stoje bez da rade ista. Pogotovo trash kineski elektroliti.

ja na ovo gledam kao za zenske...ja sam bocnuo malo pa mi ne odgovara, evo je tebi, ko nova je :) Naravno, verovatno je savrseno upotrebljiva i tad ali ne moze da se reklamira kao nova.

Evo kako ebay definise pojam "New"
A brand-new, unused, unopened, undamaged item in its original packaging (where packaging is applicable). bla bla.

Overdrive

Post by Overdrive » 02 Dec 2014, 10:59

elektroliti..?

kakvi elektroliti bre, to ne postoji, to je izmišljotina, fama..

Gosa

Post by Gosa » 02 Dec 2014, 11:37

500e za klona kineskog !? Ja ne znam, sta je ovim ljudima...
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-1 ... ilter_id=4

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 02 Dec 2014, 12:14

Overdrive wrote: svakako da je pedala koja je pre 15 minuta kupljena, otvorena pa probana, glanc nova pedala i treba je ceniti isto kao u prodavnici.
Sedi 1.

Jel moguce da zaista ovako razmisljas?

alucard_earl

Post by alucard_earl » 02 Dec 2014, 12:15

Gosa wrote:500e za klona kineskog !? Ja ne znam, sta je ovim ljudima...
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-1 ... ilter_id=4
Jos malo pa ce i kineske biti vintidj ::ranting::

nenadg

Post by nenadg » 02 Dec 2014, 13:25

Marens wrote:Pozdrav svima! Retko se oglašavam na ovom forumu, ali ovaj thread čitam redovno. Ima dosta korisnih informacija i smatram ga konstruktivnim. Elem, hteo sam da se nadovežem na jedan od prethodnih postova vezan za oglašavanje muzičkih kuća na KP. Apsolutno se slažem da je ta praksa nekorektna, a to mišljenje deli još ljudi koji se bave muzikom i koji se oglašavaju na tom sajtu. Kao što neko reče - postavim oglas i posle pola dana je na 5. strani, jer je f***ing Mitros postavio 30 oglasa u medjuvremenu. Upravo sam poslao mejl administratorima KP sa molbom da se nekako razdvoje oglasi pravnih lica od oglasa nas smrtnika. Možda ne bi bilo loše da to uradi još ljudi sa ovog foruma. Kapiram da će onda ozbiljnije shvatiti problem.

I da, dobro je neko primetio ranije - Mitros spinuje i laže na kvadrat! Cene pojačala na sniženju su teška prevara. Konkretno, pratim već neko vreme cenu DV Mark Little 40 lampaške glave. U jednom momentu je koštala oko 45000 rsd (na nekom sniženju pre pola godine otprilike). Onda su vratili staru cenu od oko 70000, da bi sad pisalo kako je prethodna cena 100.000 (!), a nova, na "sniženju" 60.000. :-)
Inače, na njihovom FB profilu sam prokomentarisao pre par nedelja njihov odgovor jednom njihovom kupcu koji je predložio da bi bilo dobro da daju robu na rate - kako treba da se obrati banci ako hoće da ga neko finansira (!). Kad sam im rekao da to nije poslovna komunikacija i da to nije "finansiranje", rekoše mi da uvek imam izbor da ne kupujem kod njih (!). Na moju repliku da se za časove dobre trgovine obrate Vedranu iz Artista na Novom Beogradu - obrisaše mi komentare i blokiraše me tako da ne mogu više da komentarišem. :-) I tako ja odlučih da tamo više ne ulazim. No, izvinjavam se na ovoj digresiji. Poenta je bila oglašavanje na KP.

Ja sam pre par godina probao pojačalo u niškom Mitrosu. Jednog trenutka su se otvorila vrata i ušao pretpostavljam veliki štrumf, vlasnik Mitros-a, sudeći po tome da su svi poskakali sa stolica. Obratio mi se sa :" Ti dugački da se utišaš jer neću da se derem zbog tebe!..."

A čak nisam nešto ni preterano visok .... :cry: :D

Post Reply