Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
metalstringer

Re: Oprema Koju Imate

Post by metalstringer » 27 Mar 2017, 13:51

Uncle Moe wrote:
27 Mar 2017, 13:42
Haha slicno sam i ja drzao mikrofon prvih par dana dok nisam uzeo stalak
:mrgreen: :metal:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Mar 2017, 17:39

New Guitar Day. :jeej:

Tomišić Man Made Stratocaster, S/N #47

Image
Image

Telo jova, vrat javor i ruža, Nitro sjajni finiš, 12" radijus vrata, Wilkinson VS-100 tremolo, Tomišić magneti, Master Volume i Master Tone.

Rupa na masci će biti iskorišćena ili za killswitch, ili za prekidač koji uključuje neck ili bridge magnet da radi u svim pozicijama (verovatnije ovo drugo, samo da nađem kvalitetan mali prekidač).

@majtimika: Hvala ti buraz, odvalio si opet, reči nemam. :ziveli:

bancika

Post by bancika » 27 Mar 2017, 17:51

jako lepo, jel ovo fiesta red? dobra fora sa prorezom sa podesavanje sipke. Lepo bi mu dosao neki poklopac od mother of pearl sa ugraviranim imenom koji moze da se skine nekako :)

Mala zezancija je sto su mali prekidaci pravljeni za rupe od 6mm, a ova ti je dosta veca...mada se moze srediti. Pogledacu dal imam neki zgodan prekidac za to.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 Mar 2017, 18:20

Hvala ti, drago mi je da ti se sviđa.

Otvor za podešavanje šipke je mega-dobra i praktična fora, Tomišić to već dugo stavlja ako se ne varam... Ne smeta mi što je otkrivena, sviđa mi se kako izgleda..

Što se boje tiče, išlo je ovako... Odem u farbaru s namerom da nađem neku crvenu koja je intenzivna ali ne previše svetla. Nakon sat vremena buljenja u milion različitih paleta i isto toliko nijansi crvene boje, odlučim se za nešto što kao liči na Ferrari crvenu. Međutim, kad su je zamešali i kad sam je video "uživo" u kantici na dnevnom svetlu a ne na papiru iz palete, učinila mi se previše svetla. Odaberem još jednu boju koja je bila dosta tamnija (meni se učinilo ne previše tamna), ali kad sam je video u kantici - pretamna, i vuče na neku nijansu koja mi se takođe nije svidela sama za sebe. Tu odlučim, neka ga đavo nosi, zamešaćemo ove dve na licu mesta, pa kako ispadne.

Cilj je bio da baš namerno ne bude fiesta red jer me ta primesa "cigla" nijanse u crvenij boji jako nervira, nego da bude neka intenzivna crvena ali ne baš drečava, svetla. Sve u svemu, sviđa mi se kako je ispalo, fotke ne mogu verno da prenesu tačnu boju, to je nažalost jasno.

Hvala ti za nameru da pomogneš oko prekidača. :ziveli: Ali, problem je što ne želim da stavim klik-klak prekidač (jer sam ubeđen da bih ga non-stop kačio rukom dok sviram, Vol i Tone moraju da budu tamo gde jesu da mi ne budu preblizu), već ako negde nekad uspem da nađem neki mali push-push prekidač. Ako imaš neku ideju za tako nešto, bio bih veoma zahvalan na nekom linku. :)

clapton

Post by clapton » 27 Mar 2017, 19:28

srecan bio i zdravo ga trosio! :bravo:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 27 Mar 2017, 21:23

Baba Slim wrote:
27 Mar 2017, 17:39

Image

K'o lutka

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 27 Mar 2017, 22:54

Baba Slim wrote:
27 Mar 2017, 17:39
New Guitar Day. :jeej:

Svaka čast, sa srećom, i da dugo služi! Odlično izgleda, za moj ukus je samo možda mogla mint green maska, nekako mi mnogo dobro pasuje na sve crvene stratove, bez obzira na nijansu. Što se tiče te rupe od pota, ja bih to ostavio kako jeste ili bih eventualno jurio da kupim novu masku koja nema tu rupu, čisto iz estetskih razloga. Kontam da ako ti je smetao pot tu, smetaće ti i bilo kakav taster. A drugo, ja sam imao jednog strata koji je imao taj ''seven sounds switch'' i nisam ga nikad koristio. Neck + bridge na stratu jednostavno ne radi kao na telcu, a sva tri u isto vreme su meh... Oba dodatna zvuka su mi bila nedovoljno distinktivna i ubedljiva u odnosu na standardnih pet da bih u svirci uopšte i odvajao pažnju na to da ih povremeno iskoristim. Možda je nečije iskustvo drugačije, ali strat je strat, a telaca već imaš dovoljno. Killswitch je već zanimljiva ideja, ali njega bih isto locirao negde gde neće da smeta.

bancika

Post by bancika » 28 Mar 2017, 00:04

blower switch moze da bude koristan.

Btw, porucih DiMarzio Virtual Solo da zamenim Virtual Vintage Blues...u zadnje vreme sam vise koristio Strata i nekako mi je malo nedostajalo snage i "beef" na bridge poziciji. Solo je jaci taman 30ak % i malo topliji, trebalo bi da bude bas ono sto sam trazio...nego dok stigne kod drugarice u NY, pa da ga ona donese meni... :grummel_2:

evo i jedna umjetnicka :)
Spoiler:
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Mar 2017, 01:02

Hvala svima. :) :ziveli:

@ Tommy: Maska jeste mint green, ali na ovoj fotki nije ispalo tako, jbg. :)

Kako vreme prolazi, sve više i ja naginjem ka killswitchu, jer, iskreno i ovih 5 zvukova su mi novi i ne mogu da se čudom načudim sad već par dana. :lol: Tako da je pitanje "kada bih to koristio te dodatne dve kombinacije" sasvim legitimno, sad i ovako već moram da otkrivam gde je korišćena koja pozicija od postojećih, u muzici koju treba da sviram. :)

I javno da se zahvalim banciki na spremnosti bez oklevanja da se pomogne oko nabavke prekidača. :bow: :ziveli:

bancika

Post by bancika » 28 Mar 2017, 01:16

any time, man :ziveli:

za killswitch nije lose uzeti neki normalno zatvoreni taster, pa kad pritisnes da prekine signal i cim pustis vrati se sam u normalno (zatvoreno) stanje. Mnogo lakse mozes da se zezas sa ritmickim prekidanjem signala nego obicnim prekidacem.

http://www.mgelectronic.rs/taster-mini-nzatvoren-crni

ili ovaj veci

http://www.mgelectronic.rs/taster-uni-4a-zatvoren

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 28 Mar 2017, 01:33

Da, tako sam i kapirao. :) Od ova dva linka, naginjem ka prvom tasteru tj. manjem, jer je prečnik navoja na ovom većem za par mm veći od postojeće rupe na masci, a ne da mi se nešto da je proširujem.

I naravno, sad ključno pitanje - crni ili crveni prekidač? :XD:

fattwang

Post by fattwang » 28 Mar 2017, 07:50

Ja bih pre stavio neki normalno otvoreni, vezano da izlaz iz magneta preko njega ide ka masi. Tada u normalnom radu zvuk ne ide preko tastera.
Uzmi u obzir i ove tastere, dosta su pecizni, hermetički su zatvoreni i predviđeni za veoma male signale.
http://www.kelco.rs/katalog/komponente. ... upweb=5212

Image

Rockatansky

Post by Rockatansky » 28 Mar 2017, 07:59

tommytigh77 wrote:
27 Mar 2017, 22:54
A drugo, ja sam imao jednog strata koji je imao taj ''seven sounds switch'' i nisam ga nikad koristio. Neck + bridge na stratu jednostavno ne radi kao na telcu, a sva tri u isto vreme su meh... Oba dodatna zvuka su mi bila nedovoljno distinktivna i ubedljiva u odnosu na standardnih pet da bih u svirci uopšte i odvajao pažnju na to da ih povremeno iskoristim. Možda je nečije iskustvo drugačije, ali strat je strat, a telaca već imaš dovoljno.
Cudna stvar, ja sam na "probnoj" gitari napravio taj prekidac, i toliko mi se svijda da cu i na glavnom stratu da ga ugradim. Bridge mi je uvek malo trebli, i kada ukljucim neck taman ga malo ublazi... Svakako ne koristim sve kombinacije, nego samo neke. :)

bancika

Post by bancika » 28 Mar 2017, 08:16

fattwang wrote:
28 Mar 2017, 07:50
Ja bih pre stavio neki normalno otvoreni, vezano da izlaz iz magneta preko njega ide ka masi. Tada u normalnom radu zvuk ne ide preko tastera.
Uzmi u obzir i ove tastere, dosta su pecizni, hermetički su zatvoreni i predviđeni za veoma male signale.
http://www.kelco.rs/katalog/komponente. ... upweb=5212

Image
Mislis da izlaz iz vol pota povezes na masu kad je pritisnut taster? Moze i tako, i ima veci izbor takvih tastera.

Tenji

Post by Tenji » 28 Mar 2017, 09:52

@Baba Slim - prelep Strat, neka te u zdravlju sluzi. :ziveli: Tomisic je zaredjao nekoliko Stratova u poslednje vreme od kojih bas ide voda na usta, svaka cast. :bravo:

Post Reply