Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by nemanjavelimirovic » 13 Dec 2015, 17:18

Ja eto imam i dokaz da je Hendza svirao Hello Kitty. :ziveli:
Image

alfonso

Post by alfonso » 13 Dec 2015, 17:35

Fenderica wrote:
alfonso wrote:Ja cisto da ponovim pitanje posto je tema otisla u off previse
Mene nesto zanima. Koliko kosta da se napravi pedala? Mislim od ovih koji su radili. Napravio bih pedalu koja ima u principu 3 razlicite distorzije koje se naizmenicno pale i gase i naravno jedan prekidac koji bi sve ugasio. Da li je to uopste moguce da se uradi (za razumnu cenu)
Odustao si od lampaša i procesora? Sad bi hend mejd pedaleros? :mrgreen:
Sto da ne? Nije valjda zabranjeno raspitati se?Nisam odustao od bilo cega. Staro pojacalce ide ovih dana na servis. Stedece se pare za lampu. Sto da se ne stede za jos neke stvari?
:D

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 17:45

majtimika wrote:@overdrive brate rodjeni da li zaista mislis da se fender pravi od necega drugog nego od fosne, da li mislis da je fenderov deo fenderov ili je u stvsri shalerov ili gotohov (hint shalerov je i gotohov fender ne pravi hardver nikad ni nije)
znam ja mnogo više o tome nego što bih da se raspisujem

i to da je npr Samick radio sve žive gitare i za Fendera i za Gibsona..ali moja poenta je jedna: sve je to veoma jednostavan proizvod i nema potrebe da košta mnogo

Ako več naduvaju cenu zbog malo sjajnijeg hardvera, ili zbog toga što se neko potpisao, ili što eto ima neku zezalicu više - o kej, ali sve preko toga je šišanje majmuna

Isto mislim i kada rade domaći majstori.
Ništa on tu kvalitetnije i bolje ne može da smisli
Drvo ne igra nikakvu ulogu, osim estetsku, farba, finiš isto, prema tome nemo se lažemo

Kinezi su dokazali da odlična gitara može da se napravi za manje od 200 evra, ko to do sada nije shvatio njemu ostaje da robuje marketniškim trikovima i sopstvenim placebo efektima

I to jer imaju jeftinu radnu snagu, jer imaju mašine, kontrolu sve

Ne postoji proizvod (pa ni ta unikat gitara koju radi domaći entuzijasta) koju kinez ne može da napravi jeftinije i ako se baš malo napne - u dlaku identično

Bolje vam je da iskoristite priliku dok su dobre gitare skoro pa dž, nego da njuškate ustajale prodavnice domaćih dilera kojima ista takva roba stoji po 6-t godina u magacinima, ili da smarate domaće majstore da vam rade custom kopije.

Osim ako baš nećete da učinite nekom drugaru da zaradi koju kintu..

A taj drugar, ako hoće da zaradi, neka nauči prvo malo makrketing, pa onda nke se naci u biznis, a ne da mi tu prodaje priče kako mu je gitara od oraha, lešnika i mamutovih kljova. To nije marketing to je prevara i to na sitno

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Dec 2015, 18:22

Mene je Fender lagao pa mi je umesto wide range humbuckera prodao neko anemicno alnico 2 sranje koje se koristi u najlosijim epiphonima (nista protiv epija u globalu, imaju super gitare). Onda je ovaj covek majtimika uzeo magnete iz mikro princa i napravio mi magnete koji jedu malu decu, svako ko cuje pita sta je ovo koja je ovo gitara. Konkretno radi se o tele 72 deluxe modelu, imao sam na gajbi i original iz sedamdesetih, i ubo je zvuk skoro skroz. Ovo sto Fender prodaje pod tim imenom nema veze s vezom...
E to, taj momenat, gde zato sto je to fender, brend kome se veruje jel, je meni tu problematican, pa vise verujem nekom zaljubljeniku cije radove sam vidjao godinama i svirao nego MBA seronjama iz fendera.
Dobro...ja sam Gibson lik...a njihove MBA seronje su jos gore :D

Javih se na temu jer sam skorije opet nesto razmisljao o handmade gitari. Problem je u tome sto kombinacije koje bih ja zeleo nemam gde da probam a ne bih da platim da bih znao kako to od prilike zvuci. Mislim da praviti kod majstora nesto sto je replika Fender-a ili Gibson-a ili PRS-a nema smisla uopste, to mi je nekako u samoj postavci potpuno bzvz. Mada, ako zelis na primer da napravis gitaru od tresnje koja ti raste u dvoristu 20 godina a mnogo volis PRS, onda jbg nemas drugi izbor. Medjutim ako ceo zivot sviras Fendera i znas da je to to, onda totalno ima smisla uraditi kod majstora strata na primer za koga znas da je uradjen kako valja, taj deo oko drveta, spoj vrata i tela, i sl. je bitniji 15 puta od magneta i elektronike koju ces vec naruciti zajedno sa majstorom.

I cisto da bi me Overdrive nazvao covekom izvitoperenog uma - https://www.youtube.com/watch?v=jzl_blmuQq4 - ja bih to zbog estetike (ne mora d bude reliced) ali najvise zbog sounda, tele bridge na gibson skali i p90/filtertron, pa bih iskopirao kompletno vrat sa mog SG-a (ovo je jos jedan razlog za handmade - hocu potpuno drugaciju gitaru ali koja ima identican vrat gitari koju vec imam godinama i volim, jel da), e a onda imas probleme da se odlucis, obozavas binding a to ovde ne ide, obozavas bigsby, to ovde isto ne ide, ..., mrzis telecaster control plocicu ali ona ovde jedina ide estetski...i tako ode sve u kewratz :ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 18:31

zvuk "jede decu"..translation needed

menjao bi "zbog sounda"..

prvo nabavi okko diablo i vibroverb. Tolko se baviš gitarama a nisi naučio da svaki zvuk može da se namunji..

a evo ti opljuvani Alnico II kako zvuče bez ikakvih pedala

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Dec 2015, 18:37

zvuk jede malu decu = odlican, izuzetan, oduzima dah, izaziva divljenje, stvara pitanja "sta je ovo, kako to tako dobro zvuci??"

alnico II je kul, ono sto nije kul je da ti ga uvale onda kada ga ne zelis vec zelis nesto drugo. takodje, ima dobrih i losih alnico 2 magneta, a svaki zvuk se moze namunjiti, ko sto ti rece, za to i sluze pedale i ostalo...imam ja i duncan designed magnete na jednoj gitari, odem na probu, ukljucim se u svoje spravice i to peva. ali nije u tome poenta.

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 19:03

Cortex wrote: ali nije u tome poenta.
poenta je, da domaći majstori služe da poprave, modifikuju ponešto, isprave, preprave..ali to je to

Sve preko toga je, hvala lepo, za te pare imam fendera, squiera isl

A oni majstori koji hoće da naprave svoj brend, napisao sam šta treba da rade i koje lekcije iz marketinga da nauče

majtimika

Post by majtimika » 13 Dec 2015, 19:09

Brate cortexe batali vidis da sam potvrdjuje ono sto ja kazem i to gleda kao pozitivno znas brend je vazan, marketing, reklama, muda za bubrege, jebes kvalitet i ton to su sporedne stvari. Kad stane na binu ma seoskoj slavi u maloj mostanici ako ne pise fender na glavi nece snajka da ovlazi

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 19:12

majtimika wrote:Brate cortexe batali vidis da sam potvrdjuje ono sto ja kazem i to gleda kao pozitivno znas brend je vazan, marketing, reklama, muda za bubrege, jebes kvalitet i ton to su sporedne stvari. Kad stane na binu ma seoskoj slavi u maloj mostanici ako ne pise fender na glavi nece snajka da ovlazi
mda, a vi ste mi svi experti za "ton" pa nema..
sve moj do mojega

GDE vam je taj ton? daj da čujemo više..

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Dec 2015, 19:16

A jbg, ja da znam da sviram to sto ti slusas ja bih ti ocviro, al numem...
Al volim da slusam, bar se tu slazemo.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 13 Dec 2015, 19:20

Evo moj, nije neki al je moj :D

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 19:36

Cortex wrote:A jbg, ja da znam da sviram to sto ti slusas ja bih ti ocviro, al numem...
Al volim da slusam, bar se tu slazemo.
ma nije bre, nego ti proizvođači magneta su sve renomirane firme, svetski poznate..samo eto vama srbskijem ušima ne pasuje

nemoj da me nervirate fino sam raspoložen

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 19:39

DrGreenthumb wrote:Evo moj, nije neki al je moj :D
:1:

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Dec 2015, 19:48

majtimika wrote:https://youtu.be/MQsqgN9rdJU

Evo jedan fender
koji su to magneti? Kroz šta se svira