Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tommytigh77

Re: Oprema Koju Nemate

Post by tommytigh77 » 12 Mar 2015, 04:31

tHe bLuEsMaN wrote: Interesuje me sta vi mislite da li da narucim Tokai ili se obratim Ilianniu ili gospodinu Tasicu oko izrade jednog Les Paula, toliki je i budzet od prilike, oko hiljadu i kusur eura? Levoruk sam i osudjen da kupujem dobre gitare na slepo.
Pitanje je da ćeš se uklopiti u taj budžet ako praviš ručni rad LP. Dobar majstor će da traži minimum 800 eura za drvo, a gde su magneti, hardver... Plus da ne pominjemo da si se praktično venčao sa tom gitarom jednom kad je uradiš, jer kod nas u preprodaji ručni rad ima nultu vrednost, tako da ti je bolje da dvaput proveriš šta želiš.
S jedne strane, ako si rešio da radiš ručni rad, ja Iliju iz Smedereva ne mogu dovoljno da nahvalim - čovek stvarno zna znanje, a pritom je spreman da sasluša i diskutuje satima o najmanjoj sitnici. Detaljan, stručan i temeljan majstor, za svaku preporuku.
S druge strane, šta fali ovim novim Les Paul reizdanjima, 50s, 60s? Beše sad Gibson ima tu neku varijantu kao što Fender ima Road Worn, samo što nije izlizan lak? Šta fali tome? Sećam se kad sam pre par godina otišao da kupim wah kod nekog kolege, on je bio levoruki gitarista i imao je taj lefty Reissue Goldtop sa P90 magnetima, i ja sam odlepio kako ta gitara radi. A pri tom sam stratokasterdžija, mrzim kako Lespolovi rade. E, ta gitara je koštala 800 eura nova. Lefty. Mislim, znamo i ja i taj lik što je imao tu gitaru da nije u pitanju lagan mahagoni nego da je ona iznutra bušna, i da su mogli malo bolje da se otvore za magnete, ali to radi. I to sutra možeš da poboljšaš ako hoćeš, a možeš i da prodaš bez gubitka...

djomla

Post by djomla » 12 Mar 2015, 09:34

Ako zelis instrument i tacno znas sta hoces do u sitne detalje onda neki od navedenih majstora. Dalje bi se dalo diskutovati o preprodajnoj vrednosti tog instrumenta.
Ili za mene win, a cak mislim da ti je u tom rangu kojeg si naveo. Kvaliteta, Nemac. :)

Image

Gagi

Post by Gagi » 12 Mar 2015, 09:53

tHe bLuEsMaN wrote:Interesuje me sta vi mislite da li da narucim Tokai
Na koji Tokajac tačno ciljaš?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Mar 2015, 13:12

Nemam ritam makinu. Jos.
Gagi wrote:
Mozda ovaj? viewtopic.php?t=13329#p180974 :lol:

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 13 Mar 2015, 22:39

Polako ljudi, pitao sam jer me interesuje vase cenjeno misljenje, odlicno znam koliko se cene rucni radovi a odlicno znam i koliko su nasi ljudi spremni da ponude i za dobre firmirane gitare, tako da, ja kad kupujem gitaru ne razmisljam kako cu je posle prodati, jer ni jednu do sad koju sam kupio nisam prodao, jednostavno se na neki nacin vezem za svaku, ako mi se koji detalj ne svidja promenim i to je to u principu, drugo, levoruki instrumenti se mnogo teze prodaju od desnorukih pogotovu skupi. Hvala za misljenje o Iliji, ali vec znam, saradjivao sam sa covekom, i odlicno si pogodio 800 eura je samo drvo u nekoj jeftinijoj varijanti, ali ako bih gradio gitaru, posto to jelte traje, u zavisnosti od majstora, ali nekoliko meseci minimum, vremenom bi mozda dodao jos koju stotinu za bolji hardver. I ja sam stratocasterdzija kako kaze jedan kolega i tezim tom zvuku, ali zelim i jednog les paula za promenu, ali i zbog muzike koju trenutno sviram. Sto se tice Tokai modela koliko sam se informisao u left handed varijanti se prave ls110f i ls95f, svraticu ovih dana do Artista da se malo detaljnije informisem. Ja trazim jednostavno klasican les paul, dakle ne les paul za metal sa nekom aktivnom elektronikom sa kojom je drvo samo ukras i postoji simbolicno na gitari. Rebrasti javor ili javor top, mahagoni vrat i back, civije japanci stavljaju dobre, a i magneti im nisu losi.

Gagi

Post by Gagi » 15 Mar 2015, 00:39

Kill surf city wrote:Nemam ritam makinu. Jos.
Gagi wrote:
Mozda ovaj? viewtopic.php?t=13329#p180974 :lol:
Aha, vidim da je naziv rabljen ranije :) hvala za podsećanje na ovu odličnu temu btw :bambi: :ziveli:
tHe bLuEsMaN wrote:Sto se tice Tokai modela koliko sam se informisao u left handed varijanti se prave ls110f i ls95f, svraticu ovih dana do Artista da se malo detaljnije informisem. Ja trazim jednostavno klasican les paul, dakle ne les paul za metal sa nekom aktivnom elektronikom sa kojom je drvo samo ukras i postoji simbolicno na gitari. Rebrasti javor ili javor top, mahagoni vrat i back, civije japanci stavljaju dobre, a i magneti im nisu losi.
Moj glas ide za japanske verzije (ne "kopije") les polova pošto i sam imam jednu pa sam apsolutno subjektivan :D
(Pogledaj forum http://www.mylespaul.com/forums/other-single-cuts/ tamo možeš da pronađeš dodatne informacije u vezi sa Tokai-jem :ziveli: )

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 22 Mar 2015, 14:51

Ovako stoje stvari ljudi, krenuo sam u intenzivniju potragu za Tokai Japan, bio sam u Artistu i oni naravno objasnili kao sto ste i vi ovde pisali po raznim temama oko nabavke i svega, rekli su mi da gitare nabavljaju iz Nemacke, poslali mejl i jos cekaju odgovor koji left modeli i koje su cene. Pa sam stupio u kontakt sa Tokai Guitars Germany. Covek mi je napisao da u Japanu u fabrici trenutno imaju model ls125f i da je cena 1299 eura. Nek mi objasni neko ko ima iskustva sa kupovinom u inostranstvu, kako bi to funkcionisalo, placanje, i koliko bi me gitara iskostala ukupno. Pozdrav.

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 23 Mar 2015, 00:02

E da i napisao mi je 1399 euro, plus 25 euro shipping, meni je neverovatno da je prevoz samo 25 eura.

nesharm

Post by nesharm » 23 Mar 2015, 08:47

Cena za shipping je ok, ali tebe ocekuje 20% poreza i 10% carine na tu cenu ako unosis u zemlju.

djomla

Post by djomla » 23 Mar 2015, 09:46

I na kraju to ispadne vise od 1500e ... el se isplati? Zar nije bolje da uzmes polovnog gibsona za te pare? imas gitaru kojoj nece padati puno vrednost tj. uvek ces moci da je prodas za slicne pare.

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 23 Mar 2015, 22:23

Ma da, ali sam levoruk kao sto rekoh, stavio sam oglas da kupujem levorukog Les Paula, ali se ljudi ne javljaju mnogo.

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 23 Mar 2015, 22:57

nesharm wrote:Cena za shipping je ok, ali tebe ocekuje 20% poreza i 10% carine na tu cenu ako unosis u zemlju.
Hoces da kazes da placam na 1300 eura jos 30 % od cene pri ulasku u Srbiju?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Mar 2015, 23:16

tako je

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 24 Mar 2015, 00:42

Setio sam se da kad sam kupovao odelo u Italiji, prodavac mi je vratio PDV, odnosno platio sam manje, tako nesto oko 20% zato sto sam strani drzavljanin, e sad ne znam da li bih ako se odlucim na ovaj potez to trebao da trazim i od ovog prodavca?

bancika

Post by bancika » 24 Mar 2015, 00:46

ako ti je dao cenu sa VAT-om onda treba da oduzme 20%. Kada se salje izvan EU ide bez VAT.

Post Reply