Ebem li ga, sad čitam ovaj svoj prethodni post, ispade brate pregrubo, izvini, nisam baš bio sav svoj (ovdje bi sad trebao ići neki emotikon, ali ne vidim odgovarajući, ono kao za stolom, okolo dvaest praznih pivskih boca, a kapčić na glavi skače)
Nije opravdanje, ali u mom nekadašnjem "orkestru" ( bilo, ne ponovilo se) svira čovjek sa afiniti skvajerom i procesorićem korgom a-nešto-kujac-palac. Možda nije ni prava riječ reći svira, bolje bi bilo spava, pošto to bukvalno i radi čitavu veče. Probudi se samo kad mladencima iznose tortu i tad odčandrka nekakav instrumentalić (obično Evropu od Santane, ne vjerujem da je skinuo ništa drugo) i uredno pokupi honorar na kraju večeri.
Ima čestitih svirača koji zaslužuju svako poštovanje, ali na današnjoj tezgaroškoj sceni, sve ih je manje, nažalost.
A potraga za tonom u takvom okruženju samo je tlapnja. Lijepo je to za "kod kuće" (moje mišljenje, demoratija je li) a za sve ostalo, nekakvu komercijalu van studija i sl. to je samo sujeta i bacanje para. Previše su nas napucali časopisi i forumi. Uostalom, šta ja pričam, nosim jednu vijetnamku i dvoje somotne lače (progledale na guzici) već deset godina, cipele ne znam kad sam sebi kupio, a kupujem gitaru od iljadu i po evra. Sad je gledam kod kuće i pokazujem kad ko svrati,a uzmem je jednom u mjesec dana. Je++m li ga opet se iznervirah, odoh popiti koji pivadol...