Pitanje je da ćeš se uklopiti u taj budžet ako praviš ručni rad LP. Dobar majstor će da traži minimum 800 eura za drvo, a gde su magneti, hardver... Plus da ne pominjemo da si se praktično venčao sa tom gitarom jednom kad je uradiš, jer kod nas u preprodaji ručni rad ima nultu vrednost, tako da ti je bolje da dvaput proveriš šta želiš.tHe bLuEsMaN wrote: Interesuje me sta vi mislite da li da narucim Tokai ili se obratim Ilianniu ili gospodinu Tasicu oko izrade jednog Les Paula, toliki je i budzet od prilike, oko hiljadu i kusur eura? Levoruk sam i osudjen da kupujem dobre gitare na slepo.
S jedne strane, ako si rešio da radiš ručni rad, ja Iliju iz Smedereva ne mogu dovoljno da nahvalim - čovek stvarno zna znanje, a pritom je spreman da sasluša i diskutuje satima o najmanjoj sitnici. Detaljan, stručan i temeljan majstor, za svaku preporuku.
S druge strane, šta fali ovim novim Les Paul reizdanjima, 50s, 60s? Beše sad Gibson ima tu neku varijantu kao što Fender ima Road Worn, samo što nije izlizan lak? Šta fali tome? Sećam se kad sam pre par godina otišao da kupim wah kod nekog kolege, on je bio levoruki gitarista i imao je taj lefty Reissue Goldtop sa P90 magnetima, i ja sam odlepio kako ta gitara radi. A pri tom sam stratokasterdžija, mrzim kako Lespolovi rade. E, ta gitara je koštala 800 eura nova. Lefty. Mislim, znamo i ja i taj lik što je imao tu gitaru da nije u pitanju lagan mahagoni nego da je ona iznutra bušna, i da su mogli malo bolje da se otvore za magnete, ali to radi. I to sutra možeš da poboljšaš ako hoćeš, a možeš i da prodaš bez gubitka...