Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
clapton

Re: Oprema Koju Imate

Post by clapton » 15 Apr 2016, 17:03

:1:

Image

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 15 Apr 2016, 17:36

pisac wrote:Giby sa mini hambuckerima i DarkTerrorOrange?Nisi ljubitelj pedala i dodataka,ili nisi slikao...
Sto ova gitara lepo izgleda na ovoj slici!Vintage,ali si je napravio kao za reklamu u katalogu.Kako si zadovoljan gitarom i pojacalom, sa njom u kombinaciji?
Yes, Firebird sa mini humbuckerima, a pojacalo je u stvari Jim Root Terror. Ima tamo dole jedna delay pedala, dd-3, ponekad je ukljucen. Sve drugo bi samo kvario ton. Sa gitarom sam se borio nedelju dana ( sve je oko 20cm na levo), ali kad sam se navikao, uhh. Clean je magija. Pod drajvom ima veoma prijatan, prilicno jedinstven zvuk. Odlican za blues i rock. Za metal nije baš, ali moze da prodje.

pisac

Post by pisac » 15 Apr 2016, 17:40

,,...sve drugo bi samo kvarilo ton...''
Ove reci cu da odstampam,uokvirim,i okacim na zid iznad mog pojacala...svaka ti cast.A na gitari-prosto zavidim. :bow:

bancika

Post by bancika » 15 Apr 2016, 19:24

Najnovija za'ebancija. Rekoh, kad vec cackam radije iz Japana, Rusije, Nemacke, bilo bi poeticno da uzmem jedan napravljen u gradu u kome zivim :) Iskopao sam neki sa kraja 50ih, kao na slici dole. Otprilike je u istom stanju, samo sto nista nije slomljeno. Naravno, ne radi, svi elektroliti iscureli, ali se to valjda da srediti. Prvo sam mislio da ga raskupusam za delove, ali mi je nekako cool ova kozna kutija (iznutra izgleda kao karton). Oribao sam sve plasticne delove, kozu ocistio maramicama za ciscenje koze i sad izgleda fino. Retro, pomalo relic, ali interesantno. Zadrzacu sve, samo da stavim jack za in i out i to je to. Razmisljam da mozda popravim i radio da moze da radi kao radio kad nije bocnuta gitara i da se cuje njegov zvucnik kad nije bocnuto nista u izlaz. Trebalo bi da je moguce.

Image

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 15 Apr 2016, 19:29

Stravica. Zanimljivi su mi ovi tvoji projekti.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 16 Apr 2016, 00:31

Svaka cast za entuzijazam. ;)

bancika

Post by bancika » 19 Apr 2016, 11:19

zavrsio sam juce ovaj matori Ei. Kao pojacalo sigurno radi, radio sekciju jos nisam probao, nemam antenu i mrzelo me da rzvlacim zice :) ali to mi i nije toliko bitno trenutno. Evo ispod kako izgleda ociscen. Skinuo sam mu i ovaj metalni logo koji je bio korodiran i prljav. Skinuo sam koroziju mesavinom sirceta i soli, posle malo ispolirao vodenom smirglom i vratio nazad. Sto se tice elektronike, zamenio sam sve elektrolite kvalitetnim. Dodao dzekove za ulaz, izlaz i DC. Sve moze da se koristi kako je i bilo, samo sada moze da se kombinuje kako hocu - gitara sa internim zvucnikom ili na cab, ili radio sa bilo kojim zvucnikom.

Radi skroz cool. Ima neki blagi overdrive, nije fuzzy uopste, podseca na vintage lampaski ton. Interesantan mu je ovaj "Ton" prekidac koji duplira kondenzator koji odseca visoke i zamucije ton. Otprilike kao "Deep" switch na mesa boogie :lol: Glasnije je recimo od normalnog TV nivoa glasnoce. Kad zavrsim ostale spravice usnimicu ih sve za YT, pa taman da poredim. Pri kraju mi je i Deacy glava koji pravim od nule koristeci trafoe i tranzistore iz Telefunken magnetofona. Ostali delovi su novi.

Mozda bih mogao eventualno jos da mu oblepim unutrasnjost bakarnom folijom, ovako nema nikakvu zastitu od suma, al videcemo...

Evo par fotki
Spoiler:
Image

Image

Image

Image

Rockatansky

Post by Rockatansky » 19 Apr 2016, 13:46

Super!

Jel imas poseban razlog sto su dzekovi razliciti ili ti je tako doslo?

bancika

Post by bancika » 19 Apr 2016, 13:50

Rockatansky wrote:Super!

Jel imas poseban razlog sto su dzekovi razliciti ili ti je tako doslo?
ej, nemam. Ovi cliff UK (levo na slici) su skuplji i mozda previse fancy za ovaj projekat, pa sam gledao da ih pristedim. Oba su funkcionalno ista, imaju prekidac koji se otvara kad bocnes jack, inace je zatvoren (cliff ima switch i za masu i za signal, al ovde nije bitno).

Rockatansky

Post by Rockatansky » 19 Apr 2016, 13:57

E OK ja mislio mozda sam nesto propustio... :) Hvala.

bancika

Post by bancika » 21 Apr 2016, 10:56

Jos jedna sprava spasena od djubrista. Uzeo sam pokvareni ruski tranzistor za 300 kinti i konvertovao ga. Interesantno, zapadnjacki uredjaji vec od 70te nadalje uglavnom ne mogu da se nadju da imaju push/pull germanijumski izlaz sa trafoom, ali su braca rusi terali tu topologiju i u 80im. Ovaj konkretni radio je napravljen 84te. U sustini mu nije pokvareno nista ozbiljno, samo korodirao onaj konektor za bateriju i malo se mehanicki zeznulo kuciste tu gde se srafi, popucali oni plasticni drzaci. Epoxy-jem sam izlepio to sto je slomljeno, povezao direktno na bateriju i radilo je ok. Ruski elektroliti su izgleda dobro napravljeni, drze se preko 30 god...ali za svaki slucaj sam ih zamenio kvalitetnim Nichicon-ima, i ulazni cap je sad wima film. Izvadio sam mu visak delova - ferit, skalu, potenciometre, zvucnik...posto nije bilo mesta da stavim dzekove za ulaz izlaz. Ovako je izgledao pre operacije. Instaliracu mu izlazni jack kroz ovaj rupicasti lim gde je bio zvucnik. Ulazni jack nazad gde je baterija i DC jack umesto headphones.

Super radi. Cistije od ostalih spravica koje sam opravljao i za nijansu tise. Kad se potera jace dobije neki SRV breakup.
Spoiler:
Image

Image

clapton

Post by clapton » 21 Apr 2016, 19:12

Odlicno! Koliko imaš pojacala kući? :D

RadeRas

Post by RadeRas » 26 Apr 2016, 17:19

Da postavim ja moju kolekciju fuzeva ručni radovi 101%! :metal: Evo jedna umetnička fotografija:
Spoiler:
Image
Divlja trešnja, veoma stara, prelepi godovi. Pedale rade fenomenalno. Fuzz Face kolo, tranzistori u pedalama su BC108C, BC109C, AC128 i AC551! :bow:

zek

Post by zek » 26 Apr 2016, 19:58

Ovo gre'ota da se gazi nogom,
Svaka čast majstore. :metal2:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 26 Apr 2016, 20:24

E stvarno svaka cast! :)

Post Reply