Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 26 Mar 2015, 21:14

Kristijan wrote:Реалност или не - мени је свако лепљење налепница по гитарама за рехабилитацију у каменолому :mrgreen:
:XD: Ok
Image :ziveli:

zwelj

Post by zwelj » 26 Mar 2015, 21:14

Kristijan wrote:Реалност или не - мени је свако лепљење налепница по гитарама за рехабилитацију у каменолому :mrgreen:
:1:

zwelj

Post by zwelj » 26 Mar 2015, 21:29

nemanjavelimirovic wrote:
:XD: Ok
Image :ziveli:
Samokritika prihvacena :) :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 26 Mar 2015, 22:14

nemanjavelimirovic wrote: Evo jos jedna porodichna slika za kraj, oprostite obolelom coveku shto Vas smara. :ziveli:
Image
Kako divna slika. Mastam o takvoj/slicnoj porodici. I da se pridruzim komentarima za nalepnicu. :D

clapton

Post by clapton » 26 Mar 2015, 22:43

A koje je pojacalo?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Mar 2015, 22:48

clapton wrote:A koje je pojacalo?
P&K Audio Jive King 50 Custom 15" (Francuska Sobarica model 1.0) :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Mar 2015, 07:02

nemanjavelimirovic wrote:Evo jos jedna porodichna slika za kraj, oprostite obolelom coveku shto Vas smara. :ziveli:
Image
Hahahahaha, "obolelom coveku"... pa oplakao sam rano izjutra jbt... :lol: :lol: Kao sto vec rekose ostali - predivna slika i sadrzaj na njoj. :ziveli:

Inace - sinoc sam konacno imao prvu akusticnu svirku sa ovom telac-elektroakusticnom gitarom (kao Nemanjina crna, gore na slici na pojacalu), nisam je nosio na elektricne svirke, jer prosto nema potrebe za tim..

Sve u svemu - jako sam zadovoljan zvukom u razglasu. Nisam je bas puno svirao kod kuce pre toga, pa sam shvatio da cu morati malo da nabijam kondiciju zbog sviranja na 10-kama na akusticnoj (do sada sam na onoj prethodnoj mojoj svirao devetke), ali sve u svemu i vise nego pozitivan utisak.

Funkcionalnost totalno pobedjuje - nema mogucnosti mikrofonije, staje gitara u redovan gigbag, na redovan stalak, ne zauzima boga oca prostora u kolima pri pakovanju, lako se s njome manipulise na bini, ne umara pri sviranju. Ja zadovoljan, tonac zadovoljan, bend zadovoljan. ;)

Tenji

Post by Tenji » 27 Mar 2015, 10:05

bancika wrote:napokon NHD (New Headphones Day) :) Porucio sam ih pre skoro dve nedelje, ali je desna slusalica dodavala neki ruzni clipping basovima. Srecom, ispravili su gresku ovi iz prodavnice i poslali mi nove. Cini mi se da ove nemaju problem za sad i zvuce prilicno dobro. I prve su bile dobre, ako se izuzme odvratan clipping. Nadam se da neko nece da se zajebe i kupi bas taj primerak. Na glasnijim pesmama rock, metal i slicno nije tako primetno, ali na klasici je skroz ocigledno. Klavir ne treba da ima distorziju :) Ne znam da li je problem sa quality kontrolom (sto bi bilo malo sramotno, s obzirom na cenu i "made in germany" natpis) ili sam dobio neki floor model koji su ljudi kecali.

Image
Kako si zadovoljan sad slusalicama, kad su se kontam malko slegli utisci? Deluju mi primamljivo, a i review-evi po netu su dobri...

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 11:17

nisu se jos slegli utisci :) Par puta sam ih koristio ove nedelje na pola sata sa gitarom ili muzikom da se uverim da nema problema kao sa prvim. Zamena sluski je nezgodna. Secam se kad sam dobio sony MDR-7506 i zamenio neke obicne chat slusalice njima, sony mi se uopste nisu dopale. Sve sam podesio tako da mi zvuci koliko toliko dobro sa onim starim, pa mi je sa sony sve zvucalo grubo i svetlo. Sad poredim 770 sa Sony i opet je primetna razlika. 770 su toplije i nekako imaju drugacije srednje. Trebace mi neko vreme da podesim sve presets u DAW da mi dobro zvuci sa 770. Ovako su super uradjene, dobra izrada, zgodne za nosenje. Voleo bih mozda da imaju kovrdzavi kabl umesto pravog.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Mar 2015, 11:24

Mozda glupo pitanje, ali - koja je po vama prednost kovrdzavog u odnosu na ravan kabel, ako je ima?

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2015, 11:45

sta ce ti vise od ovog :)
Spoiler:
Image
salu na stranu, ne znam, mozda se i naviknem na ravan. Imam ovaj kovrdzavi 8 godina i jeste da ima iritiantne strane, ali sam se navikao. Kad sam blizu compu ne moram da brinem o 3m kabla koji se vuce po podu. I druga stvar kod kovrdzavog je sto kad stavim nazad sluske na komodu, kabl se skupi i ne pada na pod. Mozda su gluposti, sta znam :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2015, 13:10

Baba Slim wrote:Mozda glupo pitanje, ali - koja je po vama prednost kovrdzavog u odnosu na ravan kabel, ako je ima?
Tonski gledano, ''kovrdžavi'' kabl ima mnogo veću kapacitivnost = izraženiji gubitak oštrine = mutljavina. Dakle, mana koja ponekad može da bude poželjna, naprimer kad sviraš strata u Plexi otpanjen do 11. :)
Edit: Sad videh da je Bancika pričao o slušalicama :facepalm: u vezi toga pojma nemam koja je razlika.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2015, 22:25

Polako sredjujem nedostatke strata ovog mog iz delova sklopljenog :D

Tremolo Wilkinsonov, vintage trip, tezak pola kile otprilike, debeli blok. Isto dobio u zameni kao i ostatak delova, preporucujem, odlican tremolo a nije skup. :) :ziveli:
Image Image

fattwang

Post by fattwang » 30 Mar 2015, 22:46

Baba Slim wrote:Mozda glupo pitanje, ali - koja je po vama prednost kovrdzavog u odnosu na ravan kabel, ako je ima?
Kabl sa velikim kapacitetom ubija visoke ali zato pojačava visoke srednje, naročito kod single coil gitara. Tako se dobija na prezentnosti zvuka. To je koristio Hendrix a drastičan primer je Albert Collins koji je koristio kabl dugačak 30m.

Perce

Post by Perce » 31 Mar 2015, 08:50

nemanjavelimirovic wrote:Polako sredjujem nedostatke strata ovog mog iz delova sklopljenog :D

Tremolo Wilkinsonov, vintage trip, tezak pola kile otprilike, debeli blok. Isto dobio u zameni kao i ostatak delova, preporucujem, odlican tremolo a nije skup. :) :ziveli:
Image Image
Jel to crni blok na njemu?

Post Reply