Xotic BB preamp klon?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

hipihill

Re: Xotic BB preamp klon?

Post by hipihill » 20 Aug 2016, 10:39

Original Xotic BB Preamp je jako fina pedalica koja za razliku od većine drugih ima aktivne tonske kontrole. Vrlo je raznovrsna i upotrebljiva. Lično ipak preferiram OCD. Evo kako pokojni Ross Bolton lepo prezentuje mogućnosti i upotrebljivost BB Preampa:

RadeRas

Post by RadeRas » 23 Aug 2016, 14:42

Imao sam greškicu jednu na pedali umesto 220n sam ubacio 22n kond i sada sam to ispravio. Mislim da sada zvuči transparentnije i bass kontrola je finija, mada nisam uporedjivao u minut pre i posle, ali je ok pedala. Voleo bih da čujem original jer sam video kod druga kineski falš koji nisam ni trazio da uporedim.

RadeRas

Post by RadeRas » 31 Aug 2016, 20:56

RadeRas wrote:Imao sam malo više vremena i završio i ovaj klon. Zanimljive opcije ima preko podešavanja potenciometrima, bas opcija i tako ali nije ništa spec. Mnogo su mi zanimljivije OCD, Zendrive a Klon Centaur je keva svima.
Ovako izgleda unutrašnjost:
Spoiler:
Image
Kutija je od šljive i uživo još lepše izgleda. Šljiva je prezahvalna za ove stvari, mnogo lepo. Fale mi kapice potenciometara i izgledaće extra. :) :ziveli:
Dodao sam kapice potova isto od šljive i sada finalno kutija izgleda ovako:
Spoiler:
Image
Možda najlepša kutija koju sam uradio pored prethodnih nekolicinu od divlje trešnje. Šljiva je "mahagonI" za ove stvari. :) Lepo svira takodje, odlična overdrive pedala! :ziveli:

Rockatansky

Post by Rockatansky » 01 Sep 2016, 13:04

Veri najs!

RadeRas

Post by RadeRas » 02 Sep 2016, 16:48

Rockatansky wrote:Veri najs!
Hvala! I meni se mnogo svidja. :bow:

Post Reply