Cortex wrote:
poslednji trzaji gomilacha besmislenih pedala dok se konacno ne smorim i sve bacim u Savu...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Cortex wrote:
poslednji trzaji gomilacha besmislenih pedala dok se konacno ne smorim i sve bacim u Savu...
Ekstra za Timefactor \m/boki1978 wrote:Prodadoh Bogner Ecstasy Red pedalu i odmah resih da potrosim novce. Dugo sam prizeljkivao Strymon TL ali mi ulete polovan kao nov Eventide Timefactor za 270 eur na Reverbu i to je to, nisam odoleo.Kad saberem sve troskove, ispasce me 110-120 eur jeftiniji nego kod nas nov a cak oko 220-250 eur manje nego Timeline kojeg je i nemoguce naci polovnog. Za razliku mogu da uzmem jednog dana npr.Blue Sky reverb
![]()
Funkomat wrote:majtimika wrote:Sjajno pojacalo, jedno od retkih koje se zaista i cuje u bendu bez potrebe da se pojacavas kao nezdrav
i jedno od retkih pojacala u toj klasi sa bas finim drajvom
ja sam svom samo promenio zvucnik da ga malo utegnem. za male svirke sjajno pojacalo
Nije da me baš momentalno zanima, tj. trudiću se da maksimalno izgustiram stock pojačalo, ali čisto da se raspitam...bancika wrote:i jos moze fino da se mod-uje, puno ljudi ih dobudzuje vrlo uspesno.
Šta je ovo, sunce mu poljubim?:)Cortex wrote:
e tu sam pisao o zameni zvucnikatommytigh77 wrote:Funkomat wrote:majtimika wrote:Sjajno pojacalo, jedno od retkih koje se zaista i cuje u bendu bez potrebe da se pojacavas kao nezdrav
i jedno od retkih pojacala u toj klasi sa bas finim drajvom
ja sam svom samo promenio zvucnik da ga malo utegnem. za male svirke sjajno pojacaloNije da me baš momentalno zanima, tj. trudiću se da maksimalno izgustiram stock pojačalo, ali čisto da se raspitam...bancika wrote:i jos moze fino da se mod-uje, puno ljudi ih dobudzuje vrlo uspesno.![]()
Funkomat, koji si zvučnik ubacio? Takođe sam čuo da ljudi ubacuju u njega zvučnik od 8 Oma. Ubaci se prazan G džek u extension izlaz, tako da podeli trafo da na internom zvučniku radi na 8 Oma umesto na 16.Sad da li je to u vezi trafoa tačno ili ne, ali kažu da mnogo bolje radi na 8 Oma (što inače i bogotac Henderson često pominje) neovisno od same promene zvučnika.
Što se ostalih modova tiče, znam da dosta modova koji se rade na Blues Junioru su primenljivi na njega, pogotovo onaj sa zamenom kondenzatora na bas potu, ali ću, opet kažem, verovatno sačekati da mi se uši dobrano zamore od stock zvuka dok ne krenem (ako uopšte i krenem) da petljam oko njega. Jedina stvar za koju sam 100% siguran da ću zameniti što pre je reverb tank, verovatno ću uzeti MOD reverb sa Banzai-ja i to kraći, ovaj što je na njemu je neupotrebljiv.
Hvala! Izgorecu dok ne stigne iz USA.Uncle Moe wrote:Ekstra za Timefactor \m/boki1978 wrote:Prodadoh Bogner Ecstasy Red pedalu i odmah resih da potrosim novce. Dugo sam prizeljkivao Strymon TL ali mi ulete polovan kao nov Eventide Timefactor za 270 eur na Reverbu i to je to, nisam odoleo.Kad saberem sve troskove, ispasce me 110-120 eur jeftiniji nego kod nas nov a cak oko 220-250 eur manje nego Timeline kojeg je i nemoguce naci polovnog. Za razliku mogu da uzmem jednog dana npr.Blue Sky reverb
![]()
tommytigh77 wrote:Novi član obitelji.Konačno reših i to pitanje...
Ako ces obe eto ti ih za 600e obe! (ne zajebavam se)Overdrive wrote:pošto obe? i jel ima neki popus' na žutu boju..![]()
pazi kad jurim i lp i telca..
Eto.The Classic 30 and Delta Blues are designed to use one or two 16 ohm speakers. There is a switching system in the external speaker jack, which uses separate taps on the output transformer.
When an external speaker is connected, both speakers are now in parallel, which is an 8 ohm total load, and the amp's transformer is selected to 8 ohms.
If you want to use an 8 ohm speaker with your Classic 30/DB, you should disconnect the internal speaker wires. You would connect the 8 ohm speaker to the extension speaker jack. This jack is an 8 ohm tap on the Output Transformer. You can only use one speaker, but this is safe as long as you follow these instructions.
Be sure to tape off the internal speaker wires so that they don't short on anything.
Otherwise, I recommend only using 16 ohm speakers or enclosures with these amplifiers.
Fuck yeah, da ih naslazes like a boss.tommytigh77 wrote:dodatni eksterni kabinet
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest