Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Frostensen

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by Frostensen » 06 Mar 2016, 15:45

Pa da sam se doselio juce ovde, pa i da odmerim, ali posto sam rodjen ovde onda iz prakticnog zivotnog iskustva (na zalost) znam da su Srbi primitivan, zatucan, prljav, kukavicki i dosta licemeran narod koji ima mnogo visoko misljenje o sebi dok je pre samo 15 godina lepio po zidovima slike Alana Cumaka iz Tv Revije jer lece na daljinu.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 06 Mar 2016, 15:58

Ne lupetaj svi su takvi tj. svi bi bili takvi da su prosli kroz decenije sistematskog zaglupljivanja i unistavanja. I Nemci i Francuzi i Englezi i svi drugi.

Frostensen

Post by Frostensen » 06 Mar 2016, 16:09

A da, zaboravio sam, drugi su krivi u stvari. Izvinjavam se. Ona ratom sravnjena i podeljena Nemacka je bas imala srece, a i Japan. U stvari i Madjarska kad bolje razmislim, oni su bas bili klosari u odnosu na nas. A i Slovenci. U stvari i ...ma necu vise nema smisla..
Last edited by Frostensen on 06 Mar 2016, 16:29, edited 1 time in total.

ivan242

Post by ivan242 » 06 Mar 2016, 16:15

Rockatansky wrote:Ne lupetaj svi su takvi tj. svi bi bili takvi da su prosli kroz decenije sistematskog zaglupljivanja i unistavanja. I Nemci i Francuzi i Englezi i svi drugi.
Jos dve godine pa ceo vek.

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 06 Mar 2016, 16:33

Pre petnaestak dana je bila 250€, pa do pre par dana 320 i sad je 350€. Zanimljiva taktika prodaje. Inače gitara već dosta dugo stoji na oglasima.

http://www.kupujemprodajem.com/Western- ... d=62060432

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 06 Mar 2016, 16:45

Ja sam je isto razmatrao dok je bila 250. :)

Rockatansky

Post by Rockatansky » 06 Mar 2016, 16:47

Zato bolje pozuri dok nije jos skuplja ;)

Marens

Post by Marens » 06 Mar 2016, 23:37

Marens wrote:Pozdrav svima!

Retko se oglašavam na forumu, ali ovu temu redovno čitam, pošto je vrlo korisna. Imam utisak da prevaranata nikad više nije bilo....mada, kad se setim svojih sviračkih početaka (početak 90-ih) i ekipe koja je "valjala" instrumente tada, mislim da je situacija manje-više ista. Kad se zapitamo kako je propao r'n'r, ja se uvek setim te starije ekipe propalih rokera i bluzera (konkretno, pričam o Novom Sadu), koja je oduvek gledala da ti podvali i, ako je moguće, uvali neku opremu za ljutu paru.

Elem, moj skromni doprinos se odnosi na ovaj oglas http://www.kupujemprodajem.com/Celestio ... lter_id=26

Naime, čoveka koji prodaje ovaj zvučnik znam godinama. Stariji lik od mene, svira(o) po raznim novosadskim "bluz" bendovima. Elem, kontaktirao sam ga pre desetak dana i pitao za taj zvučnik. Ponudio mi ga je za 80 evra. Reče mi da je kao nov. Ja mu se javio sutradan i rekao da pristajem na ponudu. Međutim, kaže on kako se i njegov kum zainteresovao, pa će prvo da vidi s njim da li kupuje. Posle par minuta javlja da će kum kupiti zvučnik. Važi! Sve OK. Kasno sam se javio.

Pre par dana mi šalje poruku da se kum predomislio. Ako sam još uvek zainteresovan, ponuda stoji. Ja kažem da jesam i još jednom ga pitam da li je zvučnik neoštećen. Kaže mi - zvučnik je super i da ga zvrcnem kad dođem do njegove zgrade (?). Tako i bi. Drugar i ja došli na datu adresu. Ja ga zvrcnem, on kaže da će sići momentalno (?!). Silazi on, izlazi iz zgrade, napolju je već mrak. Ja ga zamolim da barem uđemo u ulaz gde ima svetla, da ne stojimo napolju u mraku.

Zvučnik probušen na vešanju s jedne strane (kao da je neko proćerao šrafciger kroz njega), a na drugom kraju, vešanje zarezano. Membrana "izguljena" na jednom delu. Pitam ga šta se desilo. Kaže- brisao je membranu. I sad, taj zvučnik je na oglasu. Tekst možete i sami pročitati. Nigde ne spominje oštećenje. Ovo pišem da neko ko nije iz NS, a eventualno kupi zvučnik, ne bi doživeo neprijatnost kad otvori kutiju i vidi na šta ono liči. Da fazon bude veći, na fotkama se ta oštećenja ni ne vide.

Izvinjavam se zbog podužeg teksta. Smatrao sam da treba da predstavim širu priču.
Samo da ažuriram link, pošto ga je lik postavio kao novi :http://www.kupujemprodajem.com/Celestio ... lter_id=26

RadeRas

Post by RadeRas » 07 Mar 2016, 08:40

Marens wrote:

Retko se oglašavam na forumu, ali ovu temu redovno čitam, pošto je vrlo korisna. Imam utisak da prevaranata nikad više nije bilo....mada, kad se setim svojih sviračkih početaka (početak 90-ih) i ekipe koja je "valjala" instrumente tada, mislim da je situacija manje-više ista. Kad se zapitamo kako je propao r'n'r, ja se uvek setim te starije ekipe propalih rokera i bluzera (konkretno, pričam o Novom Sadu), koja je oduvek gledala da ti podvali i, ako je moguće, uvali neku opremu za ljutu paru.

Elem, moj skromni doprinos se odnosi na ovaj oglas http://www.kupujemprodajem.com/Celestio ... lter_id=26

Naime, čoveka koji prodaje ovaj zvučnik znam godinama. Stariji lik od mene, svira(o) po raznim novosadskim "bluz" bendovima. Elem, kontaktirao sam ga pre desetak dana i pitao za taj zvučnik. Ponudio mi ga je za 80 evra. Reče mi da je kao nov. Ja mu se javio sutradan i rekao da pristajem na ponudu. Međutim, kaže on kako se i njegov kum zainteresovao, pa će prvo da vidi s njim da li kupuje. Posle par minuta javlja da će kum kupiti zvučnik. Važi! Sve OK. Kasno sam se javio.

Pre par dana mi šalje poruku da se kum predomislio. Ako sam još uvek zainteresovan, ponuda stoji. Ja kažem da jesam i još jednom ga pitam da li je zvučnik neoštećen. Kaže mi - zvučnik je super i da ga zvrcnem kad dođem do njegove zgrade (?). Tako i bi. Drugar i ja došli na datu adresu. Ja ga zvrcnem, on kaže da će sići momentalno (?!). Silazi on, izlazi iz zgrade, napolju je već mrak. Ja ga zamolim da barem uđemo u ulaz gde ima svetla, da ne stojimo napolju u mraku.

Zvučnik probušen na vešanju s jedne strane (kao da je neko proćerao šrafciger kroz njega), a na drugom kraju, vešanje zarezano. Membrana "izguljena" na jednom delu. Pitam ga šta se desilo. Kaže- brisao je membranu. I sad, taj zvučnik je na oglasu. Tekst možete i sami pročitati. Nigde ne spominje oštećenje. Ovo pišem da neko ko nije iz NS, a eventualno kupi zvučnik, ne bi doživeo neprijatnost kad otvori kutiju i vidi na šta ono liči. Da fazon bude veći, na fotkama se ta oštećenja ni ne vide.

Izvinjavam se zbog podužeg teksta. Smatrao sam da treba da predstavim širu priču.
Samo da ažuriram link, pošto ga je lik postavio kao novi :http://www.kupujemprodajem.com/Celestio ... lter_id=26
Što mu nisi dao negativnu ocenu ako je tako? I dalje mu stoje 10 pozitive? Da svi znamo da imamo posla sa prevarantom. Dovoljna je jedna negativna da se čovek zamisli. Javljam ti se jer sam ja hteo da se cenjkam za ovaj zvučnik i verovatno bih se prevario pa ga kupio ako bi mi spustio cenu na prihvatljivu meru. Moram da ti zahvalim što si me spasao unapred. :ziveli: Sada razmišljam da je bolje da se ne petljam sa polovnim zvučnicima i kupim nov.

alucard_earl

Post by alucard_earl » 07 Mar 2016, 12:42

Najnovija kul fora za prodaju kineskih go***a, kupljen u Mixu :D

https://www.kupujemprodajem.com/Licenci ... lter_id=13

Marens

Post by Marens » 07 Mar 2016, 15:02

RadeRas wrote:
Marens wrote:

Što mu nisi dao negativnu ocenu ako je tako? I dalje mu stoje 10 pozitive? Da svi znamo da imamo posla sa prevarantom. Dovoljna je jedna negativna da se čovek zamisli. Javljam ti se jer sam ja hteo da se cenjkam za ovaj zvučnik i verovatno bih se prevario pa ga kupio ako bi mi spustio cenu na prihvatljivu meru. Moram da ti zahvalim što si me spasao unapred. :ziveli: Sada razmišljam da je bolje da se ne petljam sa polovnim zvučnicima i kupim nov.
Nisam razmenjivao poruke s njim preko KP, pa nemam mogućnost da ga ocenim. Inače, i po gradu sam razglasio ljudima koje obojica poznajemo. Iskreno, nisam se tome nadao od njega. Znam da je uvek imao skupu opremu (i sada na oglasima prodaje dva Gibsona customa - jednog za 3.500, a drugog za 2.000+ evra) i prosto mi je neverovatno da se grbavi za par desetina evra. Mislim, da je rekao - oštećen je zvučnik, daću ga za 50 evra...možda bih i pristao. Međutim, em je mene slagao da je zvučnik kao nov, em ni u oglasu nije napomenuo ništa.
Elem, drago mi je da sam pomogao.
Na kraju sam kupio nov zvučnik u Artistu.
Inače, ima i jedan lik iz Kragujevca koji prodaje isti takav zvučnik i traži 100 evra za njega!!! Na jednoj od fotki se vidi nešto poput zareza na membrani. Nisam siguran da li jeste, ali bez obzira na sve - nov je 120 evra! Koliko su ljudi nerealni, to je neverovatno! U svakom slučaju, shvatio sam da polovan zvučnik NIKAD ne treba kupovati, bar ne kod nas u Srbiji.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 07 Mar 2016, 15:24

Ja sam imao potpuno suprotno iskustvo na KP. Covek se zove Miljan, ne znam prezime, iz N.Knjazevca je, ne poznajem coveka uopste, kupio sam box sa Jensen C12N, polovan, ali u odlicnom stanju, kako je i rekao. Naravnio treba biti obazriv u svakom slucaju.

komil

Post by komil » 07 Mar 2016, 15:46

zekaisapa wrote:Ja sam imao potpuno suprotno iskustvo na KP. Covek se zove Miljan, ne znam prezime, iz N.Knjazevca je, ne poznajem coveka uopste, kupio sam box sa Jensen C12N, polovan, ali u odlicnom stanju, kako je i rekao. Naravnio treba biti obazriv u svakom slucaju.
Iskustva ko iskustva. Ja sam sa tim istim čovekom imao jednu, ajd da kažem, neutralnu situaciju. Uzeo nešto od njega, ispostavilo se da ne radi, javio čoveku, on se sablažnjavao, obavio sa mnom neki telefonski razgovor od možda i sat vremena gde je uglavnom samo hvalio sebe i svoje moralne kvalitete. Morao sam na kraju da prekidam, reko, gospodine ili mi uvažite reklamaciju ili nemojte, šta ima toliko da pričamo. Stvarno nisam bio ni neprijatan ni iznerviran što, ni u jednom momentu, nije uvažio reklamaciju. Samo mi je bilo čudno da se takav iskusan predavac čudno preganja oko nečega što košta samo 30 eura. Od tada taj čovek u oglasima stalno piše nešto tipa "Ne dajem garanciju na robu kada šaljem" i sl. Verujem da takve naglašene poruke u oglasima odbijaju ljude, čovek stvarno preteruje.

p.s. Sprava je inače popravljena veoma lako, bio je problem neki kontakt negde. Moguće je da je problem i nastao u transportu, ja pričam o tome kako je čovek preterano reagovao na jednu običnu reklamaciju.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 07 Mar 2016, 16:03

Pa nekome je 30 eura kao 30 dinara, nekome kao 30.000 eura... kao sto rece, razna iskustva i percepcije. Uglavnom, covek je bio izuzetno korektan...

alfonso

Post by alfonso » 07 Mar 2016, 17:20

Moja iskustva sa kp su uglavnom dobra. Par puta sam se raspitivao za nesto telefonom i odustajao jer mi covek deluje kao da mu otimam nesto i vrda (to mi je nekako znak da nesto sa tim nije kako treba). Jedina stvar na koju sam dao malo vise para je bila gitara i tu sam imao odlicno iskustvo sa covekom iz Leskovca. Ja se stvarno postavim onako kako bi zeleo prema meni da se postavi neko. Ako na takav stav dobijem nekakvu neljubaznost ili ako neko zapinje "dodji da probas ako hoces,nemam ja sta da pricam" odustajem pa sta god da je u pitanju. Necu sa ludacima da se bakcem.
Hit mi je da citam objasnjenja lose ocene. Ima takvih bisera da je to strasno

Post Reply