nekako ima premalo gejna na zvuku za moj ukus, ja bih to jos nadrkao

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler
My amp is a Marshall Valvestate head and cabinet, that's about it. I don't use effects except for a little chorus on my leads, I really like a basic setup.
Pa bas taj MXR Eq 10 sam trazio. Skup je dosta, jedino ako naidjem na neki polovan i povoljan. Kako ga koristis u lancu prilikom snimanja? Jedan nas metal producent, da ga ne imenujem sad, kaze da ga koristi pre samog ampa, tu ide i maxon naravno. Ne znam, mozda je bolje tako nego u effect loop. Dobro je sto ima gain pa moze ujedno posluziti kao bust da gitarama da udarac pravo u fejs.bancika wrote: ↑24 Apr 2017, 13:17
@stringeru, imam MXR EQ dosta dugo i super je. Prvo onaj mali sa 5-6 slidera, pa sam upgradeovao pre jedno 5 godina na onaj veci sa 10. I jedan i drugi su dobri ali je veci dosta bolji - finije podesavanje, podesavanje gaina ulaza/izlaza, clipping indicator, veci headroom zbog rada na 18V.
Sve su to danas stari bendovi i kako mozes staviti Bodome u isti niz gde je i Mesuga, ali kakometalstringer wrote: ↑24 Apr 2017, 14:40Dobar mjetal danas je Lamb of God, Mesuga, Children of Bodom, Exodus ( danasnja faza)...itd.
pa da, i ja sam uzeo polovan. Zavisi od toga sta hoces da postignes, ima smisla i pre i posle preampa da se stavi. Ako ide pre, moze da se koristi da oblikujes ton gitare i boostujes, a ako ide posle onda ukrajas vise kako ce dist da ti zvuci...drugaciji je feel skroz. Ja ga uvek stavljam posle preampa jer IIC+ preamp ima bass/middle/treble kontrole na pocetku, pa onda njima oblikujes ton gitare pre nego sto ga overdrive-ujes kasnijim pojacavanjem, a imam i overdrive ispred kojim mogu da boostujem, pa je i to pokriveno...i onda na kraju samo oblikujes ton EQ pedalom i cao. Tako rade u sustini Mesa Mark pojacala. Eq kontrole su na pocetku, a graphic EQ na kraju preampa. Vecina ostalih pojacala ima EQ kontrole na kraju preampa. Nema pravog i pogresnog, sve zavisi sta volis.metalstringer wrote: ↑24 Apr 2017, 15:10Pa bas taj MXR Eq 10 sam trazio. Skup je dosta, jedino ako naidjem na neki polovan i povoljan. Kako ga koristis u lancu prilikom snimanja? Jedan nas metal producent, da ga ne imenujem sad, kaze da ga koristi pre samog ampa, tu ide i maxon naravno. Ne znam, mozda je bolje tako nego u effect loop. Dobro je sto ima gain pa moze ujedno posluziti kao bust da gitarama da udarac pravo u fejs.
Mislio sam vise na sound ritam gitaraUncle Moe wrote: ↑24 Apr 2017, 15:19Sve su to danas stari bendovi i kako mozes staviti Bodome u isti niz gde je i Mesuga, ali kakometalstringer wrote: ↑24 Apr 2017, 14:40Dobar mjetal danas je Lamb of God, Mesuga, Children of Bodom, Exodus ( danasnja faza)...itd.![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest