Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kwiss

Re: Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Post by kwiss » 16 Apr 2017, 12:57

Baba Slim wrote:
16 Apr 2017, 10:49
Buraz, ajde ti prikoči malo.

Prvo, ako dužina forumskog staža određenog člana, i sam višegodišnji doprinos sadržaju foruma nisu dovoljni da se prema nekome obraćaš sa barem nekom dozom poštovanja, onda bi bar trebalo imati na umu da nemaš baš potpunu predstavu kome se obraćaš. Isto tako ni ja nemam predatavu za većinu članova, jer vas 99% ne znam lično, kao pretpostavljam ni ti, razumeš na šta ciljam.

Tvoj post je vređajući i bezobrazan, a da pri tome nisi ponudio nikakav konstruktivni kontra-argument.

Da ne ulazim u to da tommy ima poznavanje muzike, svirački staž i iskustvi kao i poznavanje opreme o čemu mnogi ovde mogu samo da sanjaju. Da, u to sam se lično uverio, da ne bude zabune.

I da ne ulazim u to da mogu iz iskustva da potvrdim da je to što je rekao za matorog Kjuba 60 u najmanju ruku tačno, svidelo se to nekome ili ne.

Ako do sad nije bilo jasno - forum upravo i služi za iznošenje subjektivnih stavova i mišljenja (nekad uz argumente a nekad na žalost ne, pa kako se ko oko čega složi).

Ako ti se to ne sviđa (i bilo kome drugom, kad smo već kod toga, nije upućeno samo tebi), i ne možeš lepo, kulturno i konstruktivno da učestvuješ bez bezobrazluka, vređanja i prozivanja - logout dugme je jedna vrlo korisna stvar.
Moram da stanem u odbranu tommytigh77,zemljak mi je :D ono što svira dobro radi...Ali bih dodao da ne ne treba generalizovati,ovo je pojačalo naj bolje :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Apr 2017, 13:03

Naravno da nije najbolje, uvek može bolje, i zavisi šta se kome svidi, u tome i jeste poenta. :) Oprema je takva tema da ništa nije uklesano u kamen, i na kraju krajeva priča se svede na to šta koga vozi. Ja bih uvek nekome preporučio recimo Laney LV200 ili LV300 ali to je van cenovnog ranga.

S druge strane, matori Kjubovi (a i ovi novi, ali ko neće modeling jbg, preskakanje) su napravljeni dobro, relativno lagani, kompaktni, glasni do zla boga (čak i 60cu nikad nisam pojačao preko 3, ali jbg, sviram s kulturnim bubnjarima i ostalim članovima benda), i uz minimalni servis kad zatreba menjanje elektrolita, mislim da bi nakon nuklearne katastrofe preživele bubašvabe i Kjubovi.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 16 Apr 2017, 13:23

Ne bih o kulturi i subjektivnosti nikoga ne branim niti sam za koga

o Thimotiju77 sve najbolje ovako sa forma dečko/čovek je na mestu i sasvim OK :ziveli: . Ja pa lično ne volim cube pojačala e sada reći da je ono najbolje od svih tranzistoraca je daleko od istine...tražili ste argumente pa ću o njima posle

Dečko/čovek koga ne poznajem metal singer verujem da je reakcija jer je momak pitao za Marshalla koji inače ima jednu lampu u pre ampu , beše link za KP ja nisam stigao da odgovorim tada ...by the way odlična pojačala. :ziveli:

LM beše pomena o bendu Detah (zamisli kada mi je cool) i tada o tim Marshalima...u pojačalima meni je najvažniji pre amp odatle i ta ideja o hibridima, šta će posle davati snagu izlaznu da li će to biti tranzistori snagaški ili par lampi manje je meni barem važno.
Svi znamo šta je dobro pojačalo, ali kako živimo ovde treba nekako spojiti želje i mogućnosti. Tako da pojačala od soma evra ispadaju iz igre :D

Daklem Marshall-i hibridi, mislim da su jako dobri ono za koje je momak svojevremeno pitao ne znam realne cene mada mi se ta cena od 250 E tada činila kao OK , ne znam da li se prodalo ali su odlična, na kraju koristili su ih mnogi muzičari profesionalci a koriste ih i danas.

Od njih za mene onako opšte narodno je najbolji AVT 50 glava, znači ima lampu :D , OD na njemu zvuči super za neki punk, metal i Rock u tom cenovnom rangu za mene je to top of the line.

Ima ga kolega pa već dugo prošao je ex YU uzduž i poreko ne verujem da će ga menjati..Kako bilo ta pojačala koriste profesionalci. Za Cube stvarno ne znam da ga iko koristi, viđao sam na testovima po you tubu i znam da ga imaju kao odlično pojačalo za vežbu, to ne znači i da ga ne koriste za svirke ali ja ne znam lično... Kada je reč o Roland tu volim Jazz chorus i to je to.

LM AVT 100 ne znam iz kog razloga lošije mi zvuče, kombo varijatne isto, za 50 imam samo reči hvale.

Ruku na srce pojačala koja se i danas mogu naći a da odlično imitiraju zvuk lapmi su peavey bandit 112 transtube, kada je to pojačalo izašlo na NAMM mnogi poznati gitaristi su na testu ''pali'' mislili su da je 100% lampaš , sve u svemu odlična dobri zvučnici i pokazala su su se dobro.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 16 Apr 2017, 13:42

https://www.kupujemprodajem.com/Fender- ... -oglas.htm

Evo ko hoce Fendera, bas jeftino i sve original ;)

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 16 Apr 2017, 13:58

pojačalo do 150 E....

Zašto 85ca? Jer je dobra...

Onaj Fender sa oglasa je ipak legendaran i tu nema zbora, kažem ne mora taj ali cena je OK, možda je prljav i zapušten u svakom slučaju treba ga probati. Ikreno ja sam se zagrejao za to isto :D
Koliko god da ja mrzim velika imena to Fender znači pogotovo za maldog muzičara koji sutra nešto mora da proda da bi kupio novo.

Ako se misliš između Frontmana 65 i i crvenog 85 ukoliko on nije čačkan tu nema puno dvojbe 85ca je daleko bolja.Ovo made in Chia meni barem ne smeta... 85ce Koliko ja znam odlično su se pokazala na tezgama, ne kvare se i izdržljiva su, opet sutra ako ga otkaćiš zbog tog F i USA verujem da možeš izvući bar neki novac uloženi. Pokušavam da budem praktičan.

Drugo 85cu koriste mnogi profesionalci kako pre tako i danas, na njenom ''mlađem'' bratu snimljen je jedan od najvećih hitova Creep od Radiohead-a i ovaj ga i danas koristi, tako da su dobra...imaju neki pedigre https://guitarplayer.files.wordpress.co ... y_1997.gif prlepo zvući na clenu a OD mu je ok.. ladno cepa daleko suplje pojačalo .https://www.youtube.com/watch?v=9dQ3AQg8lmE
Meni je lično bolje da pojačalo OK reaguje na pedale nego da imam dobro modeling amp...Ako je već tu zbor onda mi je Hugh and Kettner iskreno draži on Rolanda..govorim o istom cenovom rangu tranzistoraca ili pak onih sa lampom u pre ampu a da nisu skupi polovni...

Naravno to je moj ukus, najbolje je ako možeš da probaš pojačalo i u razgovoru sa tim prodavcem da vidiš da li je čačkano ili nije. Možda ako ti tvoji mogu pomoći pa da kupiš nešto novo na rate kada već imaš tih 150 evra.... :ziveli: Randall nije popularan kod nas ali sam probao malu glave lampaške iz Artista i super su

https://www.youtube.com/watch?v=OGwvJL2viVI i eventulano sam napraviš kabinet ili kupiš neku Bugeru kabinet odlična su...kombo Randall se meni barem sviđa isto tako... ili iz Nemačke pa ovi što donose ali ne možeš da ga probaš na žalost https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 00-74-7611

kako god tvoja lova, šta god da odlučiš puno sreće, stvarno probaj da daš oglas ništa ne košta pa možda naleti neko lepo pojačalo još ako imaš već neko pa tipa 150+ to staro u zamenu... :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 16 Apr 2017, 14:08

Slažem se sa Babom, možda sam pogrešio što generalizujem stvari, ali kad sam predložio Cube mislio sam pre svega na taj cenovni rang, tih nekih pomenutih 150-160 eura za polovnjaka. Ja stvarno mislim da za te pare ne može da se nadje bolje pojačalo od Cube 60, iz svih razloga koje je Baba pomenuo.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 16 Apr 2017, 14:14

Fenderi tranzistorci oko kojih se raspravlja su prštalice što se mene tiče, isto važi i za Marshalle. Čovek kupi Marshall tranzistorca i ubedi sebe da to zvuči kao Plexi Super Lead, a da je imao priliku da ga uporedi sa Cube-om znao bi o čemu pričam pa ne bi bio nevaspitana baraba.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 16 Apr 2017, 14:52

Daklem kakav biser :rlol: https://www.kupujemprodajem.com/ESP-kh1 ... -oglas.htm

čisto da otkrijem reč je o Koreanskoj Marini (tako kakva Azija ali Marina garant) od čika Samick-a model je beše At 1 , neko je prodavao ovako što beše zelena za drugačijim briđžem ima bar 2+ god zvao sam i kao ista priča ESP protip rađen za ni manje ni više nego Kirk-a iz Metallice :D :D :D kao dećko je kupio nešto neka unutrušnjast, a pločica se vidi da je orginal nema greške...moguće da ni vlasnik ne zna istinu ali onaj ko je uradio prevaru 1-vi i napravio ovu šklopociju stvarno sramota, kod nas je kupovina teška lutrija

LM ovaj čovek prodaje jednu samo, ali pojedinci koji prodaju po 10 prepravljenih i krpljenih gitara sa morem laži muka mi je od njih, onda kada se počne primenjivati zakon verovaću da smo pravna država do tada oni koji varaju prolaze nekažnjeno a mnogi su toliko dobri u tome da ih većina hvali....ne mislim naravno na ovaj usamljeni slučaj, prepun je KP preprodavaca varalica...

Polovno ili novo? ebiga bolje novo ili nešto od preko...katastrofa...http://www.guitar-museum.com/uploads/gu ... 7559-1.jpg :bambi:

metalstringer

Post by metalstringer » 16 Apr 2017, 15:18

Izvinjavam se. Znam da sam preterao. Nije mi bila namera da vredjam coveka, i ako sve izgleda tako, zasmetala mi je recenica o pojacalima sa lampom u preampu... Nisam ocekivao,upravo od coveka sa iskustvom, da tako napise pa sam,jbg, izhitreno ispao bezobrazan, naravno bez razloga. Cenim covekovo znanje,iskustvo i stvarno nisam zeleo da ga uvredim, reagovao sam,priznajem,neadekvatno, na taj deo teksta sto je napisao. Znam, sve je ocigledno ruzno u mom tekstu, pogresio sam, reakcija neprimerena. Generalizovao sam sve zbog tog dela teksta, bezveze...Ne osporavam Roland kjub amp, amp je kvalitetan, a za lampu u preampu mogu da kazem da ipak ima malo razlike i poboljsanja. Ne zelim da pametujem. Covek hoce da kupi amp,diskutujemo,predlazemo... dajmo sansu i ostalim ampovima, covek ce izabrati nesto sto je ok za tu cenu i kupiti. Ako me banuju sa foruma bice ok,jbg,sam sam kriv. Izvinjavam se jos jednom, svi ste ok,i forum naravno, i nemam razloga a ni koristi da nekoga licno vredjam za bilo sta. Hvala.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 16 Apr 2017, 16:50

Ma kakav ban, pisaše ljudi mnogo gora sranja, pa ostaše živi & članovi dan-danas. Što ne znači da ne možemo pričati normalno jedni s drugima, samo to htedoh reći. :ziveli:

Elem, mislim da sam u nekom periodu baš na ovakvom ampu svirao u jednom prostoru za probe. Šta ja znam, glasno jeste, i to zaista jebeno glasno, ali mi se nikad nije nešto preterano sviđalo kako je primalo drajv pedale. Daleko od toga da je loše ili katastrofalno, samo, nikad me nije nešto preterano vozilo da sviram na njemu. Naravno, strogo je lični ukus u pitanju, i zavisi koje su ti potrebe, afiniteti, i šta ganjaš. Bilo bi fenomenalno probati uživo, ali je to često neizvodljivo.

Ne znam šta bih ti rekao, meh.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 16 Apr 2017, 17:03

Ovo što priča Miki Djordje da je preamp važan a da je za snagaški stepen potpuno nebitno da li je tranzistorski ili lampaški, je iz mog iskustva potpuno netačno. Kompresija izlaznih lampi je ono što daje lampaškom pojačalu "lampaški" zvuk, i pritom vrsta izlaznih lampi pretežno definiše zvuk pojačala. Mislim da to nije moja halucinacija, to je nešto što bi svako sa parom ušiju mogao da potvrdi kad bi imao priliku. Zbog toga kažem da kod hibridnih pojačala ta lampa u preampu ne igra skoro nikakvu ulogu, jer sigurno od njega ne pravi da zvuči kao pravi lampaš. Za mene je to oduvek bio gimmick za prodaju. Hoćeš lampaški zvuk, mora kupiš lampaša, jbg, nema druge.

pisac

Post by pisac » 16 Apr 2017, 17:23

Jednom ce se i to promeniti,ako vec nije (pojavom raznih simulacija i kompjuterskih softvera).Ja sam tradicionalista,i ne volim nista vestacko,samo iskonski zvuk roka i bluza-gitara,par pedala i pojacalo.Ali takvo razmisljanje je demode,znam...

A ovakva modeling pojacala sam vidjao po oglasima u rasponu cena od 150 do 200 evra.Na momente tesko ga je razlikovati od lampaskog pojacala.

RadeRas

Post by RadeRas » 16 Apr 2017, 17:42

pisac wrote:
16 Apr 2017, 17:23

A ovakva modeling pojacala sam vidjao po oglasima u rasponu cena od 150 do 200 evra.Na momente tesko ga je razlikovati od lampaskog pojacala.
Ovde moj Pisac ima riverba al hedruma nigde.
Ako hoćeš tranzistorca da zvuči kao "lampaš" jedino što se pojavilo i zvuči kao pravi lampaši, na klinu naravno, to su novi roland bluz kjubovi. Ali koštaju kao pravi lampaši, što opet znači koliko para toliko mjuze. :)

pisac

Post by pisac » 16 Apr 2017, 18:42

Takav je snimak,tako je covek podesio zvuk,takva je akustika u tom momentu i na tom mestu.Ima snimaka gde i Fender De luxe zvuci kao ,,ono''(...masti na volju)...zavisi i od samog snimanja klipa(i da li je naknadno produciran,u reklamne svrhe).
No u globalu da-koliko para toliko muzike.Sve ima svoju cenu,dobro izbalansiranu sa kvalitetom,to si u pravu.Ipak se ovde radi o pojacalu u tom cenovnom rangu polovnih-150 do 200 evra.Ali za taj novac, ovo modeling pojacalo odlicno zvuci.
Last edited by pisac on 16 Apr 2017, 18:48, edited 2 times in total.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 16 Apr 2017, 18:46

Da su lampe u izlazu važnije onda bi ljudi pravili hibride gde bi pretpojačalo bilo tranzistorsko a izlazna snaga lampaška, a koliko znam toga u svetu gitarskih pojačala nema. I to nema veze sa parom ušiju jer to već lično, tipa da ti ili oni koji kao ti misle čuju tako a da smo svi ostali gluvi, što je iskreno bezveze. Ja sam imao prilike da probam x puta a imam i par ušiju + ljudi sa verujem daleko više para i mogućnosti nego mi ovde pa smatraju da je pre amp daleko važniji.

Ja koliko znam ta lampa u pre ampu igra ulogu i te kako te je samim tim važna....

da je tehnologija hibridnih pojačala loša onda bi bila odavno napuštena, a nebi firme ulagale u to. Nije važno koje će pojačalo on ili bilo ko kupiti sve dok mu se zvuk sviđa, ni to lampaško nije za sve dobro, da je OK za jazz onda bi ga mnogi koristili a ne okretali se tranzistorskim..Tako da nije ono svetinja... A i dobar broj rokera im je okretao leđa ,davno je prošlo vreme kada se distorzija pravila prirodnim oscilacijama lampi..... ( moje mišljenje lično gledano sa stanovišta elektronike)

Tako da je i to tranzistorsko sasvim OK, kako je verujem počalo potrebno za Rock i Hevi svirku koliko znam pokojni Dime je svirao i snimao samo na tranzistorcima,https://www.youtube.com/watch?v=4i9fttLLfWU

Lynch na početku karijere gde mu najviše hvale zvuk na prva 2 albuma opet koristio tranzistorsko u oba slučaja Randall, spomenuo sam Radiohead pa sigurno imaju pare da kupe šta im treba tako da generalizovanje stvari u bilo kom slučaju je loše, nazvati fenderova pojača bezveze - nije na mestu...Nešto čoveku može da se sviđa ili ne...Meni se taj Cube ne sviđa ali ne znaći da je loš zbog toga..

Malmsteen-a koji je gle čuda koristio Fender roc-pro 1000 tranzistorac! i za Concerto a i za Full Shred DVD :D nije se odlučio za svoje Marshalle full lampaše kojih ima tonu ...ima još puno primera ali trebale bi stranice da se pomenu svi :ziveli: ladno Fender ☺ https://www.youtube.com/watch?v=cAq817mTb50

onaj momak koji je napravio karijeru preko a čitah ismevali su ga ovde Borko i on je ako se ne varam godinama svirao na ovom pro Rocku ajd da pomenem nekoga od naših pa zato i spomenuh....
Last edited by MIKI-DJORDJE on 16 Apr 2017, 18:53, edited 1 time in total.

Post Reply