Da pitam i ovo, kako su ti naplatili 500 dinara PDV? Ti si robu platio paypalom i kada ti je poštar doneo paket na kućni prag tražio ti je extra 500 dindzi, ti si mu nešto potpisao, i to je to? Da li ti je naplatio i POŠTANSKE USLUGE pride ili samo PDV?!? Mislim da jeste i koliko su iznosile USLUGE POŠTE?zekaisapa wrote:Nisu ti naplatili carinu(niti ce) vec pdv. Mene su za EHX LPB-booster rebnuli 500 dindzi pdv za vrednost 40 dolara iako je amer stavio 25.bancika wrote:ja skoro nikad nisam te srece da ne naplate. Zadnji put su mi naplatili carinu 500 kinte na jednu trzalicu, a izgleda da ce opet...vidim da mi je Gravity Gold trzalica danas otisla u carinsku postu nakon nedelju dana cekanja u hi-tech izmenicnoj posti u Beogradu
To pitam i ostale koji robu dobijaju iz amerike i drugih drzava, koliko plaćaju pošti ili DHL-u ili nekoj kurirskoj službi koja vrši isporuku na terenu? To nema veze sa carinom i PDV-om.
Carina je inače 10% i plaća se iznad 50€ vrednosti robe, ispod samo PDV.
Postoji i caka da ako vam robu šalje FIZIČKO lice i njena vrednost iznosi ispod 70 evra, NE PLAĆA se ni carina ni PDV.