Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Funkomat » 12 Aug 2015, 19:30

Cortex wrote:odlicno izgleda, pravi strat :D
:1:
Ja sam probao ssl-1 ove ali nikako nisam uspeo da podesim visinu da zvuk bude kako valja a da bridge ne bude tisi od necka. Na kraju ostao samo ssl-1 u bridgeu

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Aug 2015, 22:04

Cortex wrote:odlicno izgleda, pravi strat :D
:1: :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 13 Aug 2015, 00:15

:ziveli:
Funkomat wrote:Ja sam probao ssl-1 ove ali nikako nisam uspeo da podesim visinu da zvuk bude kako valja a da bridge ne bude tisi od necka. Na kraju ostao samo ssl-1 u bridgeu
Ja bridge magnet podignem poprilično visoko, na 2-3 mm do žica, ali dobrano zavrnem drugu ton kontrolu koja je vezana na njega. A neck magnet spustim, bas strana maltene jedva da viri iznad maske. Na taj način imam otprilike istu jačinu i kolorit u prvoj i petoj poziciji, samo je dinamika i pick attack drugačiji. Na drajvu su potpuno komplementarni zvukovi, i to je ono što preferiram. U toku solaže mogu non-stop da šibam prekidač gore-dole a da pritom nivo gaina i boja tona ostanu isti.

andrej]

Post by andrej] » 13 Aug 2015, 13:16

tommytigh77 wrote::ziveli:
Funkomat wrote:Ja sam probao ssl-1 ove ali nikako nisam uspeo da podesim visinu da zvuk bude kako valja a da bridge ne bude tisi od necka. Na kraju ostao samo ssl-1 u bridgeu
Ja bridge magnet podignem poprilično visoko, na 2-3 mm do žica, ali dobrano zavrnem drugu ton kontrolu koja je vezana na njega. A neck magnet spustim, bas strana maltene jedva da viri iznad maske. Na taj način imam otprilike istu jačinu i kolorit u prvoj i petoj poziciji, samo je dinamika i pick attack drugačiji. Na drajvu su potpuno komplementarni zvukovi, i to je ono što preferiram. U toku solaže mogu non-stop da šibam prekidač gore-dole a da pritom nivo gaina i boja tona ostanu isti.
volim da cujem ovako dijametralna misljenja. nemam strata, nego telca, ali radim skroz drugu stvar slicnom tehnikom: dignem bridge znatno vise od neck-a, da bih imao cistiju medjupoziciju i da bih mogao da imam razliku u gainu izmedju prve 2 i trece pozicije, jer bridz svakako uvek teram malo vise nagaren nego ostale, cak i na klinu.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Aug 2015, 13:30

Bemliga, ja volim da su mi sve pozicije izjednachene... Mada najvise sviram na bridge. :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 13 Aug 2015, 15:16

andrej] wrote:volim da cujem ovako dijametralna misljenja. nemam strata, nego telca, ali radim skroz drugu stvar slicnom tehnikom: dignem bridge znatno vise od neck-a, da bih imao cistiju medjupoziciju i da bih mogao da imam razliku u gainu izmedju prve 2 i trece pozicije, jer bridz svakako uvek teram malo vise nagaren nego ostale, cak i na klinu.
Naravno, i ovo što ti radiš je skroz logično rešenje. Ja razliku u gainu pravim maltretiranjem volume pota, pa zato volim da su svi magneti podjednake jačine.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Aug 2015, 21:00

Kod mene bridge mora biti glasniji i masniji od neck-a. Svakako je kod necka zica mnogo glasnija pa jedino ima smisla da bridge magnet bude masnije motan. Texas setovi su jedino resenje! :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Aug 2015, 21:39

andrej] wrote:nemam strata, nego telca, ali radim skroz drugu stvar slicnom tehnikom: dignem bridge znatno vise od neck-a, da bih imao cistiju medjupoziciju i da bih mogao da imam razliku u gainu izmedju prve 2 i trece pozicije, jer bridz svakako uvek teram malo vise nagaren nego ostale, cak i na klinu.
И ја са Телекастером радим исту ствар. Средња позиција ми тако боље звучи.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Aug 2015, 10:26

ja volim da mi je bridge nizi od necka da na njemu imam bas supalj maltene gretscholiki zvuk, ali bih njega zrtvovao samo da dobijem sto bolju srednju poziciju. doduse kod mene je mozda slucaj nevezan za temu posto ja imam wide range humove ali i sa singlovima sam radio slicno ako se dobro secam

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Aug 2015, 10:48

Ја највише свирам на средњој позицији, или само магнет код врата. Сам магнет код кобилице користим изузетно ретко, и то углавном са чистим тоном или са блаааагим кранчом. Да више свирам на њему мислим да би ми ово тренутно подешавање било преагресивно, на јачем драјву то баш претерано уједа. Врло често ме људи питају зашто уопште користим Телекастер када једва да пипам магнет код кобилице, али мени тај магнет одлично врши посао да ми обоји тон средње позиције, и сасвим сам срећан у тој комбинацији.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 14 Aug 2015, 13:48

tommytigh77 wrote:Mislim da nakon ovoga mirne duše mogu da zatvorim poglavlje što se tiče modovanja gitare.
Naravno da je ovo bila jadna (samo)obmana. :D
Usput se setih, kad sam skoro sve priveo kraju, da bi valjalo da konačno uradim i shielding gitare. Pa me zanima, da ne otvaram sad novu temu, koja bi bila neka najjeftinija varijanta a da opet ispadne pristojno i pouzdano? Ovo što ima da se naruči (sprejevi ili bakarne trake sa provodnim lepkom) mi je poprilično skupo za tako prostu aplikaciju, šta mislite?

komil

Post by komil » 14 Aug 2015, 15:00

tommytigh77 wrote:
tommytigh77 wrote:Mislim da nakon ovoga mirne duše mogu da zatvorim poglavlje što se tiče modovanja gitare.
Naravno da je ovo bila jadna (samo)obmana. :D
Usput se setih, kad sam skoro sve priveo kraju, da bi valjalo da konačno uradim i shielding gitare. Pa me zanima, da ne otvaram sad novu temu, koja bi bila neka najjeftinija varijanta a da opet ispadne pristojno i pouzdano? Ovo što ima da se naruči (sprejevi ili bakarne trake sa provodnim lepkom) mi je poprilično skupo za tako prostu aplikaciju, šta mislite?
Najjeftinija? Ima u Univeru na Detelinari za nekih <300 kinti aluminijumski oval. Taman dovoljno tanak da može da se oblikuje, a opet i deblji od raznih folija. A od jednog ovala bude i za dve gitare. :bambi:

majtimika

Post by majtimika » 14 Aug 2015, 15:09

woby house drzi samolepljivu alu traku kojoj je cak i lepak elektro provodan za nekih 100 din po traci bagatela a radi posao provereno

andrej]

Post by andrej] » 14 Aug 2015, 17:34

majtimika wrote:woby house drzi samolepljivu alu traku kojoj je cak i lepak elektro provodan za nekih 100 din po traci bagatela a radi posao provereno
to je to.

a ako na netu porucujes sa elektronicarskih sajtova, ebay-a ili ali-ja, a ne sa gitarskih sajtova, jako te jeftino ispadne.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 14 Aug 2015, 18:00

majtimika wrote:woby house drzi samolepljivu alu traku kojoj je cak i lepak elektro provodan za nekih 100 din po traci bagatela a radi posao provereno
:ziveli:
Hvala svima!

Post Reply