Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kwiss

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by kwiss » 10 Mar 2015, 20:37

kwiss

Post by kwiss » 10 Mar 2015, 22:19

Ne znam šta je al gibson nije :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 11 Mar 2015, 20:55

TO iznad nije, ali ovo jeste (btw kod ovoga iznad poslednja slika u nizu je da se najezis....au naopako! :shock: :x ) :

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-S ... d=20544698

To je ustvari Gibson SG Exclusive
Sta mislite o ovim gibsonima sa kraja 70tih? Jel ima neko nekakvog iskustva sa istima? :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 11 Mar 2015, 23:57

Sta mislite o ovoj kupovini preko oglasa?

https://www.kupujemprodajem.com/rasprod ... filter_id=

Deluje mi kao neka osiromasena verzija Nova Delaya, ali i dalje dovoljno dobra. Samo ne znam vredi li te pare.. Kontam ionako nema dobrog dileja ispod 100e svakako.. :?:

A i ne mogu da nadjem koliko je realno cena ovoga negde naplju i slicno.

bancika

Post by bancika » 12 Mar 2015, 00:24

Imam ja repeater-a i stvarno je odlican. Zamenio sam DD-20 njime i zadovoljan sam. Ne treba mi presets i looper, inace bi DD-20 bio bolji. Ali ovako kao osnovni delay je skroz dobar. Dobra je i cena, ja sam platio 125$ u USA i to na pristojnom popustu. Inace je bio 175$ ako se dobro secam.

Od stvari koje nisam vidjao na mnogo pedala, dobar je audio tap tempo (odsviras na gitari nesto i on provali tempo) i dynamic mode (na brzim deonicama stisa delay da ne bi previse zagusio glavni signal, dok na sporijim delovima i krajevima fraza pojaca). Odlicno je sto je modulacija nezavisna od tipa delaya. Kod vecine delaya modulaciju dobijes samo na tape delayu da simulira tape warble. Ovde mozes na bilo kom delayu da dodas chorus ili vibrato odjecima, sto je dosta fleksibilno. Spillover je cool, mada je to sad cesto cini mi se na pedalama.

Ako mene pitas, skroz je vredna para.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Mar 2015, 12:04

Ja sam ga imao i bio kompletno odusevljen. I da, ja sam ga za vece pare od toga prodao kao polovnu. Nov je napolju, a i ovde kostao cak nesto za dlaku nize od Nova Delay-a, dakle oko 200e... Po meni, definitivno vredi ove pare, ako Artist naravno zapravo ne laze da je ima na stanju. Ako ti ne trebaju preseti kao funkcija, i mogucnost samooscilovanja (kao kod analognih dilejeva) sto ova pedala ne moze, kupuj, ne razmisljaj, jer ce ti zvukovno pokriti skoro sve sto ti u redovnoj svirci moze zatrebati.

Da ne zaboravim - ako si zaista ozbiljan da je kupis, mogu iscimati drugara koji je ima u pedalboardu da se nadjemo kod mene da je isprobas jednom prilikom, nikakav problem. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 12 Mar 2015, 12:06

hehe, na sajtu stoji Cena: 24.300,00 RSD

majtimika

Post by majtimika » 12 Mar 2015, 13:17

ja Sam imao uklucio jednom ugasio ukljucio behriger time machine koji sam mislio zameniti sa novom ugasio ibacio novu is pedalboara I prodao to je to sto se tice zvuka nove a opcija zaista Ima nije DA nema

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Mar 2015, 14:57

Dobro, ali nemoj zezati jbg, ti koristis Behringera na odredjeni, specifican nacin, i istina, tu digitalne sprave ne mogu ni da prismrde. Ali, ruku na srce, za sve ostalo, Repeater kida.

majtimika

Post by majtimika » 12 Mar 2015, 16:25

nema soula jebes ga

bancika

Post by bancika » 12 Mar 2015, 16:27

ovo u fazonu - ma koja su kola bolja od moskvica :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Mar 2015, 17:15

*ebes soul, daj tap tempo i subdivisions. :lol:

tocilj

Post by tocilj » 12 Mar 2015, 18:01

Baba Slim wrote:Dobro, ali nemoj zezati jbg, ti koristis Behringera na odredjeni, specifican nacin, i istina, tu digitalne sprave ne mogu ni da prismrde. Ali, ruku na srce, za sve ostalo, Repeater kida.

Potpuno se slažem sa tobom, a takođe mislim da to analog/digital nema veze sa vezom kada je u pitanju delay. Jedna od najboljih Delay pedala na svijetu, koji se može čuti na milion albuma je npr. T-rex Replica...zvuči prirodnije od mnogih analognih delay-a, a digitalan je. Ne znam zašto ljudi digitalno automatski poveziju sa Boss delay pedalama ili digitech. Probao sam nekoliko vrhunskih digitalnih delay pedala i imaju mnogo prednosti u odnosu na analogiju. Imao sam T-rex reptile 2 i garantujem da je bolji i prirodniji delay od recimo MXR-ovog carbon-a, jer se sa T-rex-om može napraviti Carbon a sa Carbonom samo taj slap. Probao sam Novu, brutalan delay, Flashback, odličan delay. Trenutno imam T-rex Duck Tail i nemam namjeru da ga prodajem. Ne radi se o tome da li je sprava digitalna ili analogna, nego koliko je dobar/skup, ADA konverter u njoj.

Čuo sam dosta dobrih komentara za Repeater, mislim da je to dobra investicija. Jedino što me je odbilo od tih TC Delay pedala (osim flashback-a) je napajanje...mora imati napajanje na 12v i preko 300 miliampera, što je prilično teško naći na block napajanjima.

bancika

Post by bancika » 12 Mar 2015, 18:07

Dobijes napajanje uz njega, sta ima veze koliko je volti. Uz to, 12V ti daje vise headrooma ako koristis delay iza preampa ili u fx loop. A nije problem ni na 9V da se vozi. Ja sam koristio taj TC adapter od 12V da napajam DC brick, pa onda odatle 9V u repeater. Bez problema je radilo.

Post Reply