OD/Fuzz/Distortion

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Overdrive

Re: OD/Fuzz/Distortion

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 19:17

pisac wrote:Sve sto radimo,radimo za masu.Slikarstvo,vajarstvo,knjizevnost,arhitektura,gradovi,ulice,moda,casopisi-pa sve je za masu.
Muzika se pravi za mase.I ovaj forum je za mase.Nije sve to ni bitno,u krajnjoj liniji.Dobra stvar i korist koju mozemo ovde naci je uteha.Kad covek sagleda profil i pravu prirodu nekih mizantropa ,ne moze a da ne bude srecan sto i on nije takav.
I odmah pozitivnije misli,i pocinje da se divi sebi,i da radi na svom usavrsavanju i napredovanju.Ostaviti one lose daleko iza sebe,i stici one koji su vec odmakli daleko ispred tebe.
Momci,gruvajte svoju muziku,jer sta god svirate,ostace kao deo istorije,jednog perioda zivota u Srbiji,Evropi,i svetu.
Inace,tuzno je sto diskusija ide u ovom pravcu...
Van Gog nikad nije jednu sliku prodao

Bitlsi su se povukli u studio upravo zbog glupe mase

Pisac, mnogo si mi nešto romantičan i ljubavi gladan. Idider oprcaj nešto tu u tvom gradu

inače slažem se, tužno što diskusija nije ostala na fuzz-u i overdrajvu.

Samo o overdrajvu bih mogao da pričam satima..

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 06 Jan 2016, 19:21

Overdrive wrote:šaban šaulić živi još udobnije, pa je opet treš
Za razliku od Status Quo...

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 19:22

tommytigh77 wrote:
Overdrive wrote:šaban šaulić živi još udobnije, pa je opet treš
Za razliku od Status Quo...
now you're talking..

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 06 Jan 2016, 19:23

Overdrive wrote:

Očigledno ćemo morati da čekamo da i ti rikneš da bi nam sevnulo kroz glavu kakav si neshvaćeni genije bio. Šteta što ćemo to moći da prosudimo jedino po telu i rancu na dnu provalije.

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 19:25

tommytigh77 wrote:
Overdrive wrote:

Očigledno ćemo morati da čekamo da i ti rikneš da bi nam sevnulo kroz glavu kakav si neshvaćeni genije bio. Šteta što ćemo to moći da prosudimo jedino po telu i rancu na dnu provalije.
oo..tommy made a joke :bravo:

pisac

Post by pisac » 06 Jan 2016, 19:30

Overdrive wrote:
pisac wrote:Sve sto radimo,radimo za masu.Slikarstvo,vajarstvo,knjizevnost,arhitektura,gradovi,ulice,moda,casopisi-pa sve je za masu.
Muzika se pravi za mase.I ovaj forum je za mase.Nije sve to ni bitno,u krajnjoj liniji.Dobra stvar i korist koju mozemo ovde naci je uteha.Kad covek sagleda profil i pravu prirodu nekih mizantropa ,ne moze a da ne bude srecan sto i on nije takav.
I odmah pozitivnije misli,i pocinje da se divi sebi,i da radi na svom usavrsavanju i napredovanju.Ostaviti one lose daleko iza sebe,i stici one koji su vec odmakli daleko ispred tebe.
Momci,gruvajte svoju muziku,jer sta god svirate,ostace kao deo istorije,jednog perioda zivota u Srbiji,Evropi,i svetu.
Inace,tuzno je sto diskusija ide u ovom pravcu...

Pisac, mnogo si mi nešto romantičan i ljubavi gladan. Idider oprcaj nešto tu u tvom gradu

inače slažem se, tužno što diskusija nije ostala na fuzz-u i overdrajvu.

Samo o overdrajvu bih mogao da pričam satima..
ZAJEBI GITARU,NIJE TO ZA TEBE...Pisi za neki decji casopis,mozda ti to lezi...
Ajlavju bre.Nisi ti toliko los,samo si grozno usamljen,ti to znas,i ja to znam.Ali si i sam kriv zbog toga-zene ne vole mudrosere,nego jednostavne i iskrene muskarce.Budi onda takav,jbg,ako mozes...
Ja te volim,ali sam ozenjen...svejedno,budi malo bolji,druze moj.Sta je to s tobom?Zasto sve ovo radis?

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 19:34

pisac wrote: zene ne vole mudrosere,nego jednostavne i iskrene muskarce.Budi onda takav,jbg,ako mozes...
i tako dođosmo do glavnog razloga zbog kojeg bi ti na binu..Žene.

Vidi, meni je žena preko glave, ako ti treba neki savet..tu sam, znam mnogo brže i delotvornije metode, nego da se cimaš i praviš sulude kompromise sa muzikantima koji bi da gruvaju ok? ok.

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 19:36

lekcija za sve vas koji bi da gruvate :)

OD loves you

pisac

Post by pisac » 06 Jan 2016, 19:54

Overdrive wrote:
pisac wrote: zene ne vole mudrosere,nego jednostavne i iskrene muskarce.Budi onda takav,jbg,ako mozes...
i tako dođosmo do glavnog razloga zbog kojeg bi ti na binu..Žene.

Vidi, meni je žena preko glave, ako ti treba neki savet..tu sam, znam mnogo brže i delotvornije metode, nego da se cimaš i praviš sulude kompromise sa muzikantima koji bi da gruvaju ok? ok.
Ma pusti to,nije sve to ni vazno,nego-sto radis sve ovo,kad osecam da si ustvari dobar covek?
Ponekad zaista kazes pametne stvari,i umes da primetis puno toga.Ponekad si iskren,jbg,i objektivan.Zasto ulazis u rasprave i konflikte sa ljudima?Zasto namerno iniciras svadju,iritiras, sa zadovoljstvom?Sta ti je,druze moj?
Ti si smeker, koji hoce da ga dozive kao idiota.Pitam se ,zasto?
Nemoj bre,jbmmuzivot.Budi drugar.

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 20:10

pisac wrote: Zasto ulazis u rasprave i konflikte sa ljudima?
konflikti su dobri, jednoumlje nije.

Ja sam borac za muziku, za razvijanje talenta, očuvanje pravih vrednosti i onoga što muzika donosi.

Kada vidim da ljudi koriste muziku zarad samopromocije, zarad smorenih aplauza još smorenije publike bez kriterijuma i ukusa - humano estetsko i etičko u meni se buni.
Smatram da ni jedan umetnik ne sme da dozvoli da zavlada prosečnost, odrađivanje, gruvanje, povlaživanje jeftinim strastima.
Smatram da je kultura jedino što ovo društvo može da izbavi iz mulja deprsije, agresije, tuposti.

Biti kulturan je teško, ali isplativo
Biti džudža je lako i sebično.

Provociram i provociraću sve one koji imaju kratak fitilj, jer znam da im se fitilj skratio usled trošenja raznog đubreta.

Nikoga ne krivim. Pogotovo mnoge mlade koji su zapravo žrtve sveopšteg posrnuća i erozije vrednosti, kulturnih ponajviše.

Ali..koje sredstvo humanista može da ima, osim da isporovcira, zapita?

Ja to radim. I po tome kakve su reakcije, vidim da sam u pravu.

Sa kulturnim, prosvećenim (pa i muzički obrazovanim) ljudima, nemam taj problem.
Sve nesuglasice se završe tamo gde i treba - na različitosti.

Kultura kod čoveka stvara snagu, (i što je možda najvažnije) strpljenje.
Toleranciju i disciplinu.

Našim muzičarima (speaking of culture) nedostaje strpljenje.
Sve je zaiebanicja, sve vrišti od nestrpljenja i besa, a ako ćemo dublje u psihoanalizu - i od straha.

Kažem, nije nikom zameriti. Ljudi su preplašeni.
Smatraju da će im život proći ako ne iskuse ovo ili ono, ako ne požure i uhvate voz, ako ne zgrabe..otmu..

Takva je klima danas. I to je jako loša klima za kulturu, muziku naročito.

Naravno da mi nije namera da bilo koga vređam jer, slabo koga poznajem. Vi ste za mene samo reči, misli i kao takve vas tretiram.

Kod nekih ima štofa (to su oni koji se osete prozvanim, koji reaguju - jer bi inače gledali svoja posla i ignorisalime kao nebitnog, dosadnog)

Kod nekih nema pomoći i tu nema bože pomozi (to su oni koji sada dok mi raspredamo, gruvaju..uvereni da su muzičari, da šire kulturu, a zapravo su samo gladni aplauza po svaku cenu, i možda poneke čkepi)

i da, držim da sam kulutran, iskren..jedino, i to priznajem javno, imam jednu manu, a to je da mnogo lažem

:P

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 06 Jan 2016, 20:23

Demokratija u kulturi neumitno dovodi do diktature mediokriteta, i stoga je ovoj državi neophodan jedan kulturološki pastir, zvezda vodilja, a Bugi se svojom dosadašnjom karijerom, plodonosnim stvaralaštvom najviše klase u svetskim razmerama, nameće kao prirodni kandidat za tu poziciju.

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 20:28

tommytigh77 wrote:Demokratija u kulturi neumitno dovodi do diktature mediokriteta
ovo je reklo bi se contradictio in adjecto, jer demokratija i diktatura ne idu zajedno. Demokratiji pogotovo ne treba pastir.

No slažem se kada je u pitanju autokratija i smatram da bi veoma uputno bilo uvesti određene zabrane, kao i uporedo s tim, prisilno opismenjavanje.

Društvo je u stanju ludog bolesnika kome nažalost treba vezati ruke na leđa, zatvoriti ga u učionicu izolovanu od televizije i terati da čita grčke mitove i legende, sluša Mozarta i piše sastave na temu "ko sam ja ?"

Tenji

Post by Tenji » 06 Jan 2016, 20:38

Overdrive wrote:
Tenji wrote:Zato sto sam video svojim ocima i cuo svojim usima previse puta. Ljudi koji sviraju sami u sobi (a u ovo vreme ih ima mnogo) usled nedostatka kontakta sa drugim muzicarima ne razviju na vreme sposobnost saradnje sa istima, umece uklapanja misljenja, snalazljivost da se izvuce situacija kada se nesto zajebe, nacin razmisljanja kada sviras u bendu a ne sam, i mnoge druge kljucne stvari koje nije tako lako objasniti vec se moraju iskusiti. S obzirom da oni u sobi umeju da sviraju, cesto misle da nije u njima problem vec u drugima, i samim tim nisu spremni na njemu da rade. Neki i koji jesu spremni, ne mogu, jer je vreme za to proslo. Bedroom playeri ne uspevaju u stvarnom svetu. Bedroom playeri se poplase kada se pojaca, bedroom playeri ispadaju iz ritma, bedroom playera nema u miksu jer ne znaju sta to znaci, bedroom playeri sagnu glavu i prestanu da budu playeri.
m, sudeći po krajnjem proizvodu, tj kvalitetu muzičke scene u Srbiji, ne slažu ti se ton i slika

Hoću reći, džaba ti saradnja sa ostalima kada svi zajedno sarađujete u nečemu što je obrni okreni jako loše
Hoces reci da nema dobrog benda na domacoj sceni?

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 06 Jan 2016, 20:39

Overdrive wrote:
tommytigh77 wrote:Demokratija u kulturi neumitno dovodi do diktature mediokriteta
ovo je reklo bi se contradictio in adjecto, jer demokratija i diktatura ne idu zajedno.
Ajde de, potrudi se još malo, uključi dodatni pogon sivih ćelija, pa ćeš ukapirati šta sam rekao, nije toliko teško.

Overdrive

Post by Overdrive » 06 Jan 2016, 20:41

Tenji wrote:
Hoces reci da nema dobrog benda na domacoj sceni?
bravo dečko

Post Reply