Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
parker

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by parker » 12 Mar 2015, 18:24

kad si već spomenuo, pitam se a ne pada mi na pamet - koja bi bila naša reč za headroom, ako postoji

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 12 Mar 2015, 18:33

pa glava soba pobogu :XD:

parker

Post by parker » 12 Mar 2015, 18:36

don miks frogs en grandmaders!

Rockatansky

Post by Rockatansky » 12 Mar 2015, 18:48

Super, hvala svima na informacijama! :)
Baba Slim wrote:Ja sam ga imao i bio kompletno odusevljen. I da, ja sam ga za vece pare od toga prodao kao polovnu. Nov je napolju, a i ovde kostao cak nesto za dlaku nize od Nova Delay-a, dakle oko 200e... Po meni, definitivno vredi ove pare, ako Artist naravno zapravo ne laze da je ima na stanju. Ako ti ne trebaju preseti kao funkcija, i mogucnost samooscilovanja (kao kod analognih dilejeva) sto ova pedala ne moze, kupuj, ne razmisljaj, jer ce ti zvukovno pokriti skoro sve sto ti u redovnoj svirci moze zatrebati.

Da ne zaboravim - ako si zaista ozbiljan da je kupis, mogu iscimati drugara koji je ima u pedalboardu da se nadjemo kod mene da je isprobas jednom prilikom, nikakav problem. :ziveli:
Hvala na ponudi, ali mislim da nece trebati, ako vec kupujem u radnji onda ce valjda da mi daju da probam. ;)

* * *

E da to sa napajanjem je i mene malo mucilo, ali ako moze sa 9V bilo bi super.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 12 Mar 2015, 19:56

Cao
nazalost rasprodali smo sve Repeater i vise se ne proizvodi. Izbrisacemo odmah iz ponude :)

Iz Nova serije proizvodi se jos samo Nova Delay ali je nesto skuplji. Cena je 198€. Od TC-a imamo jos mnogo drugih delay pedala, nekoliko vrsta Alter Ego modela, zatim Flashback modela plus dosta delay-a od drugih proizvodjaca; 226 pedala...

:ma bravo:

tocilj

Post by tocilj » 12 Mar 2015, 20:29

bancika wrote:Dobijes napajanje uz njega, sta ima veze koliko je volti. Uz to, 12V ti daje vise headrooma ako koristis delay iza preampa ili u fx loop. A nije problem ni na 9V da se vozi. Ja sam koristio taj TC adapter od 12V da napajam DC brick, pa onda odatle 9V u repeater. Bez problema je radilo.
Mislim da me nisi ukapirao....nije problem imati napajanje jer ga, kao što si i sam rekao, dobijaš uz pedalu...problem je (možda samo meni) kada nećeš da nosiš 5 adaptera za pet pedala nego imaš neki vid zajednočkog napajanja, cigla/blok napajanje :-) i sl. Rijetko koje cigla napajanje ima rupu ili izlaz koji u isto vrijeme obezbjeđuje 12v i 300 mA. Uglavnom je Ili jedno ili drugo. A digitalnu pedalu, koja zahtijeva 12v napajati sa 9, po meni nije pametno.

U principu ako imaš takvo brick napajanje, ovo što sam rekao i nije problem, ja ga nemam a i teško ga je naći ili je preskupo, tako da to eventualno može da predstavlja problem. Vjerujem da 80% ljudi na ovom forumu koristi pravljena ili kineska napajanja, tako da bi mogli imati sličan problem.

bancika

Post by bancika » 12 Mar 2015, 21:05

Pise na pedali da moze 9-12V. Pretpostavljam da se za digitalni deo ionako regulise napon na 5-6V, pa je svejedno koliko mu bacis na ulaz. Glavni napon se verovatno koristi za analogni deo pedale...

A problem sa napajanjem pedalboarda...jbg, tu je najlakse ustedeti i ljudi bi radije uzeli jos 3 kitajske pedale nego da uloze u dobro napajanje. Digitalne i modeling pedale su uglavnom zahtevnije sto se tice struje koja im treba. DD-20 i vecina digitalnih delay-a vuku oko 200mA.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 12 Mar 2015, 21:07

Ma nije stvar u struji i naponu, nego je obicno tesko imati razlicite izlaze...

Plus, mogu ja da narucim specijalno takvo napajanje, ali sta ako jednom prodam tu pedalu? Taj izlaza mi postaje nepotreban.

bancika

Post by bancika » 12 Mar 2015, 21:23

u ovom slucaju nije neophodno 12V, a izlaz od 300mA je korisno imati za bilo koju digitalnu pedalu. I 12V je korisno imati. Overdrive i dist pedale mogu zvuce dobro sa malo povecanim naponom. Zato one hardwire pedale imaju voltage doubler pa rade interno na 18V. Headroom and shit :)

tocilj

Post by tocilj » 13 Mar 2015, 17:45

bancika wrote:u ovom slucaju nije neophodno 12V, a izlaz od 300mA je korisno imati za bilo koju digitalnu pedalu. I 12V je korisno imati. Overdrive i dist pedale mogu zvuce dobro sa malo povecanim naponom. Zato one hardwire pedale imaju voltage doubler pa rade interno na 18V. Headroom and shit :)

Znaš kako, ja nisam probao Repiter i ne znam šta piše, ali na NOVA delay-u, kao i na reverbu striktno piše da mora 12v. Ja se ne razumijem u struju toliko da bih tvrdio nešto, ali se nebih usudio da napajam sa manje...o miliamperaži se podrazumijeva. Kod dist pedala i analognih pedala uopšte je to opuštenije, radiće od 6-18v većina, ali digitalije su malo osjetljivije na te stvari koliko sam upućen. Inače ja sam obrnutim polaritetom spalio Hardwire dist:-) Mislio sam da ima naku zaštitu ali......:-D

tocilj

Post by tocilj » 13 Mar 2015, 17:49

Rockatansky wrote:Ma nije stvar u struji i naponu, nego je obicno tesko imati razlicite izlaze...

Plus, mogu ja da narucim specijalno takvo napajanje, ali sta ako jednom prodam tu pedalu? Taj izlaza mi postaje nepotreban.
Dobro, nije to baš tako veliki problem....ali meni konkretno to predstavlja problem. Inače prateći malo te digitalije ukapirao sam jednu zanimljivost, sve jeftine digitalne pedale imaju veliku miliamperažu, dok se sa cijenom digitalne pedale smanjuje miliamperaža. Iz ličnog iskustva znam da se sa velikom miliamperažom pojavljuju i neki nus problemi sa pištanjem, zujanjem i sl. Ali nisam siguran zašto i da li je to generalno pravilo.

bancika

Post by bancika » 13 Mar 2015, 17:55

digitalije jesu osetljivije, ali bas zato sto su osetljive, uglavnom se chipovi napajaju preko regulatora nizim naponom. Moze i punokrvna nova da radi na 9V, ovo ispod je neki njihov napisao.
There's no problem using Nova Delay with a 9v supply. The pedal needs a certain amount of mA (300mA t run and around 400mA when starting up) so it won't work with every 9v supply out there. But no matter what - you won't damage the pedal using a 9v supply and there's is no loss in audio quality... unless:
1. You're running a very hot signal into the pedal: This could fx be a guitar through a 20-30dB boost or distortion pedal into Nova Delay or having the pedal in the effect loop of your amp IF the effect loop is a Line level (+4dB) loop.
2. You have the pedal in a line level loop and your power amp needs a very hot signal to work properly.

tocilj

Post by tocilj » 13 Mar 2015, 23:35

bancika wrote:digitalije jesu osetljivije, ali bas zato sto su osetljive, uglavnom se chipovi napajaju preko regulatora nizim naponom. Moze i punokrvna nova da radi na 9V, ovo ispod je neki njihov napisao.
There's no problem using Nova Delay with a 9v supply. The pedal needs a certain amount of mA (300mA t run and around 400mA when starting up) so it won't work with every 9v supply out there. But no matter what - you won't damage the pedal using a 9v supply and there's is no loss in audio quality... unless:
1. You're running a very hot signal into the pedal: This could fx be a guitar through a 20-30dB boost or distortion pedal into Nova Delay or having the pedal in the effect loop of your amp IF the effect loop is a Line level (+4dB) loop.
2. You have the pedal in a line level loop and your power amp needs a very hot signal to work properly.
Sve je moguce...ja se sjećam na osnovu manual-a tih 12v, 300 mA. Ali ako moze, onda je to ok.

andrej]

Post by andrej] » 15 Mar 2015, 15:34

renesansni uradak™, opet:
Image

majtimika

Post by majtimika » 15 Mar 2015, 19:48

kako ljudi preteruju ovo u materijalu nije vise od 400-450 ako su markirani magneti i hardver

Post Reply