Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
RadeRas

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by RadeRas » 22 Feb 2017, 20:43

Uncle Moe wrote:
22 Feb 2017, 17:58
Jeste li primetili da KP ima opciju "Ignorisi sve oglase ovog korisnika" :) Ja tek sad izvalio
Jee ja sam blokirao sve prodavnice koje se tu reklamiraju, čak i neke poznate preprodavce koji drže visoke cene, sada je oglas najzad ono što mi treba. Pojave mi se samo pedale od privatnih lica, ništa preprodavci poznati, ništa radnje, vidiš ono što se stvarno može kupiti. Odlična im je opcija! :bravo:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 22 Feb 2017, 20:52

oko carine jel pomaze ako imas racun unutra? i ovo ako pishe poklon jel to stvarno prolazi?

d-e-x

Post by d-e-x » 22 Feb 2017, 20:57

https://www.kupujemprodajem.com/Fender- ... -oglas.htm

Ja bih kao kupio nekog mex strata,nesto poput ovog na oglasima. Ako bi neko ko se razume pogledao oglas pa da mi potvrdi da je to,to sto pise...bio bih zahvalan. :ziveli:

Ne bih voleo da platim 400 evra nekog squiera za zalepljenom fender nalepnicom.
Hvala unapred

apollomusicservice

Post by apollomusicservice » 22 Feb 2017, 21:34

Sto se tice vrednosti robe koja stize u zemlju, vrednost robe utvrdjuje carinik koji se moze sloziti sa navedenim iznosom ili ustanoviti drugu vrednost. Sama carinska stopa se krece oko 10 posto na koju je potrebno dodati i PDV od 20 procenata. Vrednost robe cini cena proizvoda i postarina (kao i u mnogim drugim drzavama). Vise se tolerise kada vam posiljke salju privatna lica nego neka firma. Zato sve sto stize iz npr. Kine a niste nista platili, dobro ste prosli jer to ipak salje firma.

Lucky82

Post by Lucky82 » 22 Feb 2017, 21:36

@D-e-x
Covek u oglasu tvrdi da je to Fender MIM Standard Strat.
Ne, to svakako nije MIM standard Strat.
Pickguard cak nije Fenderov, serijski broj na pogresnom mestu, Logo je pogresan, MIM standard nema "F" logo na neck plate-u, telo nije MIM Standard...itd
Ne znam sta je, ali MIM standard svakako nije.

Tenji

Post by Tenji » 22 Feb 2017, 23:03

+1 na post od Lucky82, nista na toj gitari ne izgleda kako treba, cak se i na tako losim slikama vidi. Zaobici u sirokom luku.

d-e-x

Post by d-e-x » 22 Feb 2017, 23:17

Zaobilazim. Hvala na odgovorima!

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Feb 2017, 23:21

Uncle Moe wrote:
22 Feb 2017, 19:37
Pa da, zbog toga zapravo i spomenuh haha.
Inace, mozda ste primetili da se pre dan dva promenio malo izgleda sajta KP (i jos se menja ;) pojavljuju se i nestaju dugmici i tako to)

tocilj

Post by tocilj » 22 Feb 2017, 23:25

MIKI-DJORDJE wrote:
22 Feb 2017, 20:52
oko carine jel pomaze ako imas racun unutra? i ovo ako pishe poklon jel to stvarno prolazi?
To prolazi sigurno samo mnoge firme neće tako da pošalju, britanci posebno. Ali ako je voljan da ti izadje u susret (neki prodavac na e-bay npr.), prolazi bez problema.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Feb 2017, 23:34

d-e-x wrote:
22 Feb 2017, 20:57
https://www.kupujemprodajem.com/Fender- ... -oglas.htm

Ja bih kao kupio nekog mex strata,nesto poput ovog na oglasima. Ako bi neko ko se razume pogledao oglas pa da mi potvrdi da je to,to sto pise...bio bih zahvalan. :ziveli:

Ne bih voleo da platim 400 evra nekog squiera za zalepljenom fender nalepnicom.
Hvala unapred
Cudno bas, meni je na prvi pogled delovalo kao da je sve OK, ali malo kada pogledam bolje, cudno mi je sto ima 22 praga, recimo, i sto ima 2 string treeja, mada menja se to sa godinama, nekad ima neka nema sve to, samo sto retko to vidjam. A i mozda je cudno mesto za serijski broj sto neko rece. U poredjenju sa ovim recimo:
http://www.guitarrepairbench.com/guitar ... umber.html
I sunburst mi je malo ruzan, mozda tako treba, ali cudno je da nije lepsi :)

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 23 Feb 2017, 00:00

Znam, već nema šta nije rečeno o ovome tipu na forumu.
Ali, baš zbog toga, ne ulazeći u to da li pojačao vredi ili ne toliko koliko traži - prateći tekst na oglasu je vrhunac izmešanosti raznoraznih užasa.

http://www.kupujemprodajem.com/VINTAGE- ... -oglas.htm

board index

Post by board index » 23 Feb 2017, 01:09

MIKI-DJORDJE wrote:
22 Feb 2017, 20:52
Posto sam 2x prosao kroz ovo u poslednjih 6-8 meseci, jeste da nije Srbija, ali bi trebalo da je veoma ili cak da ne kazem identicno kao i kod nas. U jednom slucaju mi je bas stigla gitara iz Kine i pisalo je da je poklon, medjutim, pitali su me sta je i kada sam rekao gitara trazili su da im pokazem cenu... e sada... da sam pripremio sve lepo, bukvalno sam mogao da napravim lazni razgovor/potvrdu kao chat u photoshopu, ili jos bolje mogao sam stvarno na chatu sa prodavcem da razgovaram ako da je to poklon, jer je bilo dovoljno da im posaljem screenshot sa mobilnog (nikakav ugovor i slicno), verovanto ne bih platio nista... ali morao sam da platim PDV i ako je pisalo da poklon (kinezi odmah napisu da je poklon, nisam im cak ni trazio :) ).

Drugi slucaj - paket iz Amerike, ali ovaj put je stvaljena vrednost ispod granice za carinjenje, tako da nisam platio apsolutno nista (mada nije bila gitara, ali opet, nije bila ni mala kutija), mislim da je stavljeno 40$ bilo i to je to, carinik je pogledao vrednost na tom papiru i rekao da ne podleze nikakvom carinjenju. Imao sam jos iskustava sa prenosenjem gitare i jos nekih stvari preko grane, ali to je za drugu temu.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 23 Feb 2017, 08:15

nebeskacarica wrote:
23 Feb 2017, 00:00
Ali, baš zbog toga, ne ulazeći u to da li pojačao vredi ili ne toliko koliko traži - prateći tekst na oglasu je vrhunac izmešanosti raznoraznih užasa.

аналогни извор Реверб :lol1:

alfonso

Post by alfonso » 23 Feb 2017, 14:46

nebeskacarica wrote:
23 Feb 2017, 00:00

Hahaha ovo cirilicom je gugl preveo sto posto

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Feb 2017, 18:41

https://m.kupujemprodajem.com/Blade-tex ... 7871561950
Ovo je maltane isti kvalitet izrade kao MiM strat. Stoji vec mesecima a cena je smeshna. Think about it. :)

Post Reply