Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata
kupuju se supersonici a nema se para za neki 100e delay c c c
bas volis te gay insinuacije?Overdrive wrote:to su fensi bordovi za nas iz džibutija..
njima su na Zapadu sve te pedalice dimće na faginće što se tiče cene, bile i biće
Pa naš šta je za njih analogman ili tako neka "fenserica"?
i u gilmurovo vreme verovatno su koštale kolko flaša uiskija..zato i ne prave fetiš okolo toga
a kod nas bi se iebali u dupe za šugavi ibanez ćub skrimer..

meni taj blekstar tu jako zanimljiv. bas me zanima kako i za sta ga koristi
jbt ja imam tolko opreme da mi glupo da se hvalim, pa nisam valjda ljakse..djomla wrote:kupuju se supersonici a nema se para za neki 100e delay c c c
c, nego reko možda su SQ gejovi pa ljudi zbog toga neće..?djomla wrote:Overdrive wrote:
bas volis te gay insinuacije?
ma jok, ako je je joyo to je coolOverdrive wrote:jbt ja imam tolko opreme da mi glupo da se hvalim, pa nisam valjda ljakse..djomla wrote:kupuju se supersonici a nema se para za neki 100e delay c c c

analogne ne volim, zvuče mi raštimovano u repovima..djomla wrote:ma jok, ako je je joyo to je coolOverdrive wrote:jbt ja imam tolko opreme da mi glupo da se hvalim, pa nisam valjda ljakse..djomla wrote:kupuju se supersonici a nema se para za neki 100e delay c c csamo da nije analognicika
znaci imao si ga
vidis, o tome ti pricam 

- tommytigh77
Verovatno mu je ovo studijski rek sa pedalama, pa voli da ima što više raznovrsnih drajvova čisto da bi obojio ponešto tu i tamo, da razbije monotoniju. Inače, što se Gilmoura tiče, meni glavni prepoznatljiv šmek njegovom tonu daje to što sve vreme koristi normalno pojačalo (Hiwatt, je l') PLUS Leslie na slow speed-u koji je negde na oko 30-40% miksa u odnosu na ''regularan'' zvuk. Jednom kad se namesti sličan setup (npr. sa dodatnim pojačalom pre kojeg se ubaci neki Leslie sim, ili jedno pojačalo ali sa Leslie simom koji ima mix kontrolu), to nabada 99% Gilmourovog tona, bez obzira na gitaru i drive pedale.Funkomat wrote:meni taj blekstar tu jako zanimljiv. bas me zanima kako i za sta ga koristi
I Ibanez Tube Screamer je vecan.I ja bih mozda i dao da me ono u ono za Ćubskrimer-jbg,pola sveta to radi badava!Daj makar neku vajdu da vidim od ovog sto imam kao produzetak ledja.Overdrive wrote:to su fensi bordovi za nas iz džibutija..
njima su na Zapadu sve te pedalice dimće na faginće što se tiče cene, bile i biće
Pa naš šta je za njih analogman ili tako neka "fenserica"?
i u gilmurovo vreme verovatno su koštale kolko flaša uiskija..zato i ne prave fetiš okolo toga
a kod nas bi se iebali u dupe za šugavi ibanez ćub skrimer..
Al da bude bela!
tommytigh77 wrote:Verovatno mu je ovo studijski rek sa pedalama, pa voli da ima što više raznovrsnih drajvova čisto da bi obojio ponešto tu i tamo, da razbije monotoniju. Inače, što se Gilmoura tiče, meni glavni prepoznatljiv šmek njegovom tonu daje to što sve vreme koristi normalno pojačalo (Hiwatt, je l') PLUS Leslie na slow speed-u koji je negde na oko 30-40% miksa u odnosu na ''regularan'' zvuk. Jednom kad se namesti sličan setup (npr. sa dodatnim pojačalom pre kojeg se ubaci neki Leslie sim, ili jedno pojačalo ali sa Leslie simom koji ima mix kontrolu), to nabada 99% Gilmourovog tona, bez obzira na gitaru i drive pedale.Funkomat wrote:meni taj blekstar tu jako zanimljiv. bas me zanima kako i za sta ga koristi
Njegov ton je TUBE DRIVER, uvijek ih koristi minimalno 2-3 u lancu...znam da bez toga ne ide u WC zadnjih 30 godina (ako ne racunamo prste i Hiwatt).....e sad vise od polovine tih pedala uopste ne spadaju u skupe ili butik pedale....Boss, Blackstar, MXR, seimour duncan i sl.
Nego meni je najzanimljivije to sto niko nije prokomentarisao da on samo na pedalbordu ima 6-7 lampi

- tommytigh77
Jbg, kad je snimao Dark Side Of The Moon i The Wall, mislim da Tube Driver nije još bio izmišljen, al' dobro...

Jes u pravu si, koristi ga od 93 godine....znaci nije 30 nego 23 godine.tommytigh77 wrote:Jbg, kad je snimao Dark Side Of The Moon i The Wall, mislim da Tube Driver nije još bio izmišljen, al' dobro...![]()
- tommytigh77
Nema veze, nisam mislio da navlačim mak na konac, nego kad kažem Gilmour ton, mislim na njegov ton sa klasičnih Pink Floyd albuma. Ovo što je svirao u zadnjih 23 godine nisam ni slušao.