OD/Fuzz/Distortion
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: OD/Fuzz/Distortion
I znači, na kraju se uvek svede na to, u bilo kojoj temi koja se tiče pedala, gitara, da svi imaju klonove, ručne radove i niko ne preporučuje ni jednu pedalu iz masovne produkcije? Pa kako to majku mu da bude toliko slučajno?
Ajd Historik, ti imaš prijatno iskustvo sa njima, pa otvori temu o njima kao što ima tema o maxless pedalama onda, pa tamo svi lepo da iznesu utiske. Ovde ispade da na ovom forumu više niko ne sme ni da spomene fabrički proizvedenu pedalu jer eto nije "kastomizirana po opremi kupca" i odmah ne valja ništa?
Od teme o OD/Fuzz/Dist. pedalama kojih ima pun kamion fabrički proizvedenih, dostupnih svakom džepu, pro muzičari sviraju na njima, mi skrenusmo na temu po ko zna koji put, o klonovima tih fabričkih i butik pedala?
I svi iznose utiske o klonovima?!?
Pa jel kupuje neko fabričke pedale? Ima li neko Boss DS-1. MXR Dime, EHX Metal Muff, ProCo the Rat, BIG MUFF, ***** li ga šta, TS9,808, Boss OD1, OD3, ,,SD1,Digitech DF7, Dunlop Fuzz Face,.,glupost da nabrajam tek BRENDOVE iz nove kineske produkcije koji su još povoljniji svakom džepu .. Zar te pedale baš kurcu ne valjaju a klonovi iz domaće radinosti razbijaju?
Pa ovo je postalo gore od foruma za kompjutere gde oni balavci raspravljaju o grafama i ssdeovima.
Ajd Historik, ti imaš prijatno iskustvo sa njima, pa otvori temu o njima kao što ima tema o maxless pedalama onda, pa tamo svi lepo da iznesu utiske. Ovde ispade da na ovom forumu više niko ne sme ni da spomene fabrički proizvedenu pedalu jer eto nije "kastomizirana po opremi kupca" i odmah ne valja ništa?
Od teme o OD/Fuzz/Dist. pedalama kojih ima pun kamion fabrički proizvedenih, dostupnih svakom džepu, pro muzičari sviraju na njima, mi skrenusmo na temu po ko zna koji put, o klonovima tih fabričkih i butik pedala?
Pa jel kupuje neko fabričke pedale? Ima li neko Boss DS-1. MXR Dime, EHX Metal Muff, ProCo the Rat, BIG MUFF, ***** li ga šta, TS9,808, Boss OD1, OD3, ,,SD1,Digitech DF7, Dunlop Fuzz Face,.,glupost da nabrajam tek BRENDOVE iz nove kineske produkcije koji su još povoljniji svakom džepu .. Zar te pedale baš kurcu ne valjaju a klonovi iz domaće radinosti razbijaju?
Pa ovo je postalo gore od foruma za kompjutere gde oni balavci raspravljaju o grafama i ssdeovima.
Historik wrote:Ovo je vec postalo stvarno nenormalno na forumu sta se desava poslednjih nedelja.

Baba Slim wrote:Historik wrote:Ovo je vec postalo stvarno nenormalno na forumu sta se desava poslednjih nedelja.![]()

realno je forum smor postao davno ,ali bolje i to , nego natezanje sa budalama bez prestanka
Hahaha, trebao sam da znam.Fenderica wrote:Baba Slim wrote:Historik wrote:Ovo je vec postalo stvarno nenormalno na forumu sta se desava poslednjih nedelja.![]()
![]()
![]()

A ti opet menjas teze, stavljas neizgovorene reci drugima, i odlazis u ekstreme kakvi se ovde retko vidjaju.
Ne mogu da vas pobedim ne vredi stvarno .. ali bar niste uspeli da me ubediute da kupim neki klon fuz od 70 evra. Nisam svirao ni legendarni fuz fejs a kamo li da me zanimaju klonovi nekih butik pedala koje su opet klonovi nekih starih uzdanja . Ali ste dobri, svaka čast. 

Druze otkud ti ideja da niko ne moze da pohvali fabricku pedalu? Pa pogledaj samo onu temu o kupovini reverba, mislim da je 5-6 pedala razlicitog cenovnog ranga ishvaljeno i preporuceno. Za Fulltone OCD koga imam i koristim mislim da je najbolja/najkorisnija kompakt overdrajv pedala na svetu. Slican nivo odusevljenja imam i za Boss CS-2, kao i za EHX Small Clone chorus. Tema o OzFi nije otvarana bas jer je bilo trulo da ih reklamiramo, kad su to ljudi s foruma. Inace se spremam da uradim demo obe pedale cim bude malo bolje vreme, jer su stvarno veoma dobre. E sad moj stav u dilemi kineski klon (znaci Joyo, Donner i sl) vs. OzFi je sasvim jasan: uzecu pedalu koja ima ugradjene bolje komponente, koja je postojanija i za koju su mi dali dozivotnu garanciju. A kad mi treba npr. chorus ili kompresija ili wah ustekacu se i kupiti kvalitetan originalni fabricki proizvod a ne jeftini kineski klon.Fenderica wrote:I znači, na kraju se uvek svede na to, u bilo kojoj temi koja se tiče pedala, gitara, da svi imaju klonove, ručne radove i niko ne preporučuje ni jednu pedalu iz masovne produkcije? Pa kako to majku mu da bude toliko slučajno?
aaaa..znao sam, Zato tolika ofanziva na mene i na Overdrive.Historik wrote: Tema o OzFi nije otvarana bas jer je bilo trulo da ih reklamiramo, kad su to ljudi s foruma..
Pa daj neka se predstave, a ne kriju se iza nikova i onda im krivo ako nešto lupim u raspravi.

Ja bih stvarno da nabavim i fuzz pedalu, zato me je zainteresova i ova tema. Ali nisam probao ni najosnovnije, valjda je to Big Muff EHX, pa Dunlop Fuzz Face, mislim da sve one u oglasima mogu ispod 100 evra da se nadju.
Čitao sam mnogo tema o fuzz pedalama i shvatio da se u tom segmentu toliko mnogo tih pedala ištancovalo da se ne zna više koji je klon kog klona. A svi koštaju 200 i 500 evra,i svi su najbolji. Najobičniji fuzz.
Čitam i ovu temu pa rekoh ko je taj OfFi, ali moglo se pretpostaviti da nije neka firma čim se ovde spominje, al ajd lepo sam i pomislio i još bolje prokomentarisao.
Ali nema veze, bar nisam ispao MAGARaC!
Jer, da sam čitao sa strane i upijao ovde "znanje",bez da sam se upleo u raspravu,došao bih do zaključka da je ta OzFi od 70 evra najbolja i naseo ko mlada veverica na lešnik.kupio bih domaću radinost koju posle ne bih nikada mogao da prodam i zamenio za nešto drugo. E pa stvarno, zato se i ljutim. Dajte nešto što nije vaše majku mu, nešto što ima da se nadje bilo gde na planeti. Odem bre u Egipat, tamo da je nadjem, odem u Grčku takodje, Minhen, Lozanu, a ne lokal patriotizam.
Čitao sam mnogo tema o fuzz pedalama i shvatio da se u tom segmentu toliko mnogo tih pedala ištancovalo da se ne zna više koji je klon kog klona. A svi koštaju 200 i 500 evra,i svi su najbolji. Najobičniji fuzz.
Čitam i ovu temu pa rekoh ko je taj OfFi, ali moglo se pretpostaviti da nije neka firma čim se ovde spominje, al ajd lepo sam i pomislio i još bolje prokomentarisao.

Ali nema veze, bar nisam ispao MAGARaC!

Prvo, nije nikakva "ofanziva" na tebe zbog toga, paranoicni covece, vec zato sto si nerazuman, ekstreman, zadrt i zatucan. A to kazem jer ne citas sta ti se pise. NIKO te ovde ne ubedjuje da bilo sta rucno pravljeno treba da probas/kupis/hvalis/uzdizes u nebesa, kao sto si ti ocigledno ubedjen.
Drugo, niko iz OzFi se ovde nije reklamirao direktno, stavise, cute mnogo vise nego sto bih recimo ja cutao da imam nesto svoje da ponudim, i da pri tome cvrsto stanem iza toga sto sam napravio.
Trece, sto se tice tvoje opsesije kako navodno niko ne preporucuje nista fabricko - pogledaj malo temu "Predstavite vas lanac gitarskih efekata", i ako imas bar malo mozga shvatices da su boardovi forumasa popunjeni 99% sa... pogodio si? Fabrickim pedalama. Tu i tamo po koja rucno pravljena i to je to. Tako da, tvoja paranoja je neutemeljena samo tako. Da jesi upravu, kao sto nisi, situacija bi bila obrnuta.
A zahtevanje da ti se ljudi predstave, a da se prvi ti pri tome krijuci iza nadimka tako bezobrazno ophodis prema svima, je krajnje receno, presmesno.
Ziv bio.
Drugo, niko iz OzFi se ovde nije reklamirao direktno, stavise, cute mnogo vise nego sto bih recimo ja cutao da imam nesto svoje da ponudim, i da pri tome cvrsto stanem iza toga sto sam napravio.
Trece, sto se tice tvoje opsesije kako navodno niko ne preporucuje nista fabricko - pogledaj malo temu "Predstavite vas lanac gitarskih efekata", i ako imas bar malo mozga shvatices da su boardovi forumasa popunjeni 99% sa... pogodio si? Fabrickim pedalama. Tu i tamo po koja rucno pravljena i to je to. Tako da, tvoja paranoja je neutemeljena samo tako. Da jesi upravu, kao sto nisi, situacija bi bila obrnuta.
A zahtevanje da ti se ljudi predstave, a da se prvi ti pri tome krijuci iza nadimka tako bezobrazno ophodis prema svima, je krajnje receno, presmesno.
Ziv bio.

Slušaj Baba, ja ovde ne valjam ništa inkognito pa da vam se predstavljam. Ja sam se učlanio da dobijem neki savet u vezi onoga što me zanimalo, a od samog početka su me saletali majstori pod lažnim nadimcima i dovodili na svoju vodenicu. Ako sam hteo gitaru, onda su me slali kod majstora a ne u Fender ili Gibson prodavnicu,, i tako dalje. Evo i oko pedale, tema je lepo krenula i onda su se pojavili svi odjednom da hvale te OzFi fuzeve. Pitam se odmah koja je to firma kada tri četiri člana odjednom ima te pedale, preporuke ovo ono,najbolje su za 70 evra, kad ono ćorak, forumaši prave pedale i ovako se sublimirano reklamiraju.
Pa niko nije bolid da ne shvati da se cela ova tema pretvorila u reklamu dotičnim članovima. Sve je to namerno uradjeno.,namerno je i spomenuta data pedala, sve sa ciljem, eto ti teorija zavere.
Jer da se nije to desilo, vi ne bi ste zabenavili od ljutnje što neko kritikuje te ručne radove, već bi ste gledali svoja posla jer se to vas ne tiče.čak bi ste se i složili samnom da cena bude niža i kritikovali visoke cene,ali kako će te protiv svojih drugova jbg.
Džabe pokušavate da mene i Overdrive predstavite trolovima, lošim ljudima, vredjate nas otvoreno jer se ništa ne sankcioniše na ovom forumu, providni ste i provaljeni. sve vam je dž.
Niko nije kriv što su forum napustili oni koji ne rade pedale već su ostali samo majstori i preprodavci pa im krivo kad uleti neko ko nije njihov i postavi pitanje. Jbg.možda ste vi krivi što niko normalan više ne posećuje forum već samo preprodavci i domaća radinost majstori.
Ajd tako
Pa niko nije bolid da ne shvati da se cela ova tema pretvorila u reklamu dotičnim članovima. Sve je to namerno uradjeno.,namerno je i spomenuta data pedala, sve sa ciljem, eto ti teorija zavere.

Jer da se nije to desilo, vi ne bi ste zabenavili od ljutnje što neko kritikuje te ručne radove, već bi ste gledali svoja posla jer se to vas ne tiče.čak bi ste se i složili samnom da cena bude niža i kritikovali visoke cene,ali kako će te protiv svojih drugova jbg.
Džabe pokušavate da mene i Overdrive predstavite trolovima, lošim ljudima, vredjate nas otvoreno jer se ništa ne sankcioniše na ovom forumu, providni ste i provaljeni. sve vam je dž.
Niko nije kriv što su forum napustili oni koji ne rade pedale već su ostali samo majstori i preprodavci pa im krivo kad uleti neko ko nije njihov i postavi pitanje. Jbg.možda ste vi krivi što niko normalan više ne posećuje forum već samo preprodavci i domaća radinost majstori.
Ajd tako
imam resenje, jednostavno cemo ignorisati fendericine telece postove i gotovo, covek je retardiran, ne vredi sa njim se objasnjavati , posto od admina ne moze da dobije ban , leo ignorisati kao da nije tu
evo ko mu odgovori magarac
evo ko mu odgovori magarac
Da nije tužno bilo bi smešno...
majtimika wrote:evo ko mu odgovori magarac

Oćete *****, tj oćete kao i do sad što ste ignorisali. A bilo bi lepo, kad su već vlasnici i admini digli ruke od mesta na kome rula par sredovečnih nedojebanih besposličara.majtimika wrote:imam resenje, jednostavno cemo ignorisati fendericine telece postove i gotovo, covek je retardiran, ne vredi sa njim se objasnjavati , posto od admina ne moze da dobije ban , leo ignorisati kao da nije tu