Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Au bretommytigh77 wrote:a kupujem ih triput mesečno
Ja iskreno nemam takav utisak. Koristim 10-52 komplet u standardnom stimu, i to mi je taman, na normalnoj strat/tele skali. Bas sam veoma brzo navikao na taj set jos pre nego sto sam presao na Elixir, odgovara mi i tvrdoca i tenzija, pa sad kad uhvatim bilo koju gitaru sa 10-46, bas mi bude bezveze, a ne lozim se pritom na te macho tripove "matori sto deblje zice to bolje, aaaaaargh SVEEEE".tommytigh77 wrote:...Jedini problem je što su, bre, tvrde u PM...
Jbg, dosta sviram ''kilometarske'' tezge, od jutra do sutra, a pritom mi se i znoje ruke, tako da obične žice ako mi potraju 3 svirke, to je bonus. Baš ću da vidim koliko će Elixir da mi potraje pa ću prijaviti rezultate.nebojsak wrote:Au bretommytigh77 wrote:a kupujem ih triput mesečnopa šta radiš sa žicama?
Rezultat - necu skoro kupiti ove ziceRockatansky wrote:http://www.ernieball.com/products/elect ... ckel-wound
Kupio danas ove, prvi put, pa sada videcemo kako ce biti... Ona 3. je bas 'ebeno cudno debela, video sam da se ljudi na to zale. I ima neko slovo u oznaci, jel zna neko sto je tako?
Na prvi pogled nije problematicna za bendovanje...
Evo, posle dva meseca, Elixir žice su na samrti. Na golim žicama se ogulila zaštita na par mesta duž vrata i počele su da rdjaju, obotane rade potpuno tupo već mesec dana, i potpuno su izašle iz kote, E1 sedlo nemam gde više da pomerim unapred. Prvih tri nedelje su bile super, sve posle toga je bilo bičevanje rage, čisto da vidim koliko će da izdrže. Ono što me je najviše frapiralo je da su mi iŽjele pragove za dva meseca k'o što obične žice nisu za godinu dana. Na prvih 5 pragova se napravili oni kanalići k'o na akustari, to pre ovih žica nisam imao na gitari. Užas. Srećom, ove godine sam svejedno u planu i programu imao nivelaciju pragova, samo što će zbog ovoga nivelacija morati da bude malo dublja. Takodje sam, valjda zbog te presvlake, imao problema sa povremenom zujkom tokom pauza u sviranju, ako se ne napravi baš solidan kontakt sa žicama, kao da izgube masu, nije ih dovoljno samo ovlaš dotaći. Umelo je da bude baš frustrirajuće. Jbg, to su moja iskustva, možda drugi budu imali više sreće.tommytigh77 wrote:Baš ću da vidim koliko će Elixir da mi potraje pa ću prijaviti rezultate.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest